Започна протест в София! "С Европа, но никога против Русия!"

10.02.2015 / 18:00 5

Фото Блиц

Организираният от градския съвет в София и младежката организация на БСП протест под надслов: "С Европа, но никога против Русия! Санкциите не спасяват живот! Искаме мир, а не война!", събра около 500 души пред сградата на президентството.

Изненадващо множеството бе поведено от цялата парламентарна група на социалистите, начело с Михаил Миков, а рамо до рамо с тях застана и бившият шеф на столичната левица Румен Овчаров. Групата постепенно увеличава своята численост. Развяват се български знамена, такива с образа на революционера Че Гевара, както и транспаранти с призиви срещу НАТО, срещу наложените на Русия санкции и срещу военните действия в Украйна. Младежи, облечени в бели фланелки с печат "солидарност срещу войната", развяват плакат с лика на президента Росен Плевнелиев, около когото е написано: "Оставка! На дебати мен не ме кани, а само на вечери и кьорсофри".

Протестиращите обявиха искане за прозрачност и попитаха защо когато Франсоа Оланд и Ангела Меркел търсят мирно решение на конфликта, президентът, военният и външният министри обслужват чужди интереси.


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама