"24 часа": Копанарска война във варненско село на Великден завърши с един застрелян и двама тежко ранени

13.04.2015 / 09:11 8

Война между два копанарски рода избухна навръх Великден във варненското село Чернево. По време на празника между румънските роми-християни избухнала разпра, която завърши с 1 труп и двама тежко ранени от пистолет и бухалка, пише "24 часа".

Простреляният фатално е улучен в главата, а брат му е с натрошен череп от удари с бухалка. "Състоянието на пациента е критично, влизам да го оперирам", съобщи проф. д-р Светослав Калевски, шеф на Клиниката по неврохиругия във варненската болница "Св. Анна". Още един е прострелян право в гърдите и той също бе опериран снощи в полунощ.

В групата ранени, които бяха докарани в болницата, имаше още трима души, но те бяха освободени за домашно лечение. Ще се отбраняваме, заявиха решително те преди да отпътуват за Чернево.

По масивните златни сиднжири и златни зъби на пострадалите стана ясно, че битката е заради бизнесинреси. Копанарите във Варненско са известни с баснословните си богатства. Сред тях са бургуджиите от Дългопол, които продаваха на държавните предприятия бургии, сапани и лагери, като носеха куфарчета с пари на директорите им. След приватизацията на Костов обаче, фамилиите изпаднаха в тежка икономическа криза и само някои от тях успяха да инвестират в нови бизнеси. Копанарите са състредоточени още в близките до Варна Игнатиево и Тръстиково.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
subaru55553 (преди 6 години)
Рейтинг: 420 | Одобрение: 220
Какво е бизнесинреси ?
3
0
абеама (преди 6 години)
Рейтинг: 2684 | Одобрение: 989
Поредната "велика" творба на начинаещ журналист. ВН е прав. И в добавка - хаотичност на статията, никаква последователност няма. Дори не сте написали кога е станало. 
Щастлифт съм! Щастлифт въпреки усилията на ГЕРБ!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама
sikik