Заради човешки пропуск: Ватманката на трамвая, който дерайлира в София, ще понесе санкция

13.11.2019 / 09:17 3

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

 

Кадър: Нова Тв

Ватманката на трамвая, който дерайлира и нарани жена в София вчера, ще бъде наказана. Разследването установи, че не става въпрос за техническа неизправност, а за човешки пропуск. Ватманката е с 13-годишен опит и досега не е имала подобен инцидент.

Симо Василев, зам.-директор на Столичен електротранспорт, заяви за Нова Тв: „Поради някаква причина ватманката не е успяла да отвори стрелката автоматично и се наложило да спре пред стрелката. След като слиза да манипулира ръчно стрелката,  стрелката е била пълна с пясък. Това количество пясък е достатъчно да попречи за нормалното отваряне на стрелката и тогава ватманът трябва да предприеме такива действия, че като отвори стрелката, да се убеди, че тя вече е отворена. Това е една прибързаност и припряност, недокрай свършена работа на ватмана при превключване на стрелката.”

 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
0
... (преди 11 месеца)
Рейтинг: 13598 | Одобрение: 4663
Стрелклата пълна с пясъ?! и ватманката го отнася ?! Вие наред ли сте, вместо началника да отнесе наказанието в българия го отнася винаги най-ниско стоящият. Баси нещасниците

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама