бТВ разкри: Жилищен блок изникна върху парцел на СКАТ вместо планираните офиси

18.04.2019 / 21:23 7

Снимка Булфото

Фирма, близка до лидера на НФСБ Валери Симеонов, е построила жилищен блок върху парцела, който той и фирма "СКАТ" придобиват от общината през 2008 г. Сделката за земята е сключена, докато Симеонов е председател на Общинския съвет в Бургас.

Вместо бъдеща централа на кабелната телевизия, върху имота се издига жилищна сграда.Септември 2008 г. - Валери Симеонов е председател на Общинския съвет в Бургас и управител на фирма "СКАТ", съобщава БТВ.

Дружеството му купува 555 квадрата общинска земя за 1 020 978 лева. Така компанията на Симеонов става собственик на парцел от 875 квадрата. По думите му преди сделката СКАТ е било съсобственик на останалата част от имота.

„Аз не участвам в оценката на имота. Тя се прави от експерти. Моята работа беше да говоря с кмета и с заместниците му, които отговарят за общинска собственост да вдигнат цената, за да няма приказки по мой адрес”, обясни Валери Симеонов.

През 2008-а обаче той казва друго: „Лично аз участвах във формирането на оценката.” Години върху земята няма нов строеж. „През 2008 г. започна една криза, отрази се и на СКАТ. Приходите паднаха и нямахме тези средства, за да започнем изграждане на въпросния имот. Аз мислех да направя там студията”, обясни още Симеонов.

В края на 2008 г. „СКАТ” ООД прехвърля собствеността върху имота на „СКАТ ТВ” ООД. Февруари 2017-а „СКАТ ТВ” предоставя на Източноевропейски строителен холдинг право на строеж за жилищна сграда върху парцела, като ”СКАТ ТВ” запазва 38% от собствеността в бъдещия блок. 

Днес сградата е построена, а  имотите в нея са продадени, с изключение на офис и аптека.

„Някак си внушаваме на хората, че всеки има право да се рови във фирмените дела, които не са публични. Обектът в Златоград са ми го строили те. Обектът в Малко Търново са ми го строили те. Познавам собствениците, доволен съм от качеството на работата”, заяви Валери Симеонов.

Още по темата вижте ТУК

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
7
3
Цвъсансьорът (преди 5 години)
Рейтинг: 1557 | Одобрение: 847
n eXu s, не се ядосвай. Забавен си. Крий си някъде парите и имотите, защото, а са ги набарали крадливите герберасти, а си станал клошар. Да не кажеш  после, че не съм те предупредил. Ще те ограбят, както грабят от останалия български народ.
10
4
Цвъсансьорът (преди 5 години)
Рейтинг: 1557 | Одобрение: 847
n eXu s, четеш коментарите ми и малко по малко поумняваш. Герберастите крадат от здравеопазване, крадат от  асфалт, крадат от европейски фондове, крадат от обществени поръчки, крадат от всичко и си купуват луксозни имоти.
7
5
Цвъсансьорът (преди 5 години)
Рейтинг: 1557 | Одобрение: 847
n eXu s, много е резонен въпросът ти. В сравнение с крадливите герберасти, лъжливият индивид от снимката е направо "честен бедняк".

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама