Здравният министър: Надявам се, че третата вълна в България няма да бъде с такъв интензитет

14.02.2021 / 20:27 1

Снимка Булфото

Здравният министър каза какви очаквания има от третата вълна от коронавирус в България. Поех ангажимент, заедно с народния представител Десислава Атанасова, да окажем необходимото съдействие МБАЛ в Разград да получи средства за закупуване на нов скенер. Това каза проф. Костадин Ангелов, който посети местната болница, предаде БТА.

Министърът посочи, че лечебното заведение има нужда от тази апаратура, защото скенерът, с който разполага в момента, е морално и физически остарял. По думите на Ангелов, ще се търсят възможности и за осигуряване на финансиране на плануваните от ръководството ремонтни дейности в лечебното заведение. Министър Ангелов коментира, че в МБАЛ-Разград е създадена изключително добра организация. Здравното заведение разполага с около 300 легла. Пациентите, които се лекуват от коронавирус в болницата, в момента са 19, заяви здравният министър. Той добави, че разградската болница разполага с необходимата апаратура, консумативи и предпазни средства, които ще могат да се използват при евентуално увеличаване на заболелите и нужда от хоспитализиране.

Нямаме притеснения като необходимост от допълнителни инвестиции по отношение на осигуряването на болницата за предстоящата т.нар. трета вълна от коронавирус, каза още министър Ангелов и изрази надежда, че в България тя няма да бъде с такъв интензитет. Той посочи, че за миналата година от средствата за лечебни заведения, които поддържат над 50 процента от леглата си за лечение на COVID-19, болницата в Разград е получила над 900 000 лева, а за последните четири години, от държавата, - близо 4,5 млн. лева, пише Novini.bg.

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
gugutka (преди 2 години)
Рейтинг: 51000 | Одобрение: 22405
Каква трета вълна е, г-н изпърдяна вежда?
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама