Акция "Окастри си сам" във Варна: Гражданин се покачи на дърво през терасата си, за да премахне клони (снимка)

17.05.2019 / 14:54 6

снимка: "Петел"

Варненец смая съседите си със самоинициативата си да премахне клоните на улично дърво, които влезат в терасата му. С помощта на дъски и въже той намери начин да се покатери и да окастри част от короната.

Санитарната сеч като цяло е задължение на общината и се посреща със смесени чувства от гражданите. Има такива, които недоволствато от радикалното изрязване на короните на дърветат. Има обаче и много варненци, които с години подават искания за рязане на опасни и пречещи клони. Колко основателни са исканията на последните обикновено става ясно след силна буря, когато има смазани коли, а в някои случаи и постарали хора. Явно този гражданин е решил да не чака местната власт да реагира, а сам да разчисти клоните, които влизат в терасата му. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
7
Наблюдател (преди 3 месеца)
Рейтинг: 8282 | Одобрение: -1523
Прав си Стояне. Ти си  недосегаем !!!!!!! Изглежда за такива като Вас, законите и разпоредбите на държавните институции не важат, къс ненужни хартийки.Но до кога, нали сме правова държава или бъркам някъде ?   Е, аз съм средно статистически варненец и живея по тези писани правила, от хатрийките де.  Нямам ни политически, ни ,, на корпоративната група " чадър над главата си и затова не си позволявам такива ,, геройства" като теб.  А за последното изречение в Post-та ти, .... много ми допадна и пак съм съгласен с теб : ,, Естествено цъфнаха некви селяни от общината, ама след картък разговор си тръгнаха." Е те това, няма как да се хареса, ама никак на  Нексус и другите му съмишленици. Но нека да го чуят от теб, ...... а не от мен. 
1
17
стоян (преди 3 месеца)
Рейтинг: -601 | Одобрение: -4021
Наблюдателю, тебе може и да те изплющят, но мен не могат! Аз 4 огромни дървета ги бастисах за една нощ, шото ми пречеха да си вкарвам колите в двора, от там където аз искам, без да правя маневри. Естествено цъфнаха некви селяни от общината, ама след картък разговор си тръгнаха
4
10
n eXu s (преди 3 месеца)
Рейтинг: 187352 | Одобрение: 33162
Аз пък си имам дърво пред прозореца и ми е хладно. Пукнете се от яд!
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
11
33
kris (преди 4 месеца)
Рейтинг: 145491 | Одобрение: 44331
Санитарната сеч не е задължителна, в тази и форма която се пилага във Варна и не мисля, че се прави по точния начин.....Грижа се за 70 дървета в моята градина и доста съм прочел и разговарял с агрономи.....Дърветата ще пуснат филизи, но те дишат и живеят с листната си маса и подобно оголовно орязване прилича на кастрация.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
16
18
Наблюдател (преди 4 месеца)
Рейтинг: 8282 | Одобрение: -1523
Но дали е позволено на гражданите, сами да правят такава сеч ?????? Питам съвсем сериозно.     Аз също имам едно голямо дърво пред терасата ( високо около 12-15м с голяма корона), което ако утре падне под напора на силен вятър ще стане =мармалат= с 4-5 апартамента. Но не смея да го пипна, че да не ме изплющат от общината. От 4-5 години сме ги уведомили да направят такава сеч, ама ..... нъцки. От едното ухо влязло, ..... през другото излязло. Пълна безотговорност. 
15
3
горския (преди 4 месеца)
Рейтинг: 2568 | Одобрение: 1143
Санитарната сеч е задължителна. Иначе наистина може да има пострадали от паднали клони и дървета.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама