Зверска катастрофа! Влак премаза джип, двама загинаха

03.04.2015 / 18:50 5

*снимката е илюстративна

Зверска катастрофа стана на прелез в междугарието Карнобат - Лозарево, двама души загинаха. Адската случка станала към 16,25 ч, пише "Пик".

Джип преминава през прелеза при редовно задействана автоматична прелезна сигнализация, указваща приближаването на влак, съобщиха от пресцентъра на Националната компания "Железопътна инфраструктура". Автомобилът е ударен от бърз влак 9632, пътуващ по направление Бургас – Карнобат – Русе. В джипа са пътували четирима пътника, двама от които са починали. Незабавно е назначена комисия за разследване на инцидента.

Ръководството на ДП „Национална компания „Железопътна инфраструктура” призовава водачите на пътни превозни средства да спазват правилата за движение по пътищата. Всяко неспазване на Закона за движение по пътищата и преминаване при спуснати бариери или звукова и светлинна сигнализации, показващи приближаването на влак към прелеза, е риск за живота на водачите на превозните средства и техните спътници. Инциденти от този род нарушават графика за движение на влаковете, отнемат от личното време на пътниците, ползващи железопътен транспорт, и предизвикват значителни икономически загуби за НКЖИ и железопътните оператори. 

Следете 24 часа в денонощието най-ексклузивните новини от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор! 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
Mitko 5 (преди 9 години)
Рейтинг: 1377 | Одобрение: 227
Инциденти от този род нарушават графика за движение на влаковете, отнемат от личното време на пътниците, ползващи железопътен транспорт, и предизвикват значителни икономически загуби за НКЖИ и железопътните оператори. А хората
Varna 5 ---------------------------

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама