„Билд“ с репортаж от Столипиново, след като изнасилиха германка

11.07.2019 / 22:11 10

Марица

Зверското изнасилване на млада жена в гора край град Мюлхайм ан дер Рур в Северен Рейн-Вестфалия преди два дни потресе цяла Германия.

За този кошмар са задържани петима роми от Столипиново на възраст между 12 и 14 години, които са срещнали жената в центъра на града със 170 000 жители и са я влачили до близката гора, за да се изгаврят с нея.

По този повод най-тиражният вестник в Европа „Билд“ публикува специален репортаж от пловдивския квартал.

Предполагаемите извършители са пристигнали от България в Германия със семействата си. Те идват от Столипиново. Хората живеят в затънали в мръсотия и боклук жилищни блокове. Безработицата там е 90%. Дори и полицията едва ли се осмелява да влезе в квартала. Хората са оставени сами на себе си.

Ремзи А. Казва пред вестника: „Пловдив е лайно. Задушаваме се в боклука. Децата ни са болни, правителството нехае. Ясно е, че всички ние искаме да отидем в Германия".

"36 градуса e, a миризмата на гниеща плът прорязва въздуха. Пред бетонните блокове децата играят в мръсни дрехи сред боклука, търсейки остатъци от храна. Малко момче яде старо парче хляб, което e единственото му ястие. Името му е Рамадан на пет години. Намерил е хляба до разложен труп на овца.

Част от Столипиново се нарича от местните „Дортмунд“. Причината е, че хиляди прекосяват 2 100 километра, за да намерят работа там или поне да получат детски помощи и обезщетения. Все пак всеки, който се регистрира като постоянно пребиваващ със семейството си в Германия, има право на детски надбавки съгласно европейските закони. Това буди алчност сред най-бедните от бедните" - пише Bild.

39-годишен безработен баща на шест деца казва пред вестника:„Имам голямо семейство и наистина искам да отида в Германия. Има много помощ за всички деца там".

Ромското семейство на мъжа живее в панелен блок. Наоколо: счупени прозорци и отворени електрически кабели, а купчината боклук в задния двор е висока метър. На бетонния под в банята на семейството е поставена кофа, която служи за тоалетна. Студената вода за къпане идва от стар маркуч, който стърчи от стената.

Безработната фамилия не може да си позволи повече. От българската държава бащата получава 250 евро социални помощи и детски надбавки. „Просто искам да отида в Германия. Там има много пари за нашите деца“ - казва мъжът.

Ако семейството се регистрира в Германия, би получило 1263 евро за шестте си деца.

В бедните райони на Пловдив се формира индустрия на бедността. Непрекъснато от там тръгват автобуси до Германия (билетът е 50 евро на човек). А за всички, които отиват в Германия и се нуждаят от помощ за преводи на документи, молби за обезщетения за деца и др. се грижи Юсуф Дене. На края на Столипиново, в бял павилион, 50-годишният бивш боксьор предлага на сънародниците си всичко, от което се нуждаят за да тръгнат за Германия. Пред BILD, Юсуф казва: "Ние подаваме заявления до властите, имаме формуляри, продаваме и билети за Германия".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
11
0
Ванката (преди 3 месеца)
Рейтинг: 3110 | Одобрение: 1510
Влизали са фадроми да им чистят мизерията и скоро я направиха пак! Те са свине. До КАТ Пловдив им дадоха чудни двуетажни къщи с паркет бяха, но бяха. Паркета беше изгорен още първата зима и кон се подава от втория етаж. Всичко това съм го виждал! Те са човекоподобни, но само до там да кажем 90% има и хора сред тях, но са малцинство!
Да бъдеш или да не бъдеш, това е въпросът!
19
2
Еделвайс (преди 3 месеца)
Рейтинг: 1190 | Одобрение: 185
От край време говоря. Хуманитарна помощ на всички циганки в детеродна възраст. Безплатни спирали/връзване на тръбите/ иначе никакви помощи. Грехота е да се раждат деца, които ще растат без добри майчини и бащини грижи. Бог иска майката да ражда добри, здрави и умни деца, а не разбойници и престъпници. Грехота ще бъде и ако ние не им помогнем да спрат с тази неразумна раждаемост.
Не на негрите в БГ спорта и България! Вкарването на негри в България е опасност за съществуването на България като държава!
24
1
Радослав (преди 3 месеца)
Рейтинг: 2933 | Одобрение: 1093
Сами сте си създали кочината ,в която живеете...какво се оплаквате гнусни паразити . Държавата и правителството да ви гледа ,и да ви чисти , и да ви плаща на всичкото отгоре...(не ,че не го прави) айде бягайте всички в Германия или мрете в мизерията си!!! Паразити...
Губим България ,хораааа....
1
8
гарфилд (преди 3 месеца)
Рейтинг: 28177 | Одобрение: 11777
Има и читави хора сред циганите.Показаните тук,не са от тях.
21
16
kris (преди 3 месеца)
Рейтинг: 135653 | Одобрение: 34493
Виц......Къде си Манго, цял ден те търся и не мога да те намеря.....? Тъй, тъй шефе, добър работник трудно се намира.....!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
33
3
Yann (преди 3 месеца)
Рейтинг: 31226 | Одобрение: 12836
Циганина си е циганин. Разбира само от бой и спиране на помощи. За какво пише в статията - не говори мангала за липса на работа, а за помощите в Германия. Щял да взима 1263 евро. Вече ги е сметнал. А не казва, че там ще си намери работа, с която ще изкарва 1000, 2000 евро.
НЕ на Истанбулската Конвенция! Слабите се стремят към ред. Силните владеят хаоса.
33
2
Пешо от Виница (преди 3 месеца)
Рейтинг: 30631 | Одобрение: 13316
 "миризмата на гниеща плът прорязва въздуха. Пред бетонните блокове децата играят в мръсни дрехи сред боклука, търсейки остатъци от храна"-Това не може да бъде в България! Нееее! Нашите циган са възпитани българи. Не крадат, не изнасилват, ходят редовно в университета...на живота. Абе, сигурно  става дума за фавелите в Бразилия или бидонвилите в Йоханесбург-само не и тук! 
1
41
robotron2000 (преди 3 месеца)
Рейтинг: 25666 | Одобрение: 5386
Не бива с един аршин да се мерят всички хора Усмивка два еднакви хора няма. Човек се съди по делата му Усмивка Българите са малко гадни, обиждат циганите, после тези цигани как искате да се отнасят с вас след като сте ги обиждали.. 
41
3
gugutka (преди 3 месеца)
Рейтинг: 44682 | Одобрение: 20617
Виновните на дръвника. Няма друг начин да се вкарат циганите в пътя.
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
77
28
n eXu s (преди 3 месеца)
Рейтинг: 189062 | Одобрение: 34812
Столипоново е изключително гето. На останалите места в Пловдив, обаче, циганите са чисто облечени, възпитани, любезни, поздравяват, много от тях имат добро образование и не смърдят на чесън, нагло ухилени като севеврно-дунасвските селтаци, които не знаят израза "Добър ден" и не ползват редовно банята, а за четене на книги няма смисъл да говорим даже.
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама