Зов за помощ! Бебе се нуждае от спешна операция в САЩ

20.03.2017 / 15:24 0

Родители търсят помощ, за да могат да заведат малката си дъщеря за операция в САЩ.

Случаят с малката Александра, която е родена с диагноза Фибуларна хемимелия на десния крак, ви разказахме в новините на NOVA. Поводът беше открадната кутия с дарения.

За операцията на детето са нужни 230,905 долара, а до момента са събрани 200 000 лева. След като от Фонда за лечение на деца в чужбина им отказват помощ, родителите започват дарителска кампания, пише utroruse.com.

"Когато я започнахме, бяхме убедени, че единствената алтернатива за лечение на Александра е клиника във Виена - да, казаха ни, че детето ще е до края на живота си с ортези, но беше по-добре от ампутация или опити за лечение в България (за което не успяхме да намерим никаква информация за успешно извършени операции на такива случаи на фибуларна хемимелия)”, пишат родителите във фейсбук.

Тогава с тях се свързали родители на друго дете със същата диагноза. Разказали им, че съществува цялостно лечение на заболяването, след което детето може да ходи нормално и да използва крака си като всички други хора. Операцията се прави във Флорида, САЩ.

"Дадоха ни името и координатите на д-р Дрор Пейли, САЩ (Институт Пейли, Флорида, Уест Палм Бийч), който преди 20 години е измислил и патентовал сложна операция (SUPERankle), с която Фибуларната хемимелия се лекува и след няколко последващи удължения на крака, се получава почти пълно възстановяване”, разказват родителите.

Те се свързали с доктора и след дълга кореспонденция получили оферта за лечението на дъщеря си – 230 905,35 долара.

За съжаление, тази сума е абсолютно непосилна за родителите на Александра. Това според тях обаче е единственият начин да се избегне ампутация на крачето.

"С този метод на лечение се правят няколко от операциите наведнъж, както и първото удължаване на крака, което ще спести на детето няколко упойки и стреса от всяка следваща операция. Препоръчителната възраст за операцията е 18-24 месеца. Посъветвахме се и с някои от най-добрите български ортопеди – д-р Живков и д-р Кацаров, които също са категорични, че лечението трябва да се извърши там”, пишат родителите.

„Заедно с минимални разходи за престой на придружаващ родител за поне три месеца, са ни нужни 250 000 долара, които трябва да съберем до една година”, разкриват още родителите.

Ако искате да помогнете, може да го направите по банков път:

ЦЕНТРАЛНА КООПЕРАТИВНА БАНКА

BIC: CECBBGSF

IBAN: BG40CECB979040G7448700

ТИТУЛЯР:АЛЕКСАНДРА АЛЕКСАНДРОВА КРЪСТЯНИНА гр.ВАРНА

 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама