Защо варненци вече 20 години споделят Гергьовден с вкусно агнешко на пещ от ресторанти Стария Чинар?

06.05.2023 / 07:50 0

За доброто настроение на всеки празник ключова роля има добрата храна! Както повеляват обичаите, на Гергьовден се събира цялото семейство и приятели, а имениците отбелязват своя празник с богата трапеза, на която задължително присъства печеното агне.

В случай, че нямате време или възможност да сготвите всичко, което Ви се иска, при нас може да опитате традиционни агнешки ястия или да поръчате от нашите ресторанти, като ние ще приготвим всичко вместо Вас! Имаме точно 20 години опит в приготвянето на Гергьовско агне по стара българска рецепта, печено на пещ и поднесено в компанията на прясна зелена салата.

Освен това, помислили сме и за любителите на други агнешки деликатеси, като предлагаме следните глезотии:

- Агнешка главичка - любим специалитет на отбрани гастрономи

- Агнешки котлети - за любителите на чистото месо с букет от подправки

- Агнешки/телешки кюфтета - апетитни пролетни кюфтета с подправки

- Агнешка дроб чорба - традиционна агнешка чорба

 

Защо обаче нашето агнешко е изключително? Ще си позволим да издадем част от тайната.

Перфектно сготвеното печено агнешко за Гергьовден се получава чрез следване на няколко основни стъпки. На първо място, това е спазване на старата българска рецепта с младо агнешко месо, овкусено със свежи подправки (пресен чесън, пресен джоджен, пресен лук), както и с черен пипер, червен пипер и сол.

Втората тайна се крие в начина на приготвяне на самото месо. Агнешкото в ресторантите на Стария Чинар се готви, като предварително порцираното месо се овкусява богато със сезонните ароматни подправки, които акомпанират вкуса му.

След това агнешкото “отива” към предварително опалената с дърва пещ, която го изпича равномерно в продължение на цели четири до шест часа, за да стане точно толкова крехко и сочно, колкото трябва да бъде. Този бавен процес на готвене позволява на подправките да отдадат аромата си, а на маслото и бирата, които използваме – да осигурят уникален завършек на агнешкото.

Ние винаги избираме само качествено българско месо и най-подходящите подправки, но в основата на чудното Гергьовско агне на “Стария Чинар” е хубаво опалената пещ за готвене.

И така, за вкусното агнешко са важни най-вече две неща - да му дадем необходимото време за готвене и да използваме подходящите подправки, преди да стигне до пещта.

А последната, но не по значение тайна съставка, е старанието, което влагаме в приготвянето на всяко ястие. Затова ще Ви очакваме в нашите ресторанти, където може да се насладите на ястия, приготвени със свежи български подправки спрямо сезона, поднесени с внимание и гостоприемство, на което много държим.

Както за други поводи, на които се събираме с най-близките, така и за Гергьовден, вратите ни са широко отворени за Вас, а тази година имаме още един повод да се радваме заедно с Вас, и това е нашият 20-годишен юбилей. За тези две десетилетия “Стария Чинар” се утвърди като предпочитано място за лични празници и тържества.

Благодарим Ви, че вече 20 години творим и се усъвършенстваме с Вас!

Добре дошли сте!

 

*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 



Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама