Здравният министър: Разкриваме денонощни медицински центрове на Златните и в Слънчев бряг

19.08.2022 / 15:30 3

снимка пресцентър на Президентството

Денонощни медицински центрове ще бъдат разкрити до десетина дни в курортите Златни пясъци и Слънчев бряг. Идеята е те да поддържат спешността в летните месеци, не само до края на този летен сезон, но и за следващия.

В момента се сключват договорите и се осигуряват помещения. Това обяви в Бургас министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев.

По думите му е извършена и проверки в държавните болници в страна, за да видя докъде е стигнал проектът за Спешната помощ.

"Установих, че промените и организацията на спешните отделния се бави. Посетих четири болници и установих, че на много местата ремонтите изобщо не са почнали, въпреки спечелите обществени поръчки. Тази програма в последната година е буквално неглижирана, предаде днес.бг.

За тази година ще са нужни 6 млн. лв., за следващата над 40 млн. лв., но ако не ги осигурим тези средства ще трябва да връщаме и пари по тази програма", заяви д-р Меджидиев.

В момента Южното Черноморие се обслужва от 5 линейки, базирани в Бургас и три в Созопол, Приморско и Царево.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
9
Чичкото (преди 7 месеца)
Рейтинг: 81735 | Одобрение: -4765
Сезонът е към краят си Закъде са вече тези Спешни медицински центрове
Истината преди всичко
0
2
Радостин (преди 7 месеца)
Рейтинг: 76802 | Одобрение: -208
Промените и организацията на спешните отделния се бави- КОЕ Е В РЕД, УПРАВЛЯВАЩИ ???
Всеки да си получи заслуженото !
0
4
MrBean (преди 7 месеца)
Рейтинг: 109771 | Одобрение: -789
Ами то добре,ама ми мирише на далаверка.Да позная ли в чии хотели ще са? Болницата на Златните е като от филм за апокалипсиса...но щом са решили да заработят някой лев...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама