Защо яйцата пазят от рак...
Не забравяйте да хапвате яйца всеки ден, не само по Великден, съветват специалистите. Това е един от най-евтините начини да поддържате добра здравословна форма.
Едно малко яйце е много по-добро от изкуствените таблетки с витамини. То съдържа:
B2 (рибофлавин), който помага на тялото да разгради храната в енергия
B12 (кобаламин), който е от жизненоважно значение за производството на червени кръвни клетки (ретинол) - чудесен за зрението
E (токоферол) се бори със свободните радикали, причиняващи тъканно и клетъчно увреждане, което пък може да доведе до рак
За децата!
Витамини А и В2 също са важни за растежа, така че направете всичко възможно вашите деца да хапват яйца редовно.
Знаете ли, че яденето на яйца може да ви помогне да отслабнете? Изследване, проведено от център за борба със затлъстяването в САЩ, установява, че консумацията на яйца за закуска помага за ограничаване приема на калории
през целия ден с повече от 400 калории! "За жената"