Кабинетът отпусна 43 млн. лв. за "Дупката" в центъра на Варна

10.10.2018 / 12:57 22

Министерският съвет одобри допълнителни трансфери по бюджетите на община Варна за 2018 г. в размер на 43,2 млн. лв., съобщиха от правителствената информационна служба. 

Парите ще послужат за разрешаване на "инфраструктурен проблем в централната градска част на град Варна", пише Moreto.net.

Припомняме, че преди дни, след дебати, общинските съветници от комисията по "Собственост и стопанство" във Варна, гласуваха общината да купи т.нар. Дупка.

По време на заседанието стана ясно, че общината ще придобие дружеството, контролирано от Гергов, без задължения. Членовете на комисията одобриха пазарната оценка. 

Те дадоха съгласието си кметът да предприеме всички необходими действия за осигуряване на необходимите средства, като отправи искане до правителството за целево финансиране в размер на 43 422 000 лв. Придобиването на дружеството ще се осъществи само в случай, че бъдат предоставени средства от държавния бюджет.

Т.нар. Дупка в центъра на Варна заема площ от 3775 кв. м. между бул. „Княз Борис I”, ул. „Княз Ал. Батенберг”, ул. „Архимандрит Филарет” и ул. „Воден”. Тя е в този си вид от края на 80-те години, когато са съборени къщи с идеята да се строи търговски дом, който да е морски аналог на софийския ЦУМ. В процеса на работа обаче са били открити древни останки - част от крепостна стена и кула на античния Одесос от IV в. пр. н. е., които са уникални както за града, така и в национален мащаб. Това стопира проекта за изграждане на нов търговски център.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Blue hills (преди 8 месеца)
Рейтинг: 20630 | Одобрение: 10400
Защото, Стояне, тук говорим за министър-председател на държавата ни и за "виден" политик! И защото всичко в България е корумпирано! И защото не е правилно, и защото ни /в това число и теб/ ощетява.
1
0
Blue hills (преди 8 месеца)
Рейтинг: 20630 | Одобрение: 10400
Стояне, ти едва ли си върнал ресто от над 10 млн, не че те подценявам.
6
0
Blue hills (преди 8 месеца)
Рейтинг: 20630 | Одобрение: 10400
до стоян: Стояне, защото може би не разбираш, ще се опитам съвсем елементарно да ти обясня схемата. Гергов го отлюспиха от БСП и се закачи за ГЕРБ, за да има отнякъде "живи" пари, тъй като е милионер, ама кредитен. Сключил е сделка с Боко, че държавата /разбирай с неговото абсолютно съгласие/ ще отпусне едни 43 млн, след което Гергов ще върне едни 13-15 млн обратно на Боко /както предполагам никой не се съмнява/, а ние ще почакаме още годинки, за да ни се случи нещо хубаво в центъра. Елементарно! Мафията герб+бсп работи здраво!
9
1
Варна (преди 8 месеца)
Рейтинг: 59904 | Одобрение: 31994
Само като купи Дупката за 43 милиона лева общината да не я подари на някоя групировка да прави я стадион, зимен дворец, колодрум, космодрум или някаква друга безсмислена глупост за Варна. там трябва да е площад с подземен паркинг . всичко друго е безсмислено
ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!
11
0
владо (преди 8 месеца)
Рейтинг: 10055 | Одобрение: 6185
Българина реве срещу циганите и ги ненавижда, а позволява хора със същите характеристики да го управляват - измамни, мръсни, подли, крадливи, алчни, бездушни, безсъвестни, аморални същества, ламтящи за пари......... Няма държава, има само територия.Няма народ, има само население. Лека нощ население. Омажи се за пореден път с вазелин и продължавай с розовите си сънища, в които си главния пасивен герой.
7
0
владо (преди 8 месеца)
Рейтинг: 10055 | Одобрение: 6185
За трети път ще помоля общинските съветници на Варна да гласуват решение общината да закупи собствения ми имот от 400 кв.м., намиращ се до дупката, срещу цена от 10000лв за 1 кв.м. Гласувайте моля това решение и като бонус ще получите триетажната ми къща в горния имот.
11
1
Варна (преди 8 месеца)
Рейтинг: 59904 | Одобрение: 31994
абе как тая дупка е станала нечия частна собственост. аз си спомням че като дете там съм играл и имаше фонтан. та как фонтан става частна собственост та после и 40 милиона да му се плаща за нашия фонтан. 
ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама