Ако случайно някой е забравил, че идват избори, сега ни припомниха: Измиха пешеходния център на Варна с цистерна и маркуч

18.10.2019 / 13:49 14

Редактор: Веселин Златков
e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

Доста варненци днес бяха силно изненадани от гледката по пешеходната част на бул. „Княз Борис I”. По нея като на парад мина цистерна, а след нея работник с маркуч, който поля обилно паветата с вода.

Всички напълно естествено свързаха миенето с предстоящите местни избори. Едва ли има друга причина за тази акция на общината, след като подобно нещо не е виждано от години по Главната във Варна.

Отделен е въпросът, дали това е удачен и разумен начин да се чисти центъра на морския град. На първо място, дали тежката машина има място на паветата е спорно. Самите блокчета са здрави, но варненци едва ли скоро ще забравят каква продължителна епопея беше нареждането им (на определени места последвано от поне 5-кратно пренареждане). Струва ли си рискът да се разместят? Общината трябва да каже.

Другият спорен момент е, дали изобщо има нужда от подобна демонстрация? Както е известно, по пешеходния център са наредени един до друг търговски обекти, които са задължени да чистят пред входовете си и повечето го правят старателно. На този фон пускането на цистерната и работника с маркуча е известно престараване.

Да не говорим, че колкото и да е топъл и летен октомври тази година, дъждовете едва ли ще закъснеят много... И центърът така или иначе ще бъде измит по най-естествения начин.

Дано поне измиването да е обхванало и района около Съдебната палата и фонтана. Както варненци добре знаят, заради павилионите с дюнери и други храни там се събират много гларуси, които доста цапат черните (незнайно защо беше избран точно този цвят) каменни плочи, с които са облицовани зелените площи. Ето там наистина има нужда от сериозно миене! И то не само в разгара на поредната предизборна кампания...

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
7
2
Иван (преди 4 години)
Рейтинг: 3172 | Одобрение: 832
То им се видя истинският цвят на тези плочки бре Усмивка Усмивка
12
5
Sand (преди 4 години)
Рейтинг: 13861 | Одобрение: 4696
Е как само мангала   с  маркуча, имаше и две лелки с по една папка в ръце да следят процеса и да направляват маркуча ! В 9.00часа сутринта да къпеш пешеходците си е чиста проба простотия ,но важното е целта е казал Макиевели ! 
17
6
Atna (преди 4 години)
Рейтинг: 5209 | Одобрение: 2239
В нормалните държави улиците се мият вечер като няма натоварване, а не през деня. Ама нали трябва да се види....
11
9
Пешо от Виница (преди 4 години)
Рейтинг: 94923 | Одобрение: 30628
Площада измихме с маркуча с вода , но дали ще може със същия маркуч и да се измие-изпере съвестта на общинарите  и Кмета??? :errm:
7
6
гарфилд (преди 4 години)
Рейтинг: 53017 | Одобрение: 17147
Братчето ми,не ти ли разказах вица,за "искам един чифт т@шаци"?Ухилен
18
9
Пешо от Виница (преди 4 години)
Рейтинг: 94923 | Одобрение: 30628
 Най-пазената тайна от всички-политиката е най-успешният бизнес. Търговия с илюзии, мечти, метли и лопати и миене площада с маркуч. Предизборните кампании бяха, са и ще останат най-плодотворния труд в полза на обикновените бюлетини, това де, гласоподаватели. Па и ако има кебапчета…Що ли постоянно не сме в предизборна ситуация?! И сега като се започне! Значи, ако видите развихрили се с лопати, мотики, метли, костюмирани хора и във вашата паланка, дето е нейде по задните части на географията на най-западналата държава в Европейския съюз, то трябва да си дадете сметка, че това е един вид обещание за бъдещи действия. Това са физическите мантри преди вота. Вотообвързващи мантри, отварящи чакрите. Щото цялата малка вселена на малката ни родина е в ритъма на изборите за местна власт. Няма значение за каква власт всъщност, важното е да е власт. И да падат кинти.И що е това съвременна Демокрация в български вариант? –Илюзия. Илюзията  за свободата ще продължи докато е изгодно. В момента, в който илюзията стане твърде скъпа, ще махнат декора, ще свалят завесата, ще отстранят масите и столовете от сцената и ще видите тухлената стена в задната част на театъра. Предизборно време,когато най-ухажван е гражданинът Ахмет и Иван . До вчера незабелязан, убиждан и смятан за боклук , а днес и до изборите гаче се  е претворил в богопомазан.....А тези бъдещи управници с  едни такива мили личица, че ще се чудиш от коя икона се пръкнаха. Божее, живи Богове са прилетели в нашия квартал, паланка и село...ходят благо усмихнати, раздават щедри обещания за щяло и нещяло, па отвреме на време фърлят и по някое кебапче на клетия избирател да не хвърли топа преди да „Фърли” гласа си за него. Избори идат......мият площада. То , ако трябва и с език ще го излижат ,белким ги изберат, ама нейсе....това е друга история...Усмивка
12
8
гарфилд (преди 4 години)
Рейтинг: 53017 | Одобрение: 17147
Кака,нарисувай колкото може по-голям средн пръст.Може и два,за всяка ръка.Ухилен
26
34
Варна (преди 4 години)
Рейтинг: 92131 | Одобрение: 38206
Браво Кмета, пожелавам ти да станеш Чао Кмета като Киро, но това ще стане след изборите, които са ти уредени и купени вече така че да нямат избор варненци. Ей на това му се вика диктатура, ама историята учи, че на всеки диктатор му идва края с гръм и трясък. 
"Защо ние убиваме децата?" - зададе въпроса през 1992 година един сръбски войник и сам отговори на него: "Понеже те някога ще порастат и ще дойдат да ни убият вече възрастни".
12
7
гарфилд (преди 4 години)
Рейтинг: 53017 | Одобрение: 17147
хехе,разсмя ме.Благодаря ти.Ухилен
23
6
kaka (преди 4 години)
Рейтинг: 71214 | Одобрение: 9099
ЕЕЕЕ таково чудо не сме виждали от преди 4-ри години ,че и нови униформи съм им купили,браво браво на гербаджиите,ще пусна за тях една празна бюлетика с нарисуван среден пръст.
33
6
хехе (преди 4 години)
Рейтинг: 2872 | Одобрение: 1482
да влязат вътре в общината, там има бая боклуци...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама