Звяр, пребил и изнасилил баба си, и строшил костите на дядо си, плаче за свободата си

22.10.2015 / 12:05 4

Снимка Булфото

Мъж, извършил нечовешко зверство над собствените си баба и дядо, които го отгледали, обяви пред магистратите, че присъдата от 10 г. затвор, наложена му от Окръжен съд Търговище, не е справедлива, тъй като има две деца, за които трябва да се грижи.


В началото на юли 34-годишният Севдалин Христов от с. Мостич, община Велики Преслав призна вината си и всички обстоятелства и факти в обвинителния акт за ужасното престъпление, което той извършил на 24 февруари. Според държавното обвинение, Христов, който изкарва прехраната си като овчар, гостувал със жена си в с. Кралево, община Търговище. След полунощ пийналият мъж отишъл без покана в дома на баба си, за да поиска пари. Посрещнал го 84-годишният му дядо, който Севдалин заключил в една от стаите. Нахлул при баба си и започнал да я удря където свари, оставайки глух на молбите й да спре. Влачил и блъскал безпомощната 73-годишна жена из цялата стая докато сломи съпротивата й. Накрая я изнасили брутално. Претършувал из вещите й и взел единствените 40 лв, които намерил, съобщават от пресслужбата на варненския апелативен съд.

Плячката му се видяла малка и прехвърлил яростта си върху дядото. Удрял го без жал по цялото тяло с парче арматурно желязо и настоявал да получи още 160 лв. Не получил парите, но спрял да бие стареца едва след като човекът изпаднал в безсъзнание. Съдебно медицинска експертиза установила по-късно множество контузно-разкъсни рани по телата на възрастните хора, счупени били 2 ребра на бабата, лакетна кост и подбедрица на дядото. Всички наранявания причинили трайни здравословни проблеми на старците и били квалифицирани като средни телесни повреди. Подсъдимият бил осъждан 2 пъти преди този случай - за причиняване на телесна повреда и за хулиганство, като всеки път с проява на агресия.

Тъй като 34-годишният Христов признал вината си и всички факти по делото, се възползвал от съкратена съдебна процедура. Така той получил по 15 г. затвор за всяко от престъпленията срещу възрастните хора, но в крайна сметка съдът отредил реални 10 години затвор. Днес той обжалва тази присъда, тъй като според него не е справедлива и не са взети смекчаващите вината обстоятелства под внимание. Като такива адвокатът му сочи констатираната от експертите лека умствена изостаналост, пълните му самопризнания и необходимостта да полага грижи за двете си деца.

Представителят на Апелативна прокуратура счита, че присъдата е справедлива и е резултат от правилната преценка на събраните доказателства. Обвинението припомня, че и при двата грабежа, продължили дълго време, е употребена значителна сила, а подсъдимият е изнасилил жената, която го е отгледала.

Апелативният съд във Варна ще се произнесе с решение в установения от закона 30 дневен срок.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
9
0
Az (преди 8 години)
Рейтинг: 338 | Одобрение: 88
Да го разчекнат показно на площада!!! 
17
0
motoristka (преди 8 години)
Рейтинг: 77894 | Одобрение: 36434
Такива уроди не бива да се размножават.... Утре, децата му ще бъдат, като него...
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)
13
0
khm (преди 8 години)
Рейтинг: 43161 | Одобрение: 16296
Нека да реве. Малко му е. Имал деца да се грижи за тях? Смекчаващи обстоятелства? Що за простотии?!? С лека умствена изостаналост и подобно поведение досега, направо си представям как ще се грижи за горките деца. Да си седи зад решетките. За доброто на всички.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама