1500 военни с пенсия+заплата, 10 са генерали

31.08.2020 / 09:42 3

Снимка: Булфото

КСО дава право на военнослужещите при определени условия да упражнят правото си на пенсия без да се уволняват, пише "19 минути".

В момента, стана ясно от думите на ген. Запрянов, тази възможност имат 2500 военнослужещи, като 1500 са се възползвали от нея, предаде pan.bg. От 40 генерали 10 са сторили това. Другите, по неговите думи, смятат, че не е етично командири да получават заплата и пенсия. Другият проблем е финансов. Предстои военните пенсии да бъдат включени в разходите за отбрана и за това се търси ограничаване на възможността за получаване на заплата и пенсия. Това ще стане, като се вдигне с три години пределната възраст за военно звание на тези, които не са упражнили правото си на пенсия. Както и за тези, които са упражнили правото си на пенсия, но да могат да служат по-дълго след съответно мотивирано предложение.

Около 40 млн. лв. имал разходи бюджетът на МО заради пенсии. Анализите показвали, че в резултат на тези мерки през 2025 г. ще има 1237 военнослужещи, които са придобили право на пенсия, но не са го упражнили. Т.е. ще бъдат спестени средства за 1237 военни пенсии. А с пенсия и заплата ще останат 200.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
на светло (преди 8 месеца)
Рейтинг: 5209 | Одобрение: 909
ай завалиите, просто да ги съжалиш............
за сега - добре!
2
1
някой (преди 8 месеца)
Рейтинг: 27440 | Одобрение: 6380
Сега ли се сетиха този толум и тиквата. Но нали пенсиите не тежаха на бюджета на МО, а само на народа, колко му е, нали има кой да ги плаща. Като се замисли човек, морала на тези е извън всякакви норми, освен това, как ли се чувстват подчинените им, да ги командват пенсинери, които би трябвало да са за пример с най-висок морал и ценности. Жалко, явно това е останало в армията. Все пак, има и достойни такива, придобили, но не упражнили правото си на пенсия. Смятай, има и генерали, там пък направо е наглост. 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама