"7 дни България": ГЕРБ ще се откаже от опрощаване данъците на мюфтийството

13.03.2019 / 12:54 11

В най-висшите кръгове на ГЕРБ текат усилени консултации относно скандалното решение да се отменят данъците на мюфтийството. Това съобщи 7dnibulgaria.bg.

От вчера надделявало мнението, че спорната точка от Закона за вероизповеданията трябва да бъде оттеглена заради небивалата обществена реакция, съобщават и от ПИК.

Коалиционният партньор в управлението Волен Сидеров вече призова в интервю за ПИК Цветан Цветанов да се откаже от идеята, която трябва да бъде приета на второ четене в парламента до петък.

На същата позиция са и останалите от „Обединени патриоти“. Според Валери Симеонов става дума за сделка между Бойко Борисов и Ахмед Доган.

Прогнозата на депутати от ГЕРБ е, че в най-близко време опрощаването на данъците, внесено по предложение на финансовия министър Владислав Горанов, ще бъде анулирано.

Припомняме, че инициативата на ГЕРБ да опрости 12 млн. лв. данъчни задължения на Главното мюфтийство, беше легендирано като опит за запазване на етническия мир в държавата. След опрощаването на дълговете пък, Главното мюфтийство ще може да получава и държавна субсидия за дейността си.

Най-голямата опозиционна партия в парламента – БСП, веднага съзря в това предложение сделка между ГЕРБ и ДПС в опит да се спаси третото правителство на Бойко Борисов след предсрочния крах на предните му две. Те припомниха, че всички спорни решения в парламента са узаконени с гласовете на ДПС.

Междувременно стана ясно, че мюфтийството притежава над 4 700 недвижими имоти в РБългария от които печели по над 30 млн. лв. ежегодно.

Предложението предизвика истински обществен трус, като най-често българите питат: „Да продължаваме ли да събираме капачки, за да купуваме кувьози за новородените в болниците?“.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
11
1
Смотан сайт (преди 3 месеца)
Рейтинг: 2526 | Одобрение: -189
Тия проститутки докога ще пробват народа колко може да издържи?! Кога ще ги изметем?!
Истината право в очите
19
7
kris (преди 3 месеца)
Рейтинг: 151310 | Одобрение: 58905
Има и Соломоново решение.......ГРОБарите да извадят от джобовете си от крадените пари и да платят на ДПС за "услугите и подкрепата"......Верно е, че са "техни хора", ама сиренето е с пари......И НЕ парите на българския народ......!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
19
2
Работник (преди 3 месеца)
Рейтинг: 1564 | Одобрение: 899
Герберасткото "управление" е пълен провал и е олицетворение на политическата търговия. Грешка, след грешка, кражба след кражба, простотия след простотия, днес едно, утре друго, а в други ден се отказват от първите две. Ужас.
23
3
петел (преди 3 месеца)
Рейтинг: 843 | Одобрение: 403
ГЕРП пак пробват познатата схема - пускат нещо, ако мине номерът Усмивка
16
3
Пешо от Виница (преди 3 месеца)
Рейтинг: 10830 | Одобрение: 5610
В политиката и религията заплатите все не стигат. Но пък в политиката и религията има най-много заплатаджии, които „не си знаят парите“, хора с много имоти, с активи у нас, и в чужбина. Който пък отскача от политиката в религията или обратно, направо е „излетял в космоса“. В Източните Родопи има много, твърде много имами, които служат в джамиите без да получават заплати. Издържат ги местните хора. Всяко семейство заделя по нещичко. По време на летните курсове по Коран за деца пък по списък в селото се готви за духовника, който учи на добро малчуганите.Десетки имами не получават заплати, защото от години в Главно мюфтийство нещо сбъркано се случва. Милиони се вървят, милиони изтичат, а Мюсюлманското вероизповедание губи имоти, за да покрива борчовете си. А за истинските служещи на Аллах по места няма заплати… Един от бившите мюфтии на Кърджали е многоимотник. Последната му придобивка е голям апартамент. Може да се каже, че ще живее в най-големия апартамент в града край Арда, с площ 221 кв. м. Друг от бившите мюфтии пък има голяма къща в Бурса. И двамата нямат бизнес, все на заплата са били, ама имат.Тук е важно да вмъкнем, че дори главният мюфтия Мустафа Хаджи признава, че години наред в Кърджали са прибирани пари от вакъфски имоти, но данъци не са плащани. Друг бивш кадър на Главно мюфтийство пък разкрива, че пари са взимани на ръка… Само да попитам  тези с лимузините в Мюсюлманското вероизповедание, аджеба, знаят ли защо джамиите в България са празни? Щото виждат къде им отиват паричките!!! Ако Бай стоян не е редовен в плащанията си , ще му вземат малкото панелно жилище, ама за ДПС  и 10 милиона да им опростиш ,все е малко. След покупката на "Сарайте" е Варненския ТЕЦ да се готви  и кв. "Максуда". Бай Амет ще построи там едно закрито комплексче с парите опростени от "Нашия човек".
22
4
ДИВАКА (преди 3 месеца)
Рейтинг: 27185 | Одобрение: -3825
АЗ НЕ ЗАВИЖДАМ НА СЛЕДВАЩОТО НС..ВСИЧКИ ЗАКОНИ "СЪТВОРЕНИ " ОТ НЕГРАМОТНИЯ ДАНИ..ЩЕ ТЪРПЯТ ПРЕРАБОТКА..КОЛКО МУ Е ДА ПУСНАТ ЕДИН НЕКАДЪРНИК,ДА ОБЪРКА ВСИЧКО..И ПАК СТОИ ВЪПРОСА ,ЗАЩО ТОЛКОВА БЕЗПОЛЕЗНИ ДуПЕТАТИ СЕ МОТАТ ТАМ И ПОЛУЧАВАТ ТЛЪСТИ ЗАПЛАТИ..ТОЛКОВА ЛИ НИ Е БОГАТА ДЪРЖАВАТА ,ТА СИ ПОЗВОЛЯВА 240 СВИНЧЕТА,КОГАТО "РАБОТА "ВЪРШАТ НЯКОЛКО КОМИСИИ..  ИзплезванеУсмивкаУхилен
22
1
гарфилд (преди 3 месеца)
Рейтинг: 12803 | Одобрение: 5838
Евстати, не се чуди. Виж им цирка около изборния закон и не се чуди. 
26
2
MrBean (преди 3 месеца)
Рейтинг: 6424 | Одобрение: 1489
А следващата стъпка е ГроБ да напуснат страната
34
4
Евстати (преди 3 месеца)
Рейтинг: 3628 | Одобрение: 1983
Е не, това не е истина, тея ако се откажат от тва което гласуваха тотално ще се заличат и ще се обявят за тотални шизофреници.
35
2
Sand (преди 3 месеца)
Рейтинг: 9352 | Одобрение: 3987
А в прокуратурата се замислят върху Изпълнителното деяние на престъплението по чл. 219, ал. 1 НК е отрицателно съдържание: неполагане на достатъчно грижи за ръководенето, упражняването, стопанисването или запазването на повереното му имущество или възложена му работа. Най-често се осъществява чрез бездействие. 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама