Здравният министър: Целта е имунизираните българи да станат повече

16.12.2021 / 18:36 2

снимка Булфото

Целта е имунизираните българи да станат повече, коментира новият здравен министър.

Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова се срещна с представителите на СЗО у нас д-р Скендер Сила и доц. Михаил Околийски. Д-р Сила поздрави проф. Сербезова с назначаването ѝ за министър, предаде поздрави и от регионалния директор на СЗО за Европа д-р Ханс Клуге и изрази надежда за продължаване на отличното сътрудничество с екипа на министерството, съобщават от пресцентъра на ведомството.

„За мен е удоволствие отново да работим заедно, този път в качеството ми на здравен министър. Както знаете, България има едно от най-ниските ваксинационни нива срещу COVID-19 в Европа. Затова и сред основните приоритети на правителството е повишаването броя на ваксинираните български граждани. В това отношение ще имаме нужда, и уверена съм, ще получим подкрепата на Световната здравна организация“, посочи министър Сербезова, предаде Нова тв.

В рамките на срещата бяха очертани приоритетните области на сътрудничество, като наред с изпълнението на дейностите по двугодишните споразумения и отговора на пандемията от COVID-19, фокусът ще бъде и върху незаразните хронични болести и рисковите фактори (тютюнопушене, злоупотреба с алкохол, затлъстяване), психичното здраве, електронното здравеопазване, повишаване на обществената осведоменост за ваксините чрез информация, основана на научни доказателства.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
142006 (преди 2 години)
Рейтинг: 6856 | Одобрение: -124
А КАКЪВ ЩЕ Е НАЧИНА ДА СТАНЪТ ПОВЕЧЕ ВАКСИНИРАНИТЕ.ДАНО НЕ СИ МИСЛИШ ТОВА КОЕТО СИ МИСЛЯ И АЗ.А ТИЯ ОТ СЗО ПРОСТО ДА НЕ СЕ ЗАНИМАВАТ С БЪЛГАРИЯ А ДА ГО Д.Х.Т
0
0
Чичкото (преди 2 години)
Рейтинг: 81735 | Одобрение: -4765
Целта на правителството трябва да бъде хората да могат да се стоплят и нахранят
Истината преди всичко

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама