Защо не трябва да купуваме най-евтините накладки

11.11.2019 / 02:30 1

automedia.investor.bg

Спирачките са сред най-важните части в автомобила и има причини защо не трябва да се пести при тях

Време за нови накладки? Евтиният комплект в кварталния магазин за авточасти може да изглежда изкушаващо, но има причина той да е евтин. Джейсън Фенске от Engineering Explained направи подробно видео, в което се обяснява защо най-евтините накладки не си заслужават. Видеото си заслужава внимателното гледане.

Фенске използва услугите на производителя NSR, за да получи достъп до модерните машини на фирмата, създадени специално за изпробване на спирачни накладки. Той сравнява пет вида накладки, предлагани за един и същ автомобил – изгодни следпродажбени, среден клас следпродажбени, висококачествени следпродажбени, накладки на NSR и оригинални накладки на производителя на автомобила.

С използване на графики за анализ на отношението между сила на натиск педала, температура и коефициент на триене Фенске установява, че най-евтините са най-непостоянни и с най-лошо представяне от всички. Оригиналните и накладките на NSR се представят най-добре, като осигуряват усет от педала и спирачна мощност.

Фенске продължава сравнението при симулирани тежки зимни условия. Както може да се очаква, най-евтините не се справят добре като върху тях и спирачния диск се образува ръжда. Другите два следпродажбени избора също не се представят особено добре, но оригиналните и NSR-накладките с безпроблемно представяне.

Най-интересен резултат се получава в теста за якост на срязване, в който накладките са поставени в машина, изчисляваща силата, нежна за отделяне на триещия слой от задната пластина. Евтините и средния клас накладки се представят най-добре, измествайки от върха висококачествените следпродажбени, оригиналните и тези на NRS.

Снимка: Engineering Explained

 

Още по темата:Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама