Заради заплаха за саморазправа с роми: Полицията засилва охраната на СУПЦ във Варна

28.08.2015 / 10:19 15

Варненската полиция предприема засилено присъствие около сградата на СУПЦ „Анастасия д-р Железкова“, където са настанени останалите без дом роми от квартал „Максуда“. Техните незаконни къщи бяха разрушени от община Варна преди дни. След това над сто души бяха настанени в общинския социален приют в СУПЦ.

Грижата за останалите без покрив роми предизвика недоволството на жителите на съседните блокове на квартал „Победа“. Те излязоха вчера на протест, за да заявят, че ги е страх да живеят до роми, които до момента са нарушавали закона. Гражданите започнаха подписка и написаха жалба до кмета на Варна Иван Потрних с искане за незабавно извеждане на новонастанените в СУПЦ.

Към протестиращите в квартал „Победа“ вчера се присъединиха и група националиста, които заявиха в края на демонстрацията, че ако общината не изгони ромите от приюта, те ще го направят сами. Малка група дори специално се събра пред входа на социалната институция, но не предприе опити да влезе в него. Ситуацията предизвика засилено полицейско присъствие, което ще продължи в следващите дни, каза за „Петел“ зам.-кметът на Варна по сигурността Тодор Иванов. Той допълни, че не може да се даде краен срок за извеждането на настанените бивши жители на ромската махала „Максуда“ от СУПЦ и процесът ще е дълъг.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
kris (преди 8 години)
Рейтинг: 340558 | Одобрение: 54738
И аз съм за спиране на помощите......От една страна ще бъдат принудени да работят и учат , а от друга да спрат да се плодят ! Само , че дали ?
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
0
1
khm (преди 8 години)
Рейтинг: 43161 | Одобрение: 16296
rabota, те и тогава не би трябвало да получават помощи и безплатни квартири, защото не се вижда на хоризонта безработен българин, който да получава такива. Защо трябва мангалите да ги имат?
12
0
khm (преди 8 години)
Рейтинг: 43161 | Одобрение: 16296
Наблюдател, нямат право на общински жилища. Това го обясниха още в една от предните статии. Но явно въпросния СУПЦ не влиза в категорията на общинските имоти и тази "вратичка" удобно я използват политиците, оправдавайки се, че видите ли бедните  роми нямало къде да отидат след като им сринаха копторчетата. Както винаги гражданите в България са дискриминирани в полза на уж "малцинството". Циганите са привилегировани и винаги ще бъдат. За наша сметка. Аз лично в една такава ситуация от сърце им пожелавам да изпукат всичките. 
15
5
gerb (преди 8 години)
Рейтинг: 1586 | Одобрение: 306
Трите адреналинки в Социалните дейности, които направиха цялата поредна простотия са Медиха Хамза, Иван Портни и Таня Василева. Тези адреналинка ми изглеждат на блондинки. Стига сме подкрепяли едни същи тарикати, които само на хартия са СПЕЦИАЛИСТИ, но като се разбуташ се оказват политически фашисти. 
ГЕЙБЕРО-ЕНИЧЕРСКА МАФИЯ.
36
0
khm (преди 8 години)
Рейтинг: 43161 | Одобрение: 16296
Процесът ще е дълъг? Не, той ще е БЕЗКРАЕН! Тия отрепки живеят и ще продължават да живеят на гърба ни! Досега ги толерираха в копторите им, в които години наред живяха безнаказано. Сега им сринаха копторите уж за да успокоят хората, а реално им дадоха много по-добри жилища за живеене. Сега мангалите ще си седят там на спокойствие, общината ще ги храни, а полицията ще ги пази. Лошото е, че реално нуждаещи се българи, които досега се ползваха от базата на СУПЦ сега ще живеят в съседство с миризливците и накрая за тях няма да има място, защото всичко ще се заеме от циганите. 
33
1
motoristka (преди 8 години)
Рейтинг: 77894 | Одобрение: 36434
Отново ще охраняват циганите!!!??? Полицията работи само в тази посока - да осигури спокойствие на гнусните, мързеливи търтеи. Ако не ги разкарат от това място, много скоро, хората от квартала ще пропищят от кажби и нападения, но тогава няма да има нито едим полицай....
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама