Зловеща авария във Варна: Плъх се оплете във въжетата на асансьор и го блокира

23.06.2015 / 15:25 2

Зловещ инцидент, от който човек направо настръхва, се случи днес в блок в Цветния квартал във Варна. Плъх се оплете във въжетата на асансьор и го блокира, разказа читателка на „Петел“, която е била сама в кабината по време на аварията.

По разказа на потърпевшата варненка, всичко се случило докато тръгвала за работа тази сутрин. Слизайки с асансьора, тя изведнъж чула ужасни писъци и скърцане. „Отвратително беше, не знаех какво става, върви си асансьора и в един момент нещо почва да пищи да свистят въжета. Задействаха се аварийни спирачки“, коментира жената, на която се наложило да престои около половин час в блокираната кабина. Толкова време отнело да дойде техник, който поправил асансьора и отстранил буквално прерязания от въжета гризач. Според специалисти, това далеч не е единствения такъв инцидент. За да няма такива грозни ситуации, трябва да се вземат мерки за изтребването на плъховете в жилищните кооперации, коментираха техници. Блокът, в който се е разиграла случката, е относително стар, при това се намира в близост до дере. Възможно е гризачът да е дошъл от там или от канализацията и така да е влязъл в асансьорната шахта.

Само преди дни критична ситуация с плъх и асансьор имаше в Пловдив. Асансьор пропадна от 5-ия етаж в блок в тамошния кв. “Христо Смирненски“, предадоха bTV и в. "Марица". Оказало се, че плъх е прегризал въже. Че точно това е причината за инцидента беше потвърдено от Инспекция за държавен технически надзор в Пловдив.

Следете всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!              

 

Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
mopper (преди 6 години)
Рейтинг: 333 | Одобрение: 53
Плъхът трябва да е с доста мощна захапка.
2
3
Уйо (преди 6 години)
Рейтинг: 37846 | Одобрение: 8036
"Оказало се, че плъх е прегризал въже" - Петел, вие сериозно ли вярвате на такава идиотщина? Плъх ще прегризи стоманено въже??

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама