Заводът Неохим в Димитровград не фалира, както твърди Борисов. Печалбата на собственика от ГЕРБ е 75 милиона за 6 месеца

14.08.2022 / 19:09 7

Кадър ФБ

Проверка на фактите на твърдения на Борисов, че заводът Неохим в Димитровград фалира, показва, че това не отговаря на истината.

Печалбата на завода е 75 лева само за първите 6 месеца на тази година, което е рекорд.

Собственикът е от ГЕРБ и е бил в листата за депутати.

"Промяната уби България. Аз не знам и няма специалист в света, който да каже как работи такъв модел, в който трябва да дотираш тока, газа, нафтата, водата с 10% данъци. Но перфектната буря, която ще ни занули докрай, започва догодина."  Предвещанието направи бившия министър-председател и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в явно предизборно посещение в торовия завод в Димитровград "Неохим", който спирал - по думите му - заради високата цена на газа. Допълни, че такава държава не можел да управлява, сякаш току-що някой му я е предложил.

Явно усъмнил се в достоверността на внушението от приказките на Борисов Владислав Панев ("Демократична България") проверил състоянието на изобразения като умиращ торов завод. И какво се оказало? Заводът е на рекордна печалба, пише OFFnews.bg.

Ето какво пише Панев днес:

"Вчера Бойко Борисов направи рейд в Димитровград, където обясни в каква криза е вкарал предишния кабинет местния торов завод "Неохим". Стана ми интересно в каква и отворих отчета му за първите 6 месеца на 2022 година. Печалба от 75 млн. лева (рекорд за дружеството за всички времена), близо 4 пъти повече в сравнение с миналата година. Приходите растат близо тройно (защото поскъпват и природния газ, и амониевата селитра, която произвежда "Неохим"). Разходите за заплати са 12 млн., с осигуровките 15 милиона. Няма и 4% от обема на приходите.

Вижда се, че конюнктурата за "Неохим" е била повече от отлична".

Той коментира и затварянето на завода - затваряне не завинаги, а за ремонт:

"Между другото обикновено през лятото завода затваря за ремонт. Чух се със собственика (познаваме се, роден съм и съм живял доста години в Димитровград), според когото тази година са нямали такива намерения, но цените на газа наистина ги удрят. Заради масирания внос на азотни торове, на който не може да устои".

"Иначе единственият конкурент на "Неохим" - девненския "Агрополихим" обяви, че работи на пълен капацитет след 50-дневно прекъсване за модернизация. Той обаче инвестира в терминал за внос на амоняк, така че не е зависим въобще от природен газ. Така без да моли държавата за нещо, продължава да печели. ... Значи който инвестира, си произвежда и не се оплаква от внос на конкурентна продукция", добавя бившият депутат.

"А защо Борисов реши да прави кампания в родния ми Димитровград? Ми много просто. Собственикът на завода Стефан Димитров миналата година беше кандидат за депутат на ГЕРБ и за малко да влезе в парламента. Няма лошо, ама чак да фалира, след като е спечелил 75 млн. лева за шестмесечието, не знам" - завършва публикацията си Панев и прилага документи за справка.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
4
ПраБългарин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 62082 | Одобрение: -28378
Бинчо, и ти имаш крещяща нужда от лечение, но от сега казвам, че няма смисъл да опитваш, няма да се повлияеш, ще си останеш кон с капаци. Всички ще се осъзнаете някой ден, само бъдете търпеливи ;) Ще се молите Бойко да се върне УхиленУхиленУхилен
2
2
Серж (преди 1 годинa)
Рейтинг: 160503 | Одобрение: 31563
Оппаааа....Мистър Бийн е учил в милиционерскотоооо....:devil: Поредното ченгенцеее....:devil: Ама той -Боко е от трети факултет  а те дори и за ченгета не стават....Ухилен
1
2
MrBean (преди 1 годинa)
Рейтинг: 134323 | Одобрение: -1897
А на тези които познават много от отдавна Бойко Каратисчето какво би казал Пра- нещоси? Знаеш ли че в милиционерското Бойчето ходеше с малко тефтерче да си записва актуалните лафове за пред мацките?
5
5
ПраБългарин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 62082 | Одобрение: -28378
Стамат, гледам, че си наясно със съзнанието на хора, които не познаваш, нещо за твоето съзнание няма ли да споделиш? УхиленУхилен Ти си по наясно с тоя завод от нас, я сподели като какъв си работил там, че да ти определим съзнанието на каква степен е увредено УхиленУхиленУхилен
5
0
Cтамат (преди 1 годинa)
Рейтинг: 9972 | Одобрение: 3157
Поредна лъжа. Борисовата простотия, лъжите и кражбите са му замъглили съзнзнието.
5
9
Чичкото (преди 1 годинa)
Рейтинг: 81735 | Одобрение: -4765
Как ще фалира гербаджийска мутра Всичко е поредният цирк както е цирк случващото се с стачуващите пътностроителни фирми
Истината преди всичко
10
8
makeo (преди 1 годинa)
Рейтинг: 33652 | Одобрение: 12922
Не че нещо, но поредните лъжи и празни приказки на паляците от Демократична България. Отворил бил отчета на Неохим тоя смешник?! Ало бре, кой си ти, главен счетоводител на Неохим? Че то тая информация дори не е публично достъпна. Тя е на годишна база в НАП. 😏 Освен това няма никакво значение за една фирма колко е спечелила преди това, за да фалира за нула време след това. Като чуя "проверка на фактите" и отивам да кендзам. При това, не кой да е да проверява факти, а най-големите лъжци и манипулатори - десносектантите. 🙂 Боко, че послъгва - послъгва, ама тия слагат Боко в малкия си джоб. Ристьовците лъжат - Кирчовците мажат. И обратно. 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама