Зов за помощ за Лори: 8-годишно момиче се нуждае от спешно лечение

16.04.2018 / 20:05 0

Снимка: bTV

Осемгодишно момиче с тежко гръбначно изкривяване може да бъде спасено с операция. Надеждата е интервенцията да бъде направена бързо, за да не се влоши състоянието на детето.

Преди осем години Лорета се ражда със седмица закъснение. В началото всичко изглежда наред, съобщава bTV.

„На година и половина забелязах лека издатина на е й плешчица – дясната”, разказа майката Цветанка Атанасова. Лекари успокояват майката, че няма проблем, но издатината се увеличава. Едва преди четири години става ясно, че детето има сколиоза – централномозъчна аномалия, изразена с изкривяване на гръбначния стълб. „И тръгнахме по мъките пак: „Докторе, това не помага, казвайте друг вариант. Друг вариант, казва, само операция, но е още малка”, допълни Цветанка.

Операция в България е възможна, но семейството няма средства, за да плати за импланти над 80 хиляди лева. Майката търси помощ от Фонда за лечение на деца. От там обясниха за bTV, че се чака становището на външни експерти, които да насочат Лорета към болница в чужбина или да бъде платена операция в българско лечебно заведение.

Въпреки състоянието си, Лори и сега е много жизнено дете. Живее в село Новоселци, ходи на училище във Видин и единственото, което иска, е да продължи да тича. До месец се очаква от фонда да са готови с решение.

Ако имате желание да помогнете, можете да го направите на следната банкова сметка:

BG08UBBS80021058130240 
Лорета Иванова Цветанова

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама