Заповядайте на официалното откриване на най-високотехнологичния апарат за ЯДРЕНО-МАГНИТЕН РЕЗОНАНС в Лаборатории РУСЕВ във Варна

12.06.2018 / 11:39 0

Заповядайте на 12 юни от 12 часа на официалното откриване в обновения ни образен център на Лаборатории РУСЕВ. Там ви очаква нов високотехнологичен ядрено-магнитен резонанс MAGNETOM AERA на лидера в медицинската апаратура SIEMENS. Едно от преимуществото на Magnetom Aera е с широк тунел и компактност на системата, които създават по-комфортни условия за лекари и пациенти. Апаратът е с дължина 145 см и диаметър 70 см, което дава допълнителен комфорт и няма ограничения за пациентите ни.

MAGNETOM AERA в МДЛ "Русев" гр.Варна е с най-голямото (широко и късо) гентри/отвор , подходящо за хора, които имат клаустрофобия.

Системата Magnetom Aera се прилага в областта на неврологията, кардиологията, онкологията, мъжко и женско здраве, педиатрия, ангиография, ортопедия и други.

Вече е възможно изследване на пациенти, които поради болков симптом или други причини от медицинско естество не могат да бъдат изследвани в обичайната позиция (легнали по гръб), да им се направи изследване в ляво или дясно странично положение на тялото.

Чрез Magnetom Aera се осъществява високо ефективно изследване на вени и артерии, като процесът се извършва както с контрастно вещество, така и без него.

С гордост може да отбележим, че Лаборатории РУСЕВ разполага не само с най-високо качествената апаратура на територията на България, а и работи с едни от най-добрите специалисти в сферата на образната диагностика.

Във Варна ви очакват рентгенолозите д-р Миглена Стоева и д-р Николай Николов, заедно техния висококвалифициран екип. Варненската Лаборатории РУСЕВ може да посетите в двора на МБАЛ „Света АННА” /къщичките на окръжна болница/, а за повече информация можете да се обадете на телефони 052/ 61 65 66 и 0889 909 572.

 

 

Какво представлява Ядрено-магнитният резонанс?

МРТ е абревиатура на магнитно-резонасна томография, което по себе си е начин на заснемане на дадена вътрешна част на тялото, без използване на вредни лъчи.
Ядрено-магнитният резонанс използва силно магнитно поле и радио вълни, за да създаде изображения на конкретен орган или други структури в тялото. Тези изображения се създават чрез множество срезове на зоната, която се изследва, част по част наведнъж, до постепенното изграждане на 3D образ.
МРТ се използва основно за доказване диагнозата и изключване на други възможни състояния.
Магнитно-резонансната томография (МРТ) e несравнима по обективност за преценката състоянието на мозъка, мозъчните стомахчета и обвивки, гръбначния мозък, мускулите на лицето, устата и езика, хипофизата, жлъчните пътища, простатата, тестисите, матката, яйчниците, всички стави и се отличава от всички останали скенери с отсъствието на вредни за здравето йонизиращи лъчения.
Модерната апаратура дава възможност за изследване на артериите и вените на главата и шията, тялото и крайниците без използване на контрастни материи, така също и перфектна оценка на функцията и състоянието на сърцето.
В ежедневния обем на работа влизат стандартни и специализирани изследвания на централната и периферна нервна система, опорно-двигателния апарат, ушите, очите и орбитите, всични коремни органи и структурите на шията и таза.

 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама