Застрахователите на заседналия кораб ще покрият всички разходи на страната ни по спасителната операция край Камен бряг

13.10.2021 / 06:02 0

кадър: БНТ

Вчера водолази и специалисти извършиха повторен оглед на кораба.

Застрахователите на заседналия край Камен бряг кораб ще възстановят всички разходи на страната ни по време на спасителната операция, както и тези, които ще бъдат направени. Това съобщи министърът на транспорта Христо Алексиев, цитиран от БНТ.

Пред него представители на компанията по спасяване са заявили, че операцията е сложна и не поемат гаранции за нея. Оттук нататък предстои разтоварване на кораба, укрепване на пробойната в корпуса, след което плавателният съд ще бъде изтеглен.

Обсъдени са всички възможни сценарии, както и действията за защита на интересите на българската държава. След анализ ще бъде решено как може да бъде разтоварен карбамидът от него.

Междувременно капитанът и вторият му помощник обжалваха наложената им мярка "задържане под стража". От Българската асоциация на морските капитани настояват мярката на капитана да бъде изменена на "домашен арест".

"От много години нашата асоциация се бори за декриминализиране дейността на морските капитани и в случая виждаме класически пример как от едно неизпълнение на служебните задължения на колегата той е бил задържан в следствения арест. Ние се опасяваме, че със задържането в следствения арест след серия стрес, който е преживял колегата, е възможно да се навреди на неговото здраве и мислим, че е редно този човек да получи едно по-справедливо третиране в случая", заяви к.д.п. Димитър Димитров, президент на Европейската конфедерация на асоциациите на морските капитани.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама