Защо хиперинверторните климатици са по-ефикасни

08.11.2021 / 14:22 0

Тъй като нашата страна има сравнително доста суров и краен климат, почти няма домакинство, което да разполага с климатик в жилището си. Този уред е един от най-необходимите, тъй като в противен случай трудно бихме се справили с крайностите, които времето носи по нашите ширини.

От адска жега през лятото до арктически студ през зимата, времето почти винаги изисква намесата на уред за затопляне или охлаждане, с помощта на което да направим средата за живот по-комфортна и благоприятна (разгледайте предложенията на Klimatici.bg).

Уред, който спестява електроенергия

И тъй като климатикът се очертава да работи доста (в повечето семейства приблизително около 8 месеца в годината), респективно е много важно за този уред да пести колкото се може повече електроенергия.

В това отношение едно от най-добрите възможни решения са хиперинверторните климатици. Те са създадени по нова технология, която е изключила необходимостта от онези досадни включвания и изключвания, които са толкова характерни за средностатистическите модели.

При хиперинверторите климатикът работи постоянно и никога не спира. По този начин се избягва не само неприятния звук от постоянното тръгване и спиране на уреда, но и се намалява чувствително сметката за ток.

Ако не сте се интересували до сега, обикновено климатиците изразходват най-много електроенергия именно когато тръгват и спират за да поддържат температурата стабилна.

При хиперинверторите от най-висок клас, уредите никога не спират напълно. Когато достигнат желаната температура, те с изключителна прецизност намаляват оборотите до степен, в която да задържат градусите в стаята на желаната температура.

Чудесни при всякакви температури

Най-високият клас хиперинвертори са в състояние да поддържат изключително приятна температура в помещението дори и когато се очаква термометрите да покажат минус 15 или минус 20 градуса по Целзий.

В такива условия е много важно уредът да не се изключва изобщо, тъй като има риск той да замръзне. Разбира се, тук става дума за външното тяло, макар че и за вътрешното има риск при екстремно ниски градуси.

При твърде високи температури няма риск за уреда при изключване, но за да спестите електроенергия и за да се възползвате максимално от възможностите на този премиум клас хиперинверторни климатици, специалистите препоръчват те да не бъдат изключвани. 

 

*публикацияЗа реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама