Абсурдите във Варна! Общината си играе с търпението на варненци около Шишковата: 10 см невнимание - 20 лева наказание в Синята зона на Варна заради "паркирани" кофи за смет (снимки)

07.08.2018 / 10:50 20

От следващия понеделник пробният период на Синята зона във Варна изтича и тя става изцяло платена. За първия „безплатен“ месец тя вече получи прякора „Златната зона“ и то не без основание.

От друга страна, от общината изглежда нямат никакво намерение да променят нещо по платеното паркиране, въпреки че спрямо него има десетки, а вероятно и стотици сигнали за нередности, грешки и недоразумения, съобщени от граждани.

Нека припомним – Синята зона не е репресивна мярка спрямо гражданите на Варна, тя е в тяхна полза... Само че вече ни е все по-трудно да повярваме в това.

Поредната жалба на глобен шофьор дойде до „Петел“ тази сутрин. Джобът му е олекнал с 20 лева, защото контейнери за смет са били наредени в зоната около Шишковата градинка, където заради общинската организационна „мъдрост“, паркоместата са крайно недостатъчни.

Ето цялата ситуация, разказана от нашия читател, който ни е пратил и снимки:

Искам да се оплача на вас за това, че ме глобиха на ул.27 юли над Шишкова градинка от общинска полиция. Става дума, живея в района на Синя зона или както някои вече му казват Златна зона. В мъчението си да паркирам на регламентирано паркомясто понякога ми коства обикаляне от по 30 мин., та бях паркирал в крайна сметка на такова място, но поради факта че имаше и паркирани кофи за смет, не можеше да дам още 10см напред. Това обаче не остана незабелязано от някой бдителен служител на Общинска полиция и новата ми седмица започна със захранване на сметка към община Варна и бях задължен да си платя удоволствието за това. След като си махнах колата кофите за смет вече бяха преместени от другата страна на платното и имаше паркирани по същият начин автомобили. Просто се чудя трябва ли чак толкова да се втеляват служителите, които пишат фишове наред, или си имат таргет цел, бонус оборот или са супер работливи – не знам. Оказа се, че ако се жаля пред общинска полиция, трябва фиша да стане на акт, да ми вземат талона и да подам жалба, после някой началник да реши дали имам право да оспорвам и така нататък... Затова се жаля на вас, поне да е стане ясно на колегите шофьори, че 10см невнимание са 20лв наказание!

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
оня (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Този господин 10 см да не би да е онзи, които искаше да се паркира на Шишковата градинка за да не се правят дрифтове там? Усмивка Който не можеше да върви 100 метра до Климент? 
1
0
оня (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ето специален поздрав за господин 10 см -  https://www.youtube.com/watch?v=nnnxlfi29os Усмивка Усмивка Усмивка
5
2
До Варна (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Дрисльото явно си ти. Стига рева срещу този кмет, като не ти харесва направи нещо по въпроса. С мрънкате по форумите нищо няма да стане. Сега 27 юли повече ми харесва - паркирано коли от едната страна. Спокойно можеш да минеш по улицата. Преди на какво приличаше? Спрели от двете страни, в горната част и по средата по 5 коли. Едвам минаваш на задна. А тариката спрял до кофите с боклук. Хората на село са мили и спокойни, възпитани и т.н. Не като теб Варна, който псува и обижда. Живеел на центъра, много важно. Селяндура си ти!
4
4
Варна (преди 4 месеца)
Рейтинг: 42220 | Одобрение: 21840
то трябва и корумпирани кметове и катаджии да се вкарват в затвора. тоз взел 20 лева оня взел 20 милиона и накрая опряха до глухите улички да тормозят хората. смешни сте. ще си ходите 
ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!
6
1
фигаро (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Трябва да се санкционира ти дребните нарушения , защото така се учат на безнаказаност - тоз минал метър, оня минал метър и накрая анархия. Би трябвало като за първи път да му напишат предупреждение и ако повтори - тогава глоба. Но понеже всички почнаха да правят дребни нарушения и да викат какво толкоз и за това сме на това положение! Ревете по другите държави ,че има ред - ама там глобяват яко! Който си купил апартамент там да си му мисли. Аз искам като отида за малко и да има място, даже и платено!
8
2
ИВАНОВ (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Тоя  тарикат когато и да го глобят винаги е късно.Не си намери място,спира пред входната ни врата,правили сме оплаквания,но резултат никакъв, сега за 20лв реве.Трябва да се научи да спазва правилата и тогава няма да плаща.
7
8
Варна (преди 4 месеца)
Рейтинг: 42220 | Одобрение: 21840
Портних е кмет на мутрите. Трябва да се маха незабавно. Много поразии прави и то изобщо без да мисли. Той не е в час човека изобщо не знае къде се намира. 
ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!
13
6
Вис 2 (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
това е жив рекет. аз разбирам да глобяват за каране с превишена скорост или ако пречиш на някой. тук никой не пречи освен кофите за боклук. човекът е спрял напълно нормално. рекет е това и ми е интересно коя частна фирма печели от СМСите за синята зона, кой прибра 20 милиона за маркировката? някой се облажва здраво и ползва репресивния апарат на общината и полицията на която ние плащаме заплатите. това е супер гнусно престъпление което се извършва тук
6
11
Варна (преди 4 месеца)
Рейтинг: 42220 | Одобрение: 21840
Митко ти келешче тъпо дето не знаеш на кой свят си. Пак ли се събуди. 
ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!
14
7
Mitko (преди 4 месеца)
Рейтинг: 1535 | Одобрение: 265
Спазваш правила, нямаш проблеми и точка.
12
12
Варна (преди 4 месеца)
Рейтинг: 42220 | Одобрение: 21840
Дрисльо ти ли ще ми кажеш какво да продам бе селяндур. ще продам на майка ти жилището и ще те пратя на село заедно с нея. Заради такова помиярско мислене унищожихте града ни. Дошли от сте от на майна си райна, не знаете кой ви е раждал, тръгнали да се разпореждат с на хората жилищата. Въобще усещаш ли в колко опасни води нагазваш. 
ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!
8
3
фд (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
За общината сме по - големи боклуци и от кофите за смет.Един път след като 40мин обикалях около общината и на платения им паркинг нямаше места, паркирах до едни кофи, които също като мен си стояха на тротоара и така или иначе пречеха на пешеходците. Но мен ме глобиха 50лв. а тях не.
8
8
до Варна (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ами продай си жилището в центъра и си купи в Морската, щом там е толкова готино. Няма да налеят 2, а милион и нещо. Защо да я направят кочина, може да се получи готино. Не е казано, че трябва да си паркирате пред входа. Собствениците по Мария Луйза да не би да паркират отпред на булеварда? Спират някъде из уличките. Тези по Княз Борис също?
8
2
Варна (преди 4 месеца)
Рейтинг: 42220 | Одобрение: 21840
ами пазят боята за синята зона. все пак 20 милиона струва. това е най скъпата боя в света. коя фирма я доставя? да не е Пикасо да е рисувал маркировката бе крадци долни
ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!
4
9
Варненец (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Пожелавам на тея келеши които лепят фищовете майка им да се разболее от рак, да трябва да я гледат, да се чудят как да трябва да стигнат до вкъщи с лекарствата и да ги глобят за капак заради 20 сантиметра. олигофрени сте изроди да си го знаете че всичко се връща. и по турско не е имало такива дерибейства.
13
3
Варна (преди 4 месеца)
Рейтинг: 42220 | Одобрение: 21840
какви правила бе това е жив рекет. заради мутрите в града цели пътища прекарват през морската а тука нормалните хора ги подлудиха. 2 милиона за 100 метра улица ще изсипят и ще я превърнат в кочина. 
ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!
17
1
Реалист (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Жълтата линия не е за колелата а за габарита на колата. Така че там е поне 1 метър. Аз съм против ние да местим кофи. Общината трябва да глобява сметосъбиращите фирми ако оставят кофи на местата за паркиране.
10
7
ТАКА Е (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Не са 10 см, а поне 50. Няма значение. Тъпо е наистина, защото не се пречи особено на никого там. Но правилата са за да се спазват. Обръщам внимание на всички, че от мария Луйза нагоре от общината - местата са безплатни и се паркира както преди. На който не му изнася в синята зона, за повърви 5 минути и да паркира над Общината. А това за кофите е тъпо - да ги е преместил, а не да занимава цяла Варна с неговите 20 лв.
6
3
Blue hills (преди 4 месеца)
Рейтинг: 14868 | Одобрение: 7398
то защото "много" места оставиха за паркиране в златната зона, че и за кофите да има
15
16
Nexus (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Мдаааа, всяко нарушаване на правилата се нарушава......това да не ти е село Толбухин, да си правиш селско-дебилните номера? Или щяха да ти паднат ръцете, ако преместиш кофите 50 см настрани? Като нямаш мозък, ще ти олекне сега джобът. Глупак.....
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама