Затварят за няколко часа улици в центъра на Варна заради снимките на филм

16.05.2019 / 11:50 1

Снимка: "Диви и щастливи - Wildlings", Фейсбук

Няколко улици в центъра на Варна ще бъдат затворени за движение на автомобили за няколко часа в петък, 17 май. Това става ясно от заповед на кмета на Варна Иван Портних, качена в сайта на общинската администрация, съобщи Дарик Варна.


Причина са снимките на филма „Диви и щастливи“. От няколко дни в морската столица се филмират екстремните сцени на екшън комедията. След Морска гара и Фестивалния и конгресен център, в арена на екшън сцените  ще се превърнат улици в Гръцката махала. 

От 12.00 до около 17.00 часа ще бъде спряно движението по улица „Преслав” (от гаровия площад до ул.”Сан Стефано”) , улица „Одесос” (между улиците ”Сан Стефано” и „Цар Калоян”), улица „Свети Климент” (между улиците „Цар Калоян” и „Княз Ал. Батенберг”) и ул.”Сан Стефано” (между улиците „Преслав” и „Хан Крум”).

Заснемането на екшън комедията „Диви и щастливи“ започна преди дни във Варна.Филмирането на екстремните сцени тук ще продължи до края на тази седмица, похвалиха се от екипа на продукцията. Главните роли се изпълняват от  Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариев, Александър Сано и Дария Симеонова. 

Снимките в морската столица се случват и благодарение на подкрепата на Община Варна. Заснемането на ключови сцени от новия български филм се финансира с 15 000 лева от общинския фонд „Култура”, показва справка в одобрените проекти за тази година."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама