Асен Василев: Фирмите да работят в събота и неделя, за да пестят ток

04.01.2022 / 17:43 13

Кадър БТВ

Финансовият министър Асен Василев посъветва индустрията да работи в събота и неделя, за да може "по-оптимално да използва енергията". По думите му, ако работят събота и неделя и избягват най-пиковите дни в седмицата, ще спестят от високите енергийни цени, предаде БТВ, цитирана от glasove.com.

Бюджетът за годината ще бъде внесен до края на януари, като започва публично обсъждане в средата на месеца. Това заяви Василев.

"Той ще бъде със сравнително малко заложени политики, понеже не са готови министрите спрямо коалиционното споразумение", обясни Василев. 

Той коментира и актуализацията в средата на годината на новия бюджет. 

"Няма как ново правителство да направи нова програма за две седмици. Затова се взе решение анализите и изготвянето на програмата да се направят в първото полугодие и после да има актуализация", поясни финансовият министър. 

Той обобщи, че 2021 г. завършваме с бюджетен дефицит от 3%, като има 7,9 милиарда по-високи приходи от приходите, реализирани през 2020 година.

Според Василев дефицитът за тази година щеше да бъде по-висок, тъй като се очакваха приходи, които не се случиха. 

"В момента начислената основа ще бъде близка до касовата такава. Приходната и разходна част за 2022 година се надяваме да се случи по планирания начин. Още по време на коалиционните разговори се взе решение да има актуализация на бюджета. Причината е, че няма как ново правителство да направи нова програма за две седмици. Тази програма няма как да бъде и остойностена за този срок. Взе се решение анализите и изготвянето на програмата да се направят в първото полугодие на 2022 година, след което да се направи актуализация на бюджета”, обясни министърът. 

Асен Василев добави, че в момента правителството осъществява безпрецедентна програма за енергийно подпомагане. 

„Общата стойност е милиард и половина, от които са разплатени поне 450 милиона лева. Подкрепата е за всички бизнеси, не само за ресторантьорите. Мерките по порграмата 60/40 също продължават. Започват се и секторни политики от ББР”, допълни той.

Във връзка с високите цени на природния газ и евентуални компенсации за небитовите потребители, министърът допълни, че такива не се обсъждат на този етап. „Помощ ще има обаче за битовите потребители във връзка с високите цени на природния газ”, обясни Василев. Министърът обърна внимание и на Плана за възстановяване. По думите му средата на януари ще бъде изготвена версия, която да работи еднакво добре както за Брюксел, така и за родната енергетика. 

Василев добави още, че е разработена амбициозна програма за редица инфраструктурни обекти. „В програмата е включено изграждането на мостове над Дунав, тунели под Стара планина, завършване на АМ „Струма” и „Черно море”, както и редица пътни отсечки. Общата стойност е над 12 милиарда лева, като идеята е програмата да бъде реализирана през следващите четири години”, обясни той.

Правителството предвижда изцяло нов модел на пенсионната система до 2030 година, допълни финансовият министър.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
3
уйчо (преди 2 години)
Рейтинг: 93283 | Одобрение: 1278
За вибратори приказва твоята приятелка теляка, оправете си пе ха-то, мийте ги малко бе!
0
1
Tито (преди 2 години)
Рейтинг: 23443 | Одобрение: 3398
Само за вибратори мислиш ей.... И стига си хабил свинската мас, бабата една манджа не може да сготви. Ползвай маргарин като искаш да правиш секса по-удобен.
0
1
уйчо (преди 2 години)
Рейтинг: 93283 | Одобрение: 1278
Тоя педал вибратора го смята за битова техника и с такава електроника си го е натъпкал...майстор наистина:woot:
0
5
ПраБългарин (преди 2 години)
Рейтинг: 62346 | Одобрение: -28354
Майсторе, остави тез секс играчки и коментирай статията, оплачи се както обикновено, не може да не ти бъркат дълбоко в гъза новите сметки УхиленУхиленУхилен Или ви е яко на компанията, да не съм се подвел нещо??? УхиленУхиленУхилен 
0
1
уйчо (преди 2 години)
Рейтинг: 93283 | Одобрение: 1278
Ти отдавна си минал на нощната с двете си дружки от сайта. Ама мийте ги тея неща бе!
0
0
милен (преди 2 години)
Рейтинг: 29676 | Одобрение: 3646
  Недоклатен, рекламите на вибратори и страпони ги виждаш само на твоят комп, защото си влизал в сайтове да ги разглеждаш и да се чудиш дали да купиш единият или другият или и двата, че даже и трети, за да си начесваш дронзалите, за това от сайта където си ровил ти пащат по IP адреса реклами, а на моят комп се виждат само електронни елементи и битова техника, защото това ме интересува.
0
6
уйчо (преди 2 години)
Рейтинг: 93283 | Одобрение: 1278
Вапсания, оправи ли си вагиналните проблеми, гледай рекламите, излязоха модерни неща, умириса сайта бе.
4
4
KRISTINCHO (преди 2 години)
Рейтинг: 40922 | Одобрение: -383
Тито а ти да коментираш Уйчо е все едно да си бършиш гъза с таралалеж, което явно ти доставя голямо удоволствие.
Нищо добро не те чака, ако в двора ти влезе КОМУНИСТ, ЦИГАНИН или КОЗА.
4
3
Tито (преди 2 години)
Рейтинг: 23443 | Одобрение: 3398
Кристинчо, точно ти даваш оценки на, Василев е като, Уйчо да учи Роко Сифреди, как да ебеУхилен
4
5
KRISTINCHO (преди 2 години)
Рейтинг: 40922 | Одобрение: -383
Този финансов Министър тотално изтрещя. По голяма простотия, до сега не бях чувал. Има ли Европейска държава, която да работи СЪБОТА и НЕДЕЛЯ.
Нищо добро не те чака, ако в двора ти влезе КОМУНИСТ, ЦИГАНИН или КОЗА.
1
0
Серж (преди 2 години)
Рейтинг: 173944 | Одобрение: 34264
И един фенер да ми дадеш, че да си го вържа на хОя, та да кося и през нощта....както казал ратаят на чорбаджията, когато му закачил и втора коса, за да коси и наляво и надясно....
2
5
Чичкото (преди 2 години)
Рейтинг: 81735 | Одобрение: -4765
Супер Някога се работеше в събота до обяд Бизнеса направи друг номер Увеличи часовете и събота се работи цял ден Давай и неделя да се рабти Този въобще хормален ли е Всички поддръжници сега е настръхнат
Истината преди всичко
5
5
уйчо (преди 2 години)
Рейтинг: 93283 | Одобрение: 1278
Безподобен кретен!!! Ами на нощна тарифа само да минат бе! Малиййй, малийй, не мога да повярвам!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама