Заведенията във Варна се готвят за отваряне на външните си площи, мери се дистанцията между масите
Редактор: Веселин Златков
e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg
снимки: Булфото
Заведенията вече се подготвят за работа. От днес започват проверки за спазване на санитарните мерки и за отстояние между масите в заведенията, предаде кореспондент на Булфото.
Отстояние от 2.5 метра между масите в откритите пространства на ресторантите е твърде много, коментира председателят на асоциацията на заведенията Ричард Алибегов, цитиран от "Монитор". Ресторантьорите искат намаляване на отстоянието на един метър.
„Изпълнението на изискванията не е трудно, но ресторантьорите не искат да отварят заведенията, защото няма икономически смисъл да го правят. За малките обекти е непосилно да има толкова големи разстояния между хората. За 50 кв. метра това означава 3 маси. Това не са облекчения, а утежнения“, смята Алибегов.
По думите му капацитетът на заведенията ще бъде намален наполовина, а разходите ще бъдат на 100 процента. „Наемодателите също няма да се съобразят с какъв капацитет ще работим и ще искат пълния наем на обектите си“, твърди шефът на асоциацията.
Ето защо днес рестораньорите ще се срещнат с министъра на туризма Николина Ангелкова днес, за да предложат по-малко отстояние между масите, ако не бъде откликнато на исканията им, тогава ще настояват и за отваряне и на закритите търговски площи.
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!