Започва саниране на три варненски училища... през декември! Ето къде ще преместят учениците

11.10.2017 / 12:35 3

снимка: Live.Varna.bg

До месец и половина предстои да започне реконструкцията и строително-монтажните работи в 3 от общо 10-те училища и детски градини, по проекта „Модернизация на образователната инфраструктура на територията на град Варна“ по ОП „Региони в растеж“. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ е 16,3 млн. лв., а крайният срок за приключване на всички обекти е юни 2019 г


Първите три учебни заведения, в които ще започнат ремонтните дейности след приключване на тръжните процедури, са: Първо основно училище, 7 СУ „Найден Геров“ и ОУ „Константин Арабаджиев“. В тях предстои укрепване и саниране на сградите, подмяна на дограма, на ел., ВиК и отоплителни инсталации, ремонт на покривни пространства и др., съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна.

По време на ремонтните дейности се предвижда учениците от Първо основно училище да бъдат преместени в СУ „П. Кр. Яворов“. След приключване на строително-монтажните работи, ще последва обратна промяна - всички ученици ще отидат в Първо основно училище, за да започне ремонта в СУ „П. Кр. Яворов“. Ръководствата на двете учебни заведения трябва да осигурят едносменен режим за обучение за учениците в началния курс, а за останалите възрастови групи се обсъждат варианти за двусменен режим.

Поради големия брой на ученици в VII СУ "Найден Геров" преместването им е планирано в четирите най-близки училища, както следва: 
- Децата от I и II клас ще отидат в Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн. Предприемат се стъпки пред РУО – Варна, те да преминат в първа смяна. По искане на родителите ще се извърши обезопасяване на стълбищата с предпазни первази и парапети. 
- Подготвителните групи за 5 и 6-годишните и децата от III и IV клас ще се обучават в ОУ „Черноризец Храбър“.  
- Учениците от V до VII клас ще бъдат преместени в Първа езикова гимназия
- Учениците от VIII до XII клас ще бъдат преместени в IV EГ „Фредерик Жолио Кюри“.

Те ще се обучават втора смяна в приемащите училища.  Учениците от ОУ „Константин Арабаджиев” от филиалната сграда ще бъдат преместени в основната сграда на училището, като се запази едносменния режим и целодневната подготовка на учениците.

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
БАЙ ХОЙ (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
При шефа на цирка идва жена - дребничка, с очила, същинска божа кравичка. Казва: - Искам да стана при вас дресьор на тигрите! Шефа се засмива: - Ами ето ги там тигрите, точно са се разбеснели, ходете да ги успокоите. Жената спокойно влиза в клетката и изревава оглушително: - ИЗРОДИ! МИРНО!!! Тигрите направо приседнали от изненада, а един по-малък се напикал чак. Ошашавеният директор: - Вие така ли сте правили и на предишната си работа? - Да. - А къде е било това? - Бях класна на седми "Б" в спортното училище.
4
2
666 (преди 9 месеца)
Рейтинг: 10298 | Одобрение: 2818
Пълна идиотщина!
13
1
БАЙ ХОЙ (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ЦЯЛО ЛЯТО КУНКИТЕ ВИ У ГЪЗО ЛИ БЕА ИЛИ У ДЖОБИТЕ ! ТОЧНО ПОСРЕД ЗИМА И В УЧЕБНО ВРЕМЕ Е БАШ ЗА КРАДЕНЬЕ , то сега вече ремонт му викали !!!
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама