Започва обучение на лекарите от спешните центрове

11.07.2019 / 23:33 3

БНТ

Обучение за лекарите от спешните центрове и отделения в страната, планира здравното министерство. То ще започне през есента и ще се провежда в ремонтирания Национален център за обучение и квалификация в София. Финансирането е с евросредства по проект ПУЛСС 2.

Около 7000, лекари, медицински сестри, фелдшери и парамедици работят в спешните центрове и спешните отделения в страната. През есента поетапно всички ще преминат за задължителен 5-дневен, безплатен курс в Националния център за обучение и квалификация.

Д-р Росен Радев - директор на Националния център за обучениe на спешни медици: Целта е да подобрим качеството на лечение, на обслужване на спешните пациенти в страната..

Центърът е ремонтиран с евросредства. Закупени са и нови високотехнологични манекени.

Д-р Росен Радев - директор на Националния център за обучение и квалификация в системата на спешна помощ: Може да се направи веднага измерване на кръвно, кардиограма, както демонстрирахме. Електрифицирани и модернизирани много.

Работещите в центровете за спешна помощ и спешните отделения са преминали подобен курс, преди няколко години.

Д-р Николай Хубанов - началник на Спешно отделение, УМБАЛ "Алескандровска": Хората просто трябва да поддържат навиците си. Тогава, когато нямаме реална спешност. Това е като в една пожарна. Ние непрекъснато трябва да знаем и да бъдем готови за това, което предстои.

След края на курсовете Националният център ще продължи да обучава медиците от спешна помощ дистанционно.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
айки (преди 4 дни)
Рейтинг: 4339 | Одобрение: 2144
   няма лошо да ги квалифицирате ...но защо не излизат такива от университета....направете задължителна работа в спешен център след завършване пет години, върнете селския стаж....и най - вече ги учете на човешко отношение......но то трябва да ти идва от вътре...
3
5
ДИВАКА (преди 4 дни)
Рейтинг: 2441 | Одобрение: 426
НАИСТИНА  ТРЯБВА ПО-ДОБРО ЗАПЛАЩАНЕ НА ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ЗЯПАЧИ НА ТУРСКИ СЕРИАЛИ..ОСВЕН ДА ТИ ИЗМЕРЯТ КРЪВНОТО,ДА ТИ НАПРАВЯТ ЕКГ И ДА ТИ ИНЖЕКТИРАТ ФЛУРЕНТИЛ..МАЙ ТОВА ИМ Е ЦЯЛАТА ПРОГРАМА..   Изплезване:devil:Изплезване  И ДА ТЕ НАГРУБЯВАТ ,ЗАЩОТО СИ ИМ ПРЕКЪСНАЛ ЗЯПАНЕТО НА СЕРИАЛА..
62
8
n eXu s (преди 5 дни)
Рейтинг: 118246 | Одобрение: -8704
С това заплащане, не виждам много фойеде от курсовете. Трябва по-добро заплащане и по-квалифицирани кадри.
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама