Кабинетът отпусна 43 млн. лв. за "Дупката" в центъра на Варна

10.10.2018 / 12:57 22

Министерският съвет одобри допълнителни трансфери по бюджетите на община Варна за 2018 г. в размер на 43,2 млн. лв., съобщиха от правителствената информационна служба. 

Парите ще послужат за разрешаване на "инфраструктурен проблем в централната градска част на град Варна", пише Moreto.net.

Припомняме, че преди дни, след дебати, общинските съветници от комисията по "Собственост и стопанство" във Варна, гласуваха общината да купи т.нар. Дупка.

По време на заседанието стана ясно, че общината ще придобие дружеството, контролирано от Гергов, без задължения. Членовете на комисията одобриха пазарната оценка. 

Те дадоха съгласието си кметът да предприеме всички необходими действия за осигуряване на необходимите средства, като отправи искане до правителството за целево финансиране в размер на 43 422 000 лв. Придобиването на дружеството ще се осъществи само в случай, че бъдат предоставени средства от държавния бюджет.

Т.нар. Дупка в центъра на Варна заема площ от 3775 кв. м. между бул. „Княз Борис I”, ул. „Княз Ал. Батенберг”, ул. „Архимандрит Филарет” и ул. „Воден”. Тя е в този си вид от края на 80-те години, когато са съборени къщи с идеята да се строи търговски дом, който да е морски аналог на софийския ЦУМ. В процеса на работа обаче са били открити древни останки - част от крепостна стена и кула на античния Одесос от IV в. пр. н. е., които са уникални както за града, така и в национален мащаб. Това стопира проекта за изграждане на нов търговски център.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Blue hills (преди 2 месеца)
Рейтинг: 14677 | Одобрение: 7282
Защото, Стояне, тук говорим за министър-председател на държавата ни и за "виден" политик! И защото всичко в България е корумпирано! И защото не е правилно, и защото ни /в това число и теб/ ощетява.
0
3
стоян (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
До Blue Hills: Виж сега - 10 милки за мен са малко повече. Но, ако има смисъл - и толкова бих дал! Рестото е един вид поощрение за този, който е свършил работа по веригата. Аз скруполи нямам - ако аз ще взема 100, защо някой да не вземе 20-30 за да забърза нещата? Не виждам нещо ненормално. А за данъците - плащам, но само за имотите. А те се избиват за 1 месец от наема Други данъци в бг никой не може да ми вземе - аз само живея тука Интересува ме какво аз имам да вземам
3
0
Бай Хуй (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Такъв голям инфраструктурен проект като бул.Левски излезе 80 млн. лева, а тоз нужник от 3700м2 е 43 млн.  По-добре да си остане дупка!
1
0
абе стояне (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Как твои пари да не си давал за сделката? Ти данъци не плащаш ли?
1
0
Blue hills (преди 2 месеца)
Рейтинг: 14677 | Одобрение: 7282
Стояне, ти едва ли си върнал ресто от над 10 млн, не че те подценявам.
5
0
стоянчо, стоянчо (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Много си зле, моето момче. Какви коли били спирали...някакви ламарини ли ти осмислят живота? Ама верно си много елементарен. Преди това място беше културно средище. Сега е средище на мутри и мутреси, на простаци, първенюта и простакеси. Няма да е лошо ти и подобнитъе ти да се връщате по селата, пък там си направете много лъскави заведения, спирайте си лъскавите коли отпред и си носете новите чехли...чехльовци!
0
2
стоян (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ами ще върне някакво ресто - естествено. Като искаш да вземеш някакви кинти, трябва и да се отблагодариш после като ги завъртиш. Да не мислиш, че аз след като ми върнаха имота (на дядо ми) в морската не съм връщал ресто, след продажбата...
4
0
суджук за герб (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Чуеш ли, че инвестиционните намерения са основно ресторанти и барове- бъди сигурен, че трибуквенните се крият зад инвеститора .
6
0
Blue hills (преди 2 месеца)
Рейтинг: 14677 | Одобрение: 7282
до стоян: Стояне, защото може би не разбираш, ще се опитам съвсем елементарно да ти обясня схемата. Гергов го отлюспиха от БСП и се закачи за ГЕРБ, за да има отнякъде "живи" пари, тъй като е милионер, ама кредитен. Сключил е сделка с Боко, че държавата /разбирай с неговото абсолютно съгласие/ ще отпусне едни 43 млн, след което Гергов ще върне едни 13-15 млн обратно на Боко /както предполагам никой не се съмнява/, а ние ще почакаме още годинки, за да ни се случи нещо хубаво в центъра. Елементарно! Мафията герб+бсп работи здраво!
1
4
стоян (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Щом има сделка, значи цената е пазарна! Вашите пари не ме интересуват - аз мои пари не съм давал! На мястото на това кино, в момента са може би най-добрите заведения в града - справка - виж какви коли спират отпред! В градината, парцелите, които се дадоха на инвеститори, в 99% са частни (и аз продадох едни 320 квадрата)! Стиден/топъл резерв не ме вълнува - като спре тока си карам на генератора - нафтата на бензинистанцията няма да свърши
6
4
до стоян (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
По принцип с интелектуално ощетени типове като теб не комуникирам, но понякога съм благотворително настроен. Та така...да те ограмотя. Първо-това не е пазарна цена-няма човек или фирма в СВЕТА, която да плати подобна цена за подобен имот. Ако имаше, досега другаря Гергов да е сключил сделка.Никой, повтарям НИКОЙ няма да даде своите пари за подобна сделка. И сега ти обяснявам защо варненци (и въобще нормалните хора в страната) негодуваме. Защото сделката се осъществява с НАШИТЕ ПАРИ. А никой от нас не иска такава сделка. Общинарите лесно харчат обществени (а не техни пари), щом стане дума да се правят подаръци на олигарси, групировки и т.н. (справка-стадион Варна, лятно кино Ленин и прилежащите в парцела галерии, книжарници и т.н., Алея Първа, парцели в Морската Градина, договора за студения резерв на ТЕЦ Варна, обществените поръчки и т.н.
3
0
това (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
няма да спси потникя и гробарите на изборите догодина!
3
3
Маринеееее (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Човек, прав си! Но не ти е тук мястото за коментар! Тук освен псувни, обиди и нареждания от някакви "хорица" , други коментари рядко можеш да прочетеш. Отколкото да приветстват едно добро решение за тази дупка в центъра на града - отново се започва! Може да крадат ГЕРБ, но и нещо се прави - защото през цялото си кметствуване Кирил Йорданов освен да се разрушава - друго не видяхме! Варна преди 25 години беше ГРАД-МЕЧТА. Добре питате, кой е продал мястото на Гергов - ами то много лесно може да се установи. Великите приватизатори! 
1
6
стоян (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Не мога да разбера за какво лаете? Терена е Частна Собственост - собственика продава и е е определи цена! Не му пука кой купува и от къде ще вземе парите - точка! А какво ще прави новия собственик - си е негова работа. Според мен един голям платен паркинг и няколко ресторанта е идеалния вариант за това място
9
1
Варна (преди 2 месеца)
Рейтинг: 40910 | Одобрение: 20980
Само като купи Дупката за 43 милиона лева общината да не я подари на някоя групировка да прави я стадион, зимен дворец, колодрум, космодрум или някаква друга безсмислена глупост за Варна. там трябва да е площад с подземен паркинг . всичко друго е безсмислено
11
0
владо (преди 2 месеца)
Рейтинг: 2091 | Одобрение: 1166
Българина реве срещу циганите и ги ненавижда, а позволява хора със същите характеристики да го управляват - измамни, мръсни, подли, крадливи, алчни, бездушни, безсъвестни, аморални същества, ламтящи за пари......... Няма държава, има само територия.Няма народ, има само население. Лека нощ население. Омажи се за пореден път с вазелин и продължавай с розовите си сънища, в които си главния пасивен герой.
2
8
марин (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Все някак трябваше да се реши този проблем. За другите градове се изсипват много повече милиони за глупости. 
12
0
Нострадамус (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Кабинетът заедно с кмета Портних ще  откраднат 43 млн. лв. за "Дупката" в центъра на Варна
7
0
владо (преди 2 месеца)
Рейтинг: 2091 | Одобрение: 1166
За трети път ще помоля общинските съветници на Варна да гласуват решение общината да закупи собствения ми имот от 400 кв.м., намиращ се до дупката, срещу цена от 10000лв за 1 кв.м. Гласувайте моля това решение и като бонус ще получите триетажната ми къща в горния имот.
12
1
ВАРНЕНЕЦ (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
НЕКА РАЗСИПИЯТА ДА ЗАПОЧНЕ - ОТ 43млн - ще се разпределят половина по шуреи и баджанаци - останалите ще се разделят от фирмични подизпълнители на ХИДРОСТРОЙ - ще се вложат реално не-повече от 2-3млн и НАКРАЯ НЯКОЙ ПАК ЩЕ НИ РЕЖЕ ЛЕНТИЧКИ и ще се БИЕ В ГЪРДИТЕ колко много е направил за ВАРНА ...  ******* Ви скапана лъжлива - ЦЯЛАТ УПРАВА НА ВАРНА ЗАСЛУЖАВА ДА УВИСНЕ НА БЕСИЛОТО ! ! ! 
11
1
Варна (преди 2 месеца)
Рейтинг: 40910 | Одобрение: 20980
абе как тая дупка е станала нечия частна собственост. аз си спомням че като дете там съм играл и имаше фонтан. та как фонтан става частна собственост та после и 40 милиона да му се плаща за нашия фонтан. 
17
0
ПЛ (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
А ДАЛИ НЯКОЙ ЩЕ СЕ СЕТИ ДА ПОИСКА ИНФО ОБЩИНАТА ЗА КОЛКО Е ПРОДАЛА ДУПКАТА ПРЕДИ ГОДИНИ С ЯСНАТА ИДЕЯ ЧЕ ЕДИН ДЕН ЩЕ СИ Я ОТКУПЯТ ОБРАТНО
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама