Здравко от „Биг брадър” смая България с уникална яхта, която направил сам

07.09.2016 / 11:06 6

Преминах през всички моменти на вълнение – от отчаяние до еуфория, споделя той  


След няколко години работа първият победител на „Биг брадър” Здравко от Приморско успя да построи уникална за България лодка. Тя е с прозрачно дъно, през което може да се наблюдават морските дълбини.


Изградил я сам, като му помогнал негов приятел инженер. Процесът по изграждането й продължил 6 месеца, но няколко години преди това се подготвял теоретично. Трябваше да разбера през какви проблеми ще мина, какви са условията за пускане на такава лодка, призна Здравко за предаването „На кафе” по Нова телевизия, предаде Блиц. През тези шест месеца спах на лодката, преминах през всички моменти на вълнение – от отчаяние до еуфория.
 
По света такива лодки се правят в заводи, като се изливат матрици. Той обаче нямал право на грешка, защото всичко е ръчно изработено. Всичко е изработено по изискванията за безопасност. Дъното се вижда през три капака със специално стъкло. Уникалната гледка се разкрива през нощта, тъй като дневната светлина не позволява.
 
Съпругата му Христина и децата се насладили първи на морското дъно, за първи път видели непрепарирано морско конче и медузи в различни цветове.
 
Все още има интерес към яхтата „Биг брадър”, но Здравко предпочита да се крие от любопитните туристи. Призна, че всички му досаждат с лични въпроси – женени ли са с Христина, къде е похарчил парите и др.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
20
Losh (преди 7 години)
Рейтинг: 41320 | Одобрение: 11485
здрааавку здраааавку ЗДРАВКУ ПРЕЗИДЕНТ !
6
8
plabov1080 (преди 7 години)
Рейтинг: 48779 | Одобрение: 3989
То пък водата е толкова прозрачна, че се вижда дъното...Глупости. В Черно море водата е толкова мътна и мръсна, че трудно ще видиш нещо под повърхността
plabov

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама