64 напълно ваксинирани българи са починали от COVID-19, съобщи МЗ

15.09.2021 / 14:16 3

снимка Pixabay 

За периода от началото на март до средата на септември у нас от COVID-19 починали 64 души, които са ваксинирани напълно. Относителният дял на починалите лица със завършен ваксинационен курс е 0,67% от всички останали, които са общо 9 494 починали лица с за съответния период. Това съобщиха от здравното министерство, като допълниха, че първия случай на починал имунизиран пациент е на 21 март.

От началото на септември относителният дял на постъпилите за болнично лечение пациенти със завършен ваксинационен курс (поставени 2 дози при двудозовите и съответно, 1 доза при еднодозовите ваксини) е 7,2% от всички хоспитализирани с COVID-19.

Хоспитализирани в лечебни заведения с доказан COVID-19 са 6 488 души, от които със завършен ваксинационен курс са 468.

Относителният дял на лицата, постъпили за интензивно лечение, е 0,3% от всички хоспитализирани за периода, или 20 души от общо 6488 – приети в лечебни заведения с COVID-19.

 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
3
Ко? Не! (преди 2 месеца)
Рейтинг: 3021 | Одобрение: -29
Чиче, като се четат статистически данни, трябва и да може информацията да се анализира и асимилира и от това да се вадят съответните правилни изводи. Прочети още веднъж статията. В статията има далеч повече информация от изваденото от теб едно число. Защо направи този си извод а не, че от всички починали за този период 99,37% са неваксинирани а 0,67% са били ваксинирани. Пък избора какво ще правиш лично ти си е твой, а с него си носиш и последствията било то положителни или отрицателни за теб!
2
0
Чичкото (преди 2 месеца)
Рейтинг: 44235 | Одобрение: 3295
Евала на МЗ за героизма 64 НАПЪЛНО ВАКСИНИРАНИ СА ПОЧИНАЛИ ДО СЕГА А вие професори доценти академици политици математици и останалата платена измет продължавайте да виете от екрана
Истината преди всичко

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама