Зов за помощ: Малкият Ангел има нужда от помощта на хората, за да продължи да се бори с тежки диагнози

14.01.2020 / 15:50 0

Ангел Петков има нужда от помощ в набиране на средства за лечение. Момченцето е от град Шумен, само на годинка е, но е с две страшни диагнози. Диагностицирано с вътрешна хидроцефалия малко след раждането и детска церебрална парализа. Лечението му изисква средства, които са непосилни за семейството и близките му.

Ангел има братче близнак. Момченцата се раждат много рано – в 31 г.с., като тежат едва 1300 и 1400 гр. Две седмици след раждането на Ангел му е окрита вътрешната хидроцефалия. Във времето на чакане, за да достигне нужните за операция 2 кг., се установява и междукамерен дефект на сърцето, за което обаче не се нуждае от оперативна намеса.

Една седмица преди да бъде извършена мозъчната операция, офталмолозите откриват и ретинопатия. Тя налага лазерна операция и на двете очи. Така малкият боец преминава през първата операция, след което идва ред и на втората – на главичката и поставяне на клапата. След нея обаче следват още две операции, като едва последната е успешна и клапата вече работи.

Изпитанията за малкия герой и семейството му не свършват дотук. Родителите виждат забавяне в развитието и посещават невролог. Той поставя тежката диагноза- детска церебрална парализа. За да може Ангел да я пребори, са нужни ежедневни рехабилитации. Семейството се обръща към специализирания център в Истанбул RİBEM Riskli Bebek Danışma Merkezi.

Първият цикъл на рехабилитация предстои през април, като за него са необходими 11 хил. Евро – средства, които са непосилни за семейството на Ангел.
Моля ви от цялото си сърце да дадем шанс на този прекрасен и борбен Ангел да има пълноценен живот, за да може да играе с братчето си и да постигне мечтите си! Вярвам, че благодарение на вашата помощ всичко е възможно!“, с този апел се обръща към всички майката на Ангел. На този етап всеки, който иска да помогне, може да го направи чрез платформата на Хелп Карма.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама