Потребителски профил

Наблюдател

Регистриран: 16.02.2019
ОдобрениеВсеки ваш коментар ви носи 5 точки. Когато получите 1 „харесване” на ваш коментар получавате още една точка. Общият брой точки от вашите коментари и „харесванията” определя вашия рейтинг. Рейтингът ви определя мястото ви в постоянната класация. Понякога ще стартираме игри с награди с период за състезание от 7 дни. При стартиране на игра с награди 5 % от точките ви рейтинг от постоянната класация ще се прехвърлят като бонус към играта с награди. Успех!
27201
258
26943

Рейтинг: 19868

Място в класацията: 30

Коментари на Наблюдател

Кметът на Раковски към Радев: Уважаеми г-н президент, сменете датата на изборите

22:05:15 / 15.01.2021
1
0
Съгласен съм с първа точка от мнението на колегата хабиби.Усмивка  +    ----------- Допълващ страничен коментар : - "...Той е отхвърлил геоцентричната аристотелова  теория и е защитавал хелиоцентричната на Коперник."уйчо ----- Колеги, не съм съгласен с тези 2 -минуса за Post-та на колегата уйчо. И аз много пъти не съм бил съгласен с него, НО! когато е прав в нещо му слагам +, както и на другите колеги.:unsure: Информацията му е точна. Само ще допълня, че гръцки философ на име Аристарх (310-230 г. пр. н.е.) е първия който е предложил - хелиоцентричният модел.:unsure: Чак след това Коперник и Галилей са потвърдили тази теория. -----------  На другият полюс са Аристотел и Платон - геоцентрици.  Безспорно човекът, който изиграва решаваща роля за утвърждаването на геоцентричния, а не на хелиоцентричния модел, по това време  е римският математик, астроном, географ и астролог Клавдий Птолемей (100-170 г. сл. н.е.).:unsure: Именно този модел е "прегърнат" от Католическата църква и става нетърпящ възражения постулат.Гняв

Гърция няма да иска сертификат за ваксиниране това лято

14:26:10 / 15.01.2021
0
0
Интересът клати феса!;) $$$$$$$$$$!:wassat:  И наесен пак ще затегнете режима. Шокиран   Защо ли ?:wassat: 

Пребиха пенсионер в дома му заради 13 лева

14:19:15 / 15.01.2021
1
0
Какъв пандиз, какви 5 лв колега?Гняв Такива изроди/рецидивисти нямат превъзпитание повече, че да киснат в затвора, да ги храним и топлим на това отгоре :dizzy:, и да чакаме да станат ..... човеци.;) Толкова ли няма в България каменоломни, че да чукат целодневно камъни (за пътища и магистрали) или подземни рудници и да бачкат там безплатно по 10-20г.8-) Хане-Хане (Крум), внушават ни, че си бил прекалено строг, суров (имало е защо), че и жесток владетел. Е да де, но си бил умен и далновиден държавник. :unsure:

Маколи Кълкин от "Сам вкъщи 2" подкрепи изтриването на Доналд Тръмп от лентата

10:58:41 / 15.01.2021
0
1
-"... Варна е бил град със смесено население и е имало повече избор, не е било дълбока провинция от където си ти и троите османски прароднини (Твоите баби по селата)." ПраБългарин ------- :errm::unsure:Колега, хубаво е да се знае историята на един град, особенно ако ти е роден.Усмивка .... Преди освобождението Варна не е бил кой знае какъв по значимост град в България в сравнение с Пловдив, Русе, Шумен, В.Търново, Плевен, София, Видин.   Окончателното Освобождение на Варна от турско робство е 27 юли 1878 г. То заварва града с население около 21 000 души, като българите са били само 3500 човека!!!!!.:wassat: По-голяма част са турци, а останалите : гърци, арменци, цигани, татари,черкези.:unsure: И днес се е запазило наименованието на тези махали : - гръцката, арменската, гагаузката, циганската. Турската махала е била в днешния център на града (площад Независимост/ старото име пл.Мусала). Кварталът Ташоолу е наричан Новата махала или Ени махле е бил българската махала. Намирал се е над бул. Мария Луиза (на Север) -  на мястото на Катедралния Храм, Пощата, Градската библиотека, Археологически музей (II гимназия).:unsure: Истинският бум на увеличаването на българското население в града е след Освобождението и то предимно преселници от Одриска Тракия, Беломорска Тракия, Македония, Добруджа -северна, Бесарабия. Около 1920г градът е вече около 60 000 души и то предимно българи.Усмивка .......   Дори по турско много села и малки градчета в България са били с преобладаващо българско население и репликата (османски прароднини) е малко неуместна.8-) Както се казва в еди лаф : Всички сме от село! Усмивка Кой по-рано - Кой по-късно е станал Варналия като (родата) е дошла от някъде.;)   За мен е по-важно възпитанието, нормите и формите на поведение в обществото    Колега ПраБългарин,Усмивка а не от къде си родом или дошъл във Варна.;)

Изхвърлиха игли пълни с кръв до детска градина "Звездичка" във Варна. Полиция отцепи района

18:34:09 / 14.01.2021
2
1
-"...като си изхвърлят боклука на нерегламентирани места." LM   ----- Има една стара приказка колега : -" Когато котката спи, мишките танцуват (хоро играят)."8-)  Пита се : Кой е котката и какво ще направи като се събуди?:unsure: 

Цялата улица "Михаил Колони" във Варна пропада на много места. Нужен е цялостен спешен ремонт на ремонта! Водата може да влезе в основите на сградите

19:39:41 / 13.01.2021
2
1
-"...Значи прави се стоманобетонно покритие и гаранцията е 3000 години.....!!" kris  ------ Аууууууу, много скъпо ще излезе бре Крис.:blink:Шокиран А техният суспай откъде ще е?:wassat: .....  А не може ли с платмасова мрежа за шпакловка и 2см. бетон:wassat:  ...  Правя компромис с ново предложение. Кметът трудно кандиса, ама къде ще ходи : - Рабицова мрежа и 2.5см  бетон! ;)

Зам-кмет на Варна: Не сме знаели, че през 2015 г. тръбопроводът в езерото не е закопан правилно

19:18:27 / 13.01.2021
3
2
 -"Не сме знаели, че през 2015 г. тръбопроводът в езерото не е закопан правилно. ..." зам.-кметът Христо Иванов   ------ :errm:Шокиран:blink:Няма и да знаете, като си нямате ясновидци/гадатели в Общината. Чувам, че сте увеличавали администрацията, я бързо да се назначи още : - Алена и Ясновидката Щерона на щат.Гняв Знаете ли колко много други подобни неща ще научите още за Варна, а това ще Ви спести много главоболия с началниците в Сф. и псувните на варненци.:unsure: 

Карадайъ нарече ГЕРБ вирус

14:48:58 / 13.01.2021
2
1
-"... точно измекяр въобще не ми е меродавен и въобще не ме интересува къде какво е казал." d4  -----  А би трябвало да те "интересува"!8-) На всички ни е известно, че не Той кара "файтона" и че не Той определя маршрута до крайната точка.:unsure: Той е назначен по чл.64, без определен срок на "времетраенето на трудовия договор", а само е говорител на "Падишаха".:unsure:  А "де факто" решения му рефлектират върху живота на всички ни, .... все още.Намусен Засега както и да се конфигурира Новият Парламент, БСП и ДПС ще са опозиция, но това не значи "достлук".:unsure: В политиката важи правилото : -" Няма вечни приятели, има вечни интереси!";) От 28 год. ДПС-то натрапчиво ни го доказва.:'(

Проф. Коларова: Дано на нашите избори не стане това, което Тръмп направи с американската демокрация

22:30:49 / 12.01.2021
3
1
- "Умния човек винаги мълчи и не изказва негативно мнение."ПТИЦЕПЛЯСКОВ    ------ Има стара поговорка : "Мълчанието е злато, говоренето - сребро.:unsure:  Човек има право да мълчи, само ако е положил всички усилия да говори или да отговори на зададен му въпрос честно и почтено.:unsure: Но ако насреща си има празнословие/празнодумство,Гняв  едва тогава има право да мълчи.:errm:

И Шишковата градинка хлътна

21:52:02 / 12.01.2021
1
1
-"...имаше клуб с тренажори за летци, ..." Снайпер   ---- Точно така и отдолу (под стълбите) имаше чешмичка.:unsure: 

Ново свличане на ската над крайбрежната алея във Варна

20:08:08 / 12.01.2021
1
1
То е малко по-нататък Крис.:errm:  Значи ми "умря" пенсионерската разходка покрай морето там.Намусен То е едно от любимите ми места,Усмивка само дето на връщане изкача баира/стълбите  до р-т "Хоризонт" имаше много .... пъшкане и маматаааааа.;)Ухилен

Ревизоро се скара на Хекимян по БТВ: Не идвам в телевизията заради такива репортажи

19:55:15 / 12.01.2021
2
1
-"КАК Израел дето няма вода се снабдява с питейна вода от морето с пречиствателни станции. ..." kris   ------ Само ще те допълня Крис.:unsure: Малкият син допреди 2 год. работеше в една израелска програмна IT фирма и на годината ходеше по 3-4 пъти там(Тел Авив) в командировка.:unsure: Развеждали го навсякъде през свободното време, че чак и до Галилейското езеро стигнали (с леки уговорки с властта).8-) Станало на въпрос за питейната вода.:wassat: Та колегите му (евреите) му казали за цял Израел, за питейни нужди : Около 20% идват от Галилейското езеро, около 60% - от морето (обезсоляване и се гордеят, че са световни лидери в това) и около 20% - сондажи. :unsure:Но другото което ми направи впечатление в разказа му е, че почти навсякъде в страната имало заводи/пречиствателни станции където се рециклират отпадните води от бита и индустрията, а също така и около 90% от водосточните тръби. И всичката тази рециклиране вода отива за земеделски нужди (около 60%) или отново в индустрията.:wassat: Знам, че ги недолюбваш евреите, но на това аз му казвам - добри стопани/далновидни ръководители.Усмивка Ако него (синът) са излъгали, той ми е предал грешна информация на мен, а сега пък аз на Вас.:wassat: Не знам, но бях силно впечатлен от данните.:unsure:  

Заснеха младеж да бяга между огромните вълни на вълнолома във Варна

12:09:19 / 12.01.2021
2
1
 Голям храбрец си бил колега петково,:blink: аз не съм толкова.Намусен Доколкото разбрах сме живяли в една махла, значи си Варненец.:unsure: Запомнил съм един съвет на баща ми (бивш морски офицер, а не бреговак) когато бях малък : Морето е голяма благодат, но взима "кръвен данък" когато не се отнасяш с уважение към него!!!! :unsure: Предполагам се сещаш за "дяволското мостче", най-близкото до Вълнолома на времето. Знаеш ли защо го наричаха така?:wassat: Аз за разлика от теб не препоръчвам на никого (млади и стари) в такова време да се прави на мъШ и при щормова обстановка 3-5 бала вълнение да ходи по Вълнолома! :dizzy:Освен това там винаги има течения, особенно към дъното.Вълната е страшна сила, изпитал съм го на "гърба си" при риболов там 1-2 пъти есенно време и това беше.:unsure: Отървах се само с натървания и цепната глава.:'( Благоразумието надделя.Усмивка За 2-3 кг сафрид не си заслужаваше да рискувам да се потроша или претрепя.;) Умната хора, Морето не е до колене!!!:'( ------пп - Напълно подкрепям мнението на колегата Mercenary.Усмивка

Екоминистърът: Във Варна имат възможност да взимат вода от три места, но не правят нищо

10:57:09 / 12.01.2021
3
2
-"Гусин министре! Във  Варна са свикнали да вземат наготово,а не да правят!!...  " Пешо от Виница    ---- Пешо-Пешо, още от едно време е останала една приказка на балканджиите: -"Планината ражда хора, полето - тикви. ... А морето - еснафи!";) Това са камъни и по моята глава, ..... но се утешавам с мисълта, че майка ми е от Ловеч (приемам го за планински район Ухилен), а коренът на дядо ми по бащина линия е от с.Боженци (баш Балкана).:unsure:  Според наблюденията ми, родното място оказва някакво влияние за изграждането на манталитета , на всеки човек, но главната "движеща сила" е битието (обкръжаващата те обществена среда на живот). :unsure:

Проектантът на пропадналата улица "Колони" във Варна: Настоявах да сменят канализацията, но не го направиха

20:41:38 / 11.01.2021
2
1
Аз имам по-нестандартен поглед на нещата - честите пропадания.:unsure: Това сигурно се дължи на ..... червените плочки.Гняв Знаем че червеното е цвета на Дявола.:wassat: Значи там е едно от местата във Варна където Дяволът отсяда по-често.:unsure: Предлагам : - Варненският и Великопреславски митрополит Йоан да прикадява на три месеца мястото, а Кметът да дарява курбан и общинският съвет - питиетата, за да хване по-голям дикиш молитвата.Усмивка Сговорна дружина, ... павета и асфалт оправя!Усмивка 

Томислав Дончев за срутището на пътя за Рилския манастир: Не съм квачка, че да мътя нещо

19:19:06 / 11.01.2021
3
1
И какво излиза, че за една мърляшка работа трябва да се плаща по 2-3 пъти за оправяне и крайният резултат пак не е сигурен.:wassat: Да, срещу природните катаклизми (земетресения, свлачища, цунами, вулканични изригвания и др.) човекът все още е безсилен, но затова са и различните специалисти в тази сфера, в случаят - Инженерна геодезия.:unsure: Те трябва да предвидят тези процеси и да вземат най-верните решения как да стане това укрепване и да сведат до миниум вторичните срутвания. Е да де, ама при Вас инжинерната мисъл или е била на ниско ниво (трети курс строителен техникум), или набързо е взела някакво решение (на две, на три - ;)лентичка трябва да се реже) и резултатът е очеваден.:'( Как с мрежа, дори тя да е стоманизирана ще спреш тези огромни падащи скални късове??????:blink: Патриархът трябва да направи молебен, че не е имало автобус с хора на това място в момента на свличане.Шокиран Битият-бит, @@@@@@@-@@@, умрелият-умрял, The Show Must Go On !  Гняв    Ами нагънатите Ви магистрали на равно поле или част от пропадналата новопостроена/ремонтирана градска инфраструктура (калпави изпълнители, калпаво изпълнение и спестени материали),  и там ли природата Ви е виновна? 8-)  - "На калпавия моряк, водораслите му пречат да плува!

СДС: Президентската институция никога не е употребявана за димна завеса и евтин фарс както в момента

13:36:17 / 11.01.2021
4
1
То и на времето - и в Съюзът на демократичните сили (СДС) имаше новоизлюпени еднодневки (партии и сдружения) и всичко беше нормално :blink:, а сега друга "песен пеете".;)  А'бе какво стана с този СЪЮЗ сега, имали го - нямали го или е само на  .... книга?:wassat:  

Дариткова не отрича коалиция с БСП: Ние нямаме други врагове, освен коронавируса

12:56:10 / 11.01.2021
4
1
Коалиция и Консенсус са две различни политически понятия.;) Та последно, кое от двете е възможно, че нещо не разбрах????:wassat: Когато "блажихте" бяха (БСП-то) „непримиримите врагове”- ББ, а когато отиде коня у ряката :blink:,  - ".. трябва да работим заедно в следващите 2-3 години, за да изведат страната от кризата." Б.Борисов !!!! :wassat:

Румен Радев ще се срещне утре с ДБ, партията на Слави, "Отровното трио", Мая Манолова и "Възраждане

11:40:14 / 11.01.2021
1
1
Аууууууу, много агент - много нещо около Президента бре!:errm::blink:  Не е само Сашко да го съветва.....  и Жорето (Георги Марков) - агент с псевдоними „Николай“ и „Стефан“ към Втори отдел на Държавна сигурност и на Шесто управление в периода 1971 – 1976г. също му суфлира, ама тайно под мустак.8-) А'бе навик от едно време,8-) а както казваше Цицерон : -"Навикът е втора природа.":unsure: Политически Папараци са засекли също така в "явочна квартира" и срещи на Президента с Антон Тодоров : - Агент „Талев“/ „Рудолф” на ДС - Шесто управление, а също така и с агент "„Иван“ от Шесто и Трето управление на ДС, агент „Гоце“, агент "Сава" и др.:blink::wassat: А'бе съветници дал господ,;) важното е да намериш точните.:unsure: Ами хак да му е на Президента,8-) като не взема пример от Премиера и да се обгради само със съветници, депутати, колеги и ортаци с "чисто" минало и настояще. Усмивка От стара коза яре е Премиерът, а не като Президента - аматьор.:unsure:

Обилните снеговалежи в Северна България продължават. До полунощ ще има над 40 см снежна покривка

22:26:47 / 10.01.2021
2
1
Господ е българин ... или поне ни погледна с едното си око.Усмивка Нека да вали и трупа, че с тази окаяна водопроводна мрежа по градове и села бяхме за "мустака".НамусенГняв -" Бог дава, ала в кошара не вкарва!"  Сега държавните контролни органи да си отварят очите на четири и да вземат мерки да не се скъса някоя язовирна стена,Шокиран че тогава "вместо да изпишем вежди, да не извадим очите.":unsure: А дано хаирлия да е и плодородна 2021г. Усмивка

Илияна Йотова направи самокритика на президентската институция за думите на Радев, че Борисов е "доверено лице на Ердоган"

21:42:04 / 10.01.2021
3
1
А дали това не е заявка, че има голяма вероятност да се кандидатира за Президент на следващите избори от името на "инициативен комитет" или официална кандидатура на БСП? :unsure: Тук въпросите са повече от отговорите.8-) Известно е, че има вземане/даване с Р.Овчаров, К.Добрев, Г.Гергов и други водещи партийни бизнесмени/милионери.:unsure: Но има една малка, но важна подробност, че Р.Овчаров е в комфликт с Г.Гергов и Добрев заради "заиграването им" с ГЕРБ. Затова са и тези колизии в БСП, кой да е водещ "сив Кардинал". 8-) Не съм чул Падишахът лоша дума да е казвал по неин адрес, сигурно би я подкрепил стига да не се поевят "чрезвичайни" обстоятелства в последният момент и откаже.:unsure: Независимо цветовата си окраска, характерното за нея е уравновесен и балансиран начин на мислене, изказване и действия, но не и слабохарактерност когато се налага. :unsure:Политическата шлифофовка си казва думата.8-) Тя би изглеждала приемлив вариант/избор за някои партии и широк кръг гласоподаватели в страната ни, а защо не и за "водещи" чужди политически сили (САЩ,Русия и Турция), които така или иначе оказват влияние на политическата конюнктура у нас.:unsure: Бих я оприличил като най-близка по образ с Г.Първанов, но при него "мъжкото Его" на моменти му изигра лоши шегички,;) докато Тя е много по-сдържана и хладнокръвна в действията си.:unsure: Естествено не съм ял, пил или копал на нивата с нея, че да съм напълно обективен в преценката си. За да не бъда обвинен в политическа пристрастност, поразрових из Нет-пространството и за  други кандидатури за президентският стол. ------ Николай Младенов - ГЕРБ, един от любимците на ""Вечната Амбър" М. Кунева за кратко. ... Хасан Адемов ДПС - доста уравновесен и знаещ според мен политик, но българинът още не е готов за такъв избор в близките години поради етноса и зависимотите му от ДПС/Падишаха. .....  Това не е политическа пропаганда, а опит за размисъл, какво е Президент на РБ и кой заслужава да бъде такъв. :errm:

Мишо Шамара: Изпокарахме се с българите в САЩ заради Тръмп

13:45:46 / 10.01.2021
3
1
-"Изпокарахме се с българите в САЩ заради Тръмп."   ----- :errm::wassat:Намусен Типично по български. Всеки е по-по от другите.;)  ... Преди 2-3 години прочетох, че някакъв индийски пътешественик посетил Балканите някъде VI - Vв. пр.Хр. Та той казвал, че траките били храбър, свободолюбив и многочислен народ и ако не били толкова много "индивидуалисти" биха били владеели половината свят.:unsure: Та такива ми ти работи с психологията на българина от време оно - себичен индивидуализъм,:'( с малки изключения на сплотеност през вековете.:unsure: " Кръвта вода не става." е казъл народът ни.8-)

Стотици желаещи да платят глобата за хорото в Тунджа

12:16:18 / 10.01.2021
1
1
-"...едно Голо хоро на втори февруари, .." nimfa1925   ---- :errm:За Варненци и гостите на града ще е на Вълнолома!!!  Задължително с поокъсана моряшка тениска и налъми (джапанките не се признават)! Усмивка Мястото е култово, традицията трябва да се спазва.:unsure: .... пп - Носи се мълвата, че Кметчето е обещало да плати глобата от собствения си джоб. :wassat: Вход свободен.Усмивка Така, че не носете пари за глоби.8-)  

Халил Летифов: 31 години в ДПС неотменно сме защитавали демокрацията

21:27:57 / 09.01.2021
3
1
- "...31 години ДПС неотменно сме защитавали демокрацията. Ние ще продължим да я защитаваме....." Халил Летифов (ДПС).--- :errm: :blink: Коя демокрация бре чоджум:-  на елита Ви, на избирателите Ви или на всички български граждани?:wassat:  Обграждането Ви с "обръчи" на бизнес кръгове обслужващи и обогатяващи Вашия елит?:unsure:Гняв Да толерирате купуването на "изборни гласове" с останалите партии, изпозвайки бедността и ниската интелигентност на определени гласоподаватели или група от такива.Гняв Да се сключват безпринципни идейно-политически съюзи, с цел да се достигне до бизнес или парични потоци - шуробаджанащина, от Държавния Бюджет или Еврофондовете.Гняв Благодаря,;) нямам нужда от такава демокрация. Лицемери!:dizzy:Гняв

Премиерът на Канада скочи на Тръмп заради Капитолия

22:39:00 / 08.01.2021
3
1
_" ...Сега стана модерно всички да скачат на Тръмп...." kris  ------ :errm: "На умряло куче нож вадят.", че е по-безопасно, егати света.;) Тези политици малко самоуважение нямат ли.ГнявДжендърска им работа.;):dizzy:

Президентът Тръмп заяви, че няма да присъства на церемонията по встъпването в длъжност на своя приемник Джо Байдън

22:26:04 / 08.01.2021
3
1
То и нашият Премиер (ББ) няма да присъства, но по други причини.:unsure:Пуста му зараза (COVID-19) го спира Гняв, а не, че не е поканен.8-) Иначе щяхме да гледаме едни прегръдки и цЯлуФки с Байдън, ама нЕма късмет момчето.:'( Язък. 

Само три месеца след учредяването: Партията на Цветанов се разцепи

22:12:54 / 08.01.2021
2
1
Цветанчо, ... Цветанчо, мислех те за по-обръгнал в политическите игри но интуицията ти те подведе.;) Надяваще се на някаква "обещана подкрепа" от братята американци, но ядец 8-)(имаше такава детска игра). То обещаното, не е като даденото!;)Има един лаф по света : - " Съжалявам, нищо лично, просто бизнес!" когато някой, някого прецака.:unsure: В България този лаф не върви много-много.:unsure:Всичко се приема първо много лично .....  и "Империята отвръща на удара", сиреч ББ! :unsure: Остава ти да чакаш следващото правителство на десницата да се провали и да се "върнеш на бял кон", но това са празни химери.8-)

След като бургазлийчетата учиха вкъщи, се оказа, че се справят по-добре

21:13:39 / 07.01.2021
2
1
Браво на мама - тате - кака - бати - баба и дядо. Усмивка ........ А мангалчетата, те как се справят, вдигнаха ли си успеха, има ли тенденция болшинството и сред тях да са "Отличник"?:wassat:

Човек пострада при тройна катастрофа на булеварда до Община Варна

20:16:17 / 07.01.2021
1
2
-"Не си блъскайте колите от пред, ...." Пиша на кирилица -----:errm::wassat:  Амчи тъй де. Прав е колегата. Усмивка Аз откога предлагам колите да се карат с "дупето-багажника " напред,Усмивка но няма кой да ме чуе. ;)Ухилен

Борисов на брифинга на НОЩ: Не съм ортак с Пеевски. Не съм го виждал от години

13:39:44 / 07.01.2021
4
1
-"Какво общо имам аз с Делян Пеевски? От години не съм го виждал." - заяви Борисов. ..   :errm::blink::wassat::woot:УхиленУхиленУхиленУхиленУхиленУхиленУхиленУхилен Този (ББ) утепа коча с лопатата. Ухилен

Памела Андерсън написа писмо на Цвета Караянчева: Спрете убиването на животни заради кожите им

17:03:57 / 05.01.2021
1
1
Тя е съгластна г-жо Андерсън, .... НО!!! първо да попита Главния (както казва наш Стоенчо от маалата). Той е по-умен и ги разбира "отвътре" нещата.8-) Изчакай до м. Април и тогава ще ти отговори, ....... ако може де.:unsure: Че не се знае - знае ли се къде ще я "отвее" вятърът.8-)

Изключват Георги Гергов от БСП

16:50:12 / 05.01.2021
4
2
Най-трудно е изчистването на "Авгиевите обори" затлачени отдавна с "голямо ако".:'( Трудна работа, но след като си се захванала я свърши като хората докрай.:unsure:  По-добре малка но чиста партия, отколкото голяма, но сбирщина от всякаква "кариеристка сволач" и оядени безкруполни бизнесмени .:dizzy: Младата фиданка ще даде повече плодове след някоя и друга година, отколкото старо и проядено от червеи дърво с годините.:unsure: 

Путин и Меркел обсъждат съвместни ваксини срещу К19 по телефона

16:21:21 / 05.01.2021
2
1
-"В телефонен разговор Владимир Путин и Ангела Меркел са започнали обсъждания на идеята за съвместно производство на ваксини срещу К19 ." ----- Аааааа, не може.Гняв Ама тази германка съвсем се  разпищоли.;) Хич не слуша батковците Хамериканци, да няма никакъв дустлук с Русия и това си е.:unsure: А'бе г-н Президент Байдън, я и наложете едни строги санкции на Германия за 20г, че да не дава лош пример и на останалите европейски страни. :'( Че те утре може да поискат и съвместно производство на хиперзвукови крилати ракети с руснаците. ;) Санкциииииии, докато им уври главата. Усмивка

В Германия обсъждат ново удължаване на мерките

13:16:16 / 05.01.2021
3
1
И кое им е прецаканото на германците?:wassat: Инфраструктурата, производството, стандарта, потреблението, живота като цяло ли?8-) От хиляди години е имало катаклизми и епидемии по света, но умните са намирали начин да оцелеят, а след това и да проспирират.:unsure: За мен германците (включително управниците им) са пример за дисциплина, работа и далновидност на управление в по-нови времена (изключвам Хитлер - психопат):unsure: . Доскоро вярвах, че българите сме "яка и жилава семка", но вече взех да не си вярвам много-много.Намусен Господ да пази България, че управляващите ни излязоха - чурук от най-високо качество.:dizzy:

ДПС против втори мандат за Радев: България трябва да избере президент с опит, мъдрост и държавническо мислене

09:18:29 / 05.01.2021
4
1
  Добре де, пак да се върнем на критериите на ДПС, а предполагам и на голяма част от хората : -".. Президентът на България трябва да има опит, мъдрост и държавническо мислене. Такъв президент трябва да избере България за следващите 5 години." Централен съвет на ДПС  ----- На книга звучи много убедително и хубаво.Усмивка Ами тогава да вземем да се "примолим и то настоятелно" на г-н Борисов да се кандидатира.:unsure: Има опит в международните отношения , Бенямин Натаняху го нарича "моя приятел Борисов", Ердоган го нарича "Моя скъп Приятел Б.Борисов", З.Заев го смята също за приятел, НП Посланикът на САЩ - Херо Мустафа (Американците) са братя по оръжие и също са приятели, а'бе накъдето и да се обърнеш, ..... все приятели. Държавническо мислене,:wassat: .... дал Господ.;) Ще активира процеса "Проект Три морета" и като нищо ще Направи една магистрала : - Талин - Киев - Констанца - Варна - Истамбул и паралелна ЖП линия.;)Усмивка Мъдрост:unsure: - хммм, все пак понаучил е малко от бай Тошо, а и г-н Доган ще му помага, все пак и те са приятели.Усмивка ...... Ако не одобрявате това предложение ще Ви предложа друго : Президент г-н Ал. Йорданов , ВицеПрезидент г-н Спас Гърневски и Н-к Кабинета на Президента - Антон Димитров със съветници Георги Коритаров и Тома Биков. :unsure:Силите ми дотук стигат, повече не мога да се сетя.:wassat:8-)

Боряна Димитрова, "Алфа Рисърч": Последните данни показват доста шарен парламент

22:14:17 / 04.01.2021
2
1
-" ...в парламента влизат ГЕРБ, БСП, ДПС, "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се.БГ". "Алфа рисърч" ..... :unsure:Скептичен съм, че "Изправи се БГ" ще прескочи 4% и ще влезе  в Парламента.8-) Все още не отписвам ВМРО (вероятно в някаква коалиция) да прескочи с малко границата.:unsure: Но никоя партия няма да има достатъчно депутати за самостоятелно правителство.:errm: Значи следват уговорки и то най-вероятно в Център-Дясно между всички, с изключение на БСП. Лявото пространство е без шанс за успех, поради липсата на други влиятелни леви формирования които да прескочат "заветните" 4%.:unsure: Най-неочакваният от мен сценарий е "негласна коалиция" между ГЕРБ и БСП, с даването на някое и друго министерско кресло на представител от БСП.:wassat: Но в България всичко е възможно, нагледахме се на "безпринципни политически каламбури".;) -" Келепира е важен,... келепира!" беше казал Бай Ганьо. ;)

ДПС против втори мандат за Радев: България трябва да избере президент с опит, мъдрост и държавническо мислене

21:27:38 / 04.01.2021
4
1
-".. Президентът на България трябва да има опит, мъдрост и държавническо мислене. Такъв президент трябва да избере България за следващите 5 години." Централен съвет на ДПС .....:errm: Значи кандидатът на ДПС и ГЕРБ за Президент е ..... Николай Младенов.:unsure: И американците доволни, и Турция доволна, и Израел доволен, че и Русия сигурно няма да има нищо против, те винаги имат скрит жокер в ръкава.8-) 99% е сигурна раБтата:unsure:

От тази сутрин варненци купуват билети за градския транспорт само от машини

19:45:13 / 01.01.2021
3
2
-"А някои помним билетчетата по 4, а после по 6 стотинки...." kris   .....  Честита Ви Новата 2021г Колежки и Колеги във Форума. Усмивка Аз ще Ви пожелая предимно здраве, защото когато го загубиш, чак тогава разбираш какво си загубил.Намусен ---------------  А някои по-възрастни:unsure: даже помним когато билетчето беше и 3 ст. 8-) Това стана при деноминация на лева през 1962г. и беше до средата на шесдесетте години. Най-интересното е, че когато в цяла България билетчето беше по 4 ст. , във Варна беше 3ст.Усмивка Как стана този номер и досега нямам представа.:unsure:

Ангелов: До края на 2021 г. ще ваксинираме 70% от българите

18:53:42 / 27.12.2020
3
1
То хубаво очакваш 70% г-н Министър и съм уверен в твоите добри помисли. Но!!! как ще стане тази работа, след като българинът се "спукаха" да го лъжат за щяло и нещяло, на лягане и на ставане?Гняв Нямат вяра вече хората и за очевидни полезни неща.Намусен А и много ми е интересно как ще ваксинирате братятя "мангали" (за мен са най-рисковата група), след като елементарни задължителни ваксини : - БЦЖ, морбили, тетанус, коклюш и дифтерит за тях са ..... табу?;)Гняв А те щъкат из целия град като "свободни електрони", без грам задължения към обществото.:dizzy:

В 10 часа ще ваксинират здравния министър на живо

13:36:01 / 27.12.2020
2
1
 Прав си за "раздвоявяането", то пълна угода за всички няма, особено за българина.:unsure: Но аз не обичам прекалената помпозност на такива актове, особено когато става въпрос за сериозни неща.:'( ............ -" Хубави празници!!!"Голям праз  --- Весело посрещане на Новата 2021г  на теб и всички колеги тук във Форума.Усмивка

В 10 часа ще ваксинират здравния министър на живо

12:56:36 / 27.12.2020
4
2
-"... Ама вие сте битер истеричка в климактериум!!!" Голям праз   ....... Защо колега?????:errm: Това повод ли е (ваксинацията), че да ги дават и по TV на живо???:wassat: Ами дай тогава всичките по-известни  личности да ги излъчват на живо как се ваксинират.8-) Че то за 24ч в денонощието  TV репортажи пак няма да стигнат за всички.8-) Остава след това  всеки ден да им следим здравословния статус и след ваксинацията.:unsure: ;) - : Какво ядете и пиете, как спахте, ходите ли редовно до тоалетната, опада ли/поникна ли Ви косата, сърби ли Ви гърба или езика и т.н.:wassat: Този акт (васинацията) рекламен блок ли е за някого?????:wassat: И аз смятам, че този вид съвременна пандемия COVID-19 е много опасен и засяга различни хора по различен начин.Намусен Трябва да се повишава вниманието на хората да се пазят, но не по този начин (панарджийски - твоя дума).:unsure: Замирисва ми на "политическо преекспониране на определени личности". ;)

Днес се навършват 17 години от трагичния инцидент с камион-бомба срещу базата ни в Кербала

09:11:17 / 27.12.2020
3
1
Мир на душите им.Намусен Курбан си отидоха момчетата,Гняв заради "болните" амбиции на някои (чужди и наши политици), които се изживяват като световни "господари".Гняв 

В 10 часа ще ваксинират здравния министър на живо

08:59:11 / 27.12.2020
3
2
:errm::wassat:  А BBC, SNN, Der Spiegel и др. световни информационни агенции ще има ли или е само за местна "употреба" е?:errm:  Да Ви пикам на "маймунджилъците", дай да бием сега тУпана на мегдана.;) Аз ако съм решил да се ваксинирам ще го направя и без този "Цирк"8-), въпрос на лична преценка.:unsure:

Здравният министър: Да, аз ще бъда първият ваксиниран българин

08:38:08 / 27.12.2020
1
1
- "че тук е Америка и всяка непремерана дума, или жест, да не говорим за хващане за задника води до неприятни последствия, като секшуал харасмент ."kris .....-"O tempora, o mores."Шокиран Че то като минеш край колежка и не я щляпнеш леко по дупето, нещо като "здравей",Усмивка си е жива обида спрямо нея.Гняв Нито е имало намръщени, нито е имало сърдити.Ухилен Поне така беше на времето Га бяхме млади.:unsure: Но си имаше и табута : - На жена, на приятел и комшийка не се посяга .... никога!Гняв

Русия: НАТО разполага оръжия в България и Румъния срещу нас

22:06:13 / 06.12.2020
2
1
-"...надявам се чочо сам да посади няколко гъби, за да с есвърши с тая тъпотия ." robotron2000  ------ :errm:ШокиранКолега, разбрах защо е всичката ти неприязаност към Русия, че е на лична основа.:unsure: Имаш право на мнение, каза го, никой не ти попречи.8-) Но ми изглежда ужасно глупаво и неприемливо войственият ти език, да искаш - "засяване на гъби" (атомни бомби) в Русия, след като си наясно, че това ще е края на света!!!!!! :wassat:

Шефът на СДС: Коалиция с левите партии няма да правим. С ГЕРБ имаме споразумение

21:43:44 / 06.12.2020
3
1
Добър вечер и честит празник на всички "балъкчии" любители от Форума. Усмивка .........-" ...не знам дали наблюдаваш, какво се случва там, но за мен мозъци в тази партия (БСП-то) няма. ..." ПраБългарин   ------ "Отвътре" за никоя партия нямам достоверна на 100% информация (Кой-Кой е!), безпартиен съм от доста години, но с предпочитания по собствени критерии (гледам го какво върши, а не какво говори/обещава).:unsure: Товариш ме с товар който не е по силите ми, да давам оценка: -  кой има "мозък" и кой не в  партиите.8-) Не ме карай да "говоря на аба", старая се да избягвам.:unsure:  ........ Сега пък аз да те попитам колега ПраБългарин: - Защо толкова министри от правителствата на ГЕРБ (I-II -III) бяха сменени скоропостижно от Премиера, след като са образовани и "умни"?:wassat: Вярно ли е, че икономически и "силови" групировки "разкешват" в полза на Герб при избори и след това се компенсират с държавни поръчки (приоритетно), сиреч "Ти на мен, а после аз на теб", използват ли "данък спокойствие" ГЕРБ към дребния и среден бизнес?:errm: Взимам под внимание и някои "откровения" на бизнесмена-СТОЯН (от Форума), върл защитник на Боса ББ.:unsure: Виждам че си на ти в политиката и бизнеса за разлика от мен и ако не представлява трудност за теб да ми отговориш.:wassat:  Според мен към момента няма формация, която да е категоричен носител на промяната, но такава трябва да има. Не ми харесва сегашното политическо статукво в България.Гняв

Шефът на СДС: Коалиция с левите партии няма да правим. С ГЕРБ имаме споразумение

10:53:08 / 06.12.2020
2
1
-"Ей просяк ...." ПраБългарин  ..... :errm::wassat:Доколкото си спомням, колегата MrBean не е използвал такива епитети по твой адрес, ти защо???:unsure: ......", пак бсп и дпс ли искаш пак да са на власт?" ПраБългарин ..... Защо пък не, но малко вероятно.:unsure: Казвам малко, защото г-жа Нинова отдавна заяви, че "вземане-даване" с ДПС не желае.8-) Парен и таратор духа. :'( Правителство : БСП - ДПС - „Демократична България“- Партия  "Има такъв народ" е с малки шансове. Там личната неприязъм между отделни лидери е много голяма, а и идейните им платформи са различни.8-) Но в България всичко е възможно. ;) Остава ГЕРБ - ВМРО - евентуално РБ (Цв.Цветанов)  - "Има такъв народ"на Слави + ДПС (задкулистно) е по-възможно на първи опит, но има вероятност да е нетрайно (познавайки манталитета на Падишаха).:unsure: Партията на Слави има зависимости от ДПС, колкото и силно да се дистанцира от всички останали партии.;) Все пак САЩ са благодел на тези партии. Ще понатисни един или друг, за да се постигне някакъв компромис. Най-вероятно следващото правителство да е Дясно-Центриско. :unsure: Но дилемата за мен е : Кой ще е следващия Премиер.:wassat: Ще продължи ли това безконтролно "грабене" на държавни средства като досега за лични облаги или ще се сведе до някакви нормални-минимални измерения. Кражби и протекции още дълго ще има у нас, защото и менторите ни го налагат.Гняв

БСП изключи варненския депутат Иван Иванов заради побой над съпартиец

20:02:25 / 05.12.2020
4
1
-"Сега следва и да затворят заведенията му.... " motoristka    ----- Кой колежке? :errm: Та той е на ти с доста от влиятелните фигури в "Тъстовете" и Билдинга", а засега те командват във Варна.8-) Но преигра като Гергов и другите милионери в БСП-то и се чакаше да стъпи накриво и опонентите му да го изшиткат.:unsure: "Гладен" няма да умре, носят се слухове, че ще се присъедини към РБ на Цв.Цветанов.:wassat: Тя политическата мимикрия в България не е подвластна на "цветове" и идеи, а на пари.;)Гняв 

Премиерът на Северна Македония: След изборите в България ще има промяна в отношенията ни

18:18:37 / 05.12.2020
2
1
Малко трудно ще стане това осъзнаване -" Той за пореден път подчерта, че двете страни имат обща, а не споделена история.":unsure: Защото 80 и кусур години, а това са 3 поколения, им е набивано в главите от сърбите, че не са с български корени и нямат нищо общо с България.Гняв Изнасят се някакви данни/изследвания (неофициални), че в България, в момента живеят около 1.5 милиона (може да са 2 млн) потомци на изселили се на времето българи от географска област Македония.:unsure: Аз съм един от тях (по майчина линия), а и на съпругата ми дядо и. Починал е 1972г и до последно си е говорел на техния диалектен български език.  Най-неприклонни и фанатици са хора с промити мозъци.:dizzy:Гняв Не случайно еничарите са били най-вярната и деспособна военна единица в армията на султана, а и днешните мюсюлмански фанатици от които светът пропищя.:'(Гняв

Борисов: България не готви удар около Черно море, само модернизира летищата си

17:31:58 / 05.12.2020
3
1
Москва не вярва на сълзи.г-н Премиер.;) Доста се е напатила в годините и все още им "държи влага". :unsure:

Министър Ревизоро: Варна ще се лиши от водата на "Камчия" за няколко месеца, за да прояви солидарност към Бургас

10:04:21 / 05.12.2020
2
1
-" ... първо трябва да ги попитате какво мислят ..." кака  ----- :errm: Съгласен съм,така трябва да бъде колежке/колега.Усмивка Забелязвам, че доста си критична по отношение на държавния строй преди 1989г, а сега когато "уж" сме Демокрация и трябва да има Върховенство на закона, .... какво става?:wassat: Някой пита ли Народа за нещо????????НамусенГняв В България процъфтява " олигархия" на невежите и самовлюбени държавници-посредственици.:dizzy: То верно, един човек не може да е всезнаещ, но умният се обгражда с далновидни, здравомислещи и можещи помощници (политици, висши чиновници), а не с "калинки или мисирки"!Гняв

Здравният министър: Ваксината ще стигне до всяка една точка в страната и до всеки българин

09:08:00 / 05.12.2020
2
1
-"...не беше кой знае какво тоя вирус,...а уж бил силно заразен тоя вирус." ПраБългарин   ----:errm::unsure: Честито оздравяване колега и на всички други съфорумници,Усмивка ... Но! не дърпай Дявола за опашката.8-) Запали една свещичка за благодарност и за здраве на цялото ти семейство.:unsure: Аз съм атеист по принцип защото бабите, дядовците и родители ми са такива, и така са ме възпитали, но все пак позапалвам някоя и друга свещичка за здраве или помен.:unsure: Но нека не се държим неглиже при това заболяване, защото някои мои познати или комшии го изкарват/изкараха доста тежко, за щастие без фатален изход.  

4 млн. лева за 2000 фермери от Държавен фонд "Земеделие"

21:22:57 / 04.12.2020
3
1
А за уфците, козите и кравите в Парламента кой е чобанина който ще бъде премиран и по колко лева на глава ще се дава?:errm::wassat: 

Проф. Ангел Димитров: Няма резултат от срещата между България и Северна Македония

20:16:38 / 04.12.2020
3
1
-"Проф. Ангел Димитров: Няма резултат от срещата между България и Северна Македония." -----:errm: Някога османлиите с ирония казвали за нас: - „Да му имам втория акъл на българина, който му идва на другия ден!“ ;) Че тава е работата и с макетата.:'( Българинът е мекушав и неамбициозен за разлика от сърбите и албанците.:unsure: След 100-150г. Самуил и Гоце Делчев ще го гледат само на картичка, като туристическа реклама за чуждите туристи. ;)

След съдийска тесла Черно море изгуби от Етър на "Тича"

19:41:57 / 04.12.2020
2
1
Каквото сам си направиш и цяло село (съдията) не може да ти го направи!;) Жалко.Намусен 

Борисов за 14 години ГЕРБ: Има безпочвени и грозни хули към нас, но хората са мъдри и виждат резултатите

18:35:02 / 04.12.2020
3
1
-" ... 37 903 млн. евро ."Mercenary  ---- :errm:Така както е написано, аз го разчитам 37млд и 903млн EU.:unsure: Математиката е точна наука :unsure:, но всеки може да си я интерпретира според собствените виждания.;) Сещате се за вица, как сервитьор Ви събира8-):dizzy: и накрая Ви дава крайната сметка.УхиленУхиленУхилен

Зов за помощ! Да помогнем на Влади да прогледне

18:02:55 / 04.12.2020
1
1
-"Боже, колко мъка има по тоя свят, боже!НамусенНамусен Само то да е, ама не е.Намусен А иначе може да се дава заплата по 10 000 - 50 000лв заплата, на разни чернилки/пишман футболисти, на месец от босовете им!Гняв:dizzy:Гняв

Русия: НАТО разполага оръжия в България и Румъния срещу нас

17:52:33 / 04.12.2020
3
1
-"Русия: НАТО разполага оръжия в България и Румъния срещу нас." -----:errm: Не си права чадо, не си.8-) Премиерът ни преди време каза, че Ч.Море ще е място за : лодки, ветроходи, яхти и водни колелета за разходка.Усмивка Слънце, смях, весела глъчка, златист пясък, синьо море и небе ще властват тук.Усмивка Нали така ве г-да Премиери на България и Румъния. :wassat: Тези " нападателни оръжия" са за да ни пазят от талибаните, джихадистите на ИД и пиратите.:unsure: Даже мен ако ме питат, един самолетоносач и две-три ядрени подводници да има, ей така за подсигуровка,8-) че те гадюхите може и под водата да ни атакуват.Гняв  

МВР: Грaждaнитe, кoитo рaзпoзнaвaт жeнaтa oт cнимкиата, дa увeдoмят нa тeл.112

21:52:07 / 03.12.2020
2
1
Като чета къде сте я задържали, а и по външния вид, на 101% съм сигурен, че е "нощна пеперуда", а и Вие го знаете по-добре,  и от мен.:unsure: Ще я подържите малко и ще я пуснете.:unsure: След 3 дена пак ще е там.8-) Бизнеса трябва да върви, няма пандемия, няма мандемия. ;)

Нинова поиска да се документира, че ваксините ще са безплатни. ГЕРБ и ОП гласуваха против

20:32:15 / 03.12.2020
2
1
Тук има нещо гнило Ф "Датската държава". Един политически субект (Премиерът)казва едно :unsure:, друг политически субект (Парламентарното мнозинство) се отмята. ;) Остава да видим : - "Кой кум, кой сват, ... кой на булката брат?" :wassat:

Запалиха офис на ГЕРБ в Ямбол

20:21:30 / 03.12.2020
3
1
-" Заляха със запалителна течност и запалиха офис на ГЕРБ в Ямбол." ----:errm: Аз ще изкажа по-различно мнение от прежде писалите колеги.:unsure: Не одобрявам подобни действия, въпреки че не съм подръжник/симпатизант, а по-скоро критик на управлението, на ГЕРБ.Гняв Четейки статията се сетих за : -  В началото на Индустриалната революция  XIXв, текстилните работници в Средна и Северна Англия, основно тъкачи вдигат спонтанен бунт, чупейки машини и изгаряйки фабрики. това движение получило названието "лудизъм" по името на техният водач Нед Луд. Те твърдят, че новите машини отнемат техните работни места и заплати. И какво постигнаха, .... нищо. С течение на времето класовото съзнание се избистряло.Появили се първите работнически професионални организации които да защитават техните интереси. .... Та и в нашият случай с офиса на ГЕРБ. Запалили и какво, ще ги уплашите или ще ги свалите от власт???;)  ГЕРБ бълха ги ухапала-финансово и сега само ще им се даде повод да се изкарат "жертви" и от това да спечелят политически дивиденти.:dizzy: Виждате ли нашите опоненти какви са вандали, а ние сме културни, интелигентни и такива работи не правим.:unsure: Това само налива вода в тяхната "мелница"/пропагантна машина".8-) Против властимащите си,.....  излизаш пред МС, Парламента, Кметството, Общината и т.н. и стачкуваш ( скандираш исканията си, свириш - кой с пръсти, кой със свирка, тъпани, плакати ).:unsure: Е някое и друго яйце или домат можеш да хвърлиш но по политиците, заслужават си го.;)  Но чупене, палежи и погроми на обществени,жилищни сгради, офиси или магазини----НЕ.:'( За мен това е неприемлив начин на протест. По скоро ми прилича на действията на нацистите - Кристалната нощ 1938г,Гняв а предполагам, че никой не иска да прилича на тях. ....   С този си Post ще стана за някои: - "Свой сред чужди, чужд сред свои.", но така мисля.:unsure: 

Марияна Николова: България е богата на минерални води и туристическият сектор трябва да се възползва

17:21:58 / 03.12.2020
2
1
Извинявам се предварително на колегите за Spam-а, не е болка за умиране, но ме възмущават такива действия тук.Гняв ------- пп - Направи ми очевадно впечатление, че нощес или тази сутрин някой последовател на Нексус (бивш наш познайник от Форума) е влязъл в Профила ми и е "нащракрал"  около 70 минуса "за едица време".:wassat: Това се случва вече за трети път, за три месеца. Или ме нодолюбва много завалията, или го е страх да не го застигна в "класирането".8-) Ако нещо не ти се получава в живота колега, потърси вината в себе си а не в другите и то с мръсни пръсти.:'( ......   Няма значение,;) това ми е бял кахър, даже не кахър, защото съм тук да се забавлявам и  да кажа някое и друго свое мнение, без да Ви го натрапвам като мантра.:unsure: 6 месеца си мълчах заради действията на такива перфидни човешки създания тук във Форума.:'(  Само ще ти кажа едно съфорумнико : - "Омразата е страстта на страхливеца и губещия.":unsure: Поддадеш ли се веднъж на такива низки страсти и действия, спирането е трудно. Защото подлостта е порок и става част от характера ти за цял живот.:unsure: Подлостта е гордостта на негодника. Ти гордееш ли се с такива постъпки Съфорумнико???:wassat::errm:  

Риболовът вече с билет и на определени места, обмисля правителството

12:03:27 / 03.12.2020
2
1
-" ... помня времето, когато на вълнолома нямаше място да си хвърлиш въдицата, чепаре 20 - 25 куки пълно го вадиш. ..." уйчо   -----:errm:8-) Колега или сме на една възраст, или съм ти батко и аз поназнайвам нещо, малко "пресоли манджата". Местата за риболов : От "блокчетата" на Почивка до мостчето на Гребната база (Езерото) са ми познати до болка. Да ме прощаваш, но чепаре с 20-25 куки е модерен способ и се използва само при "клатене" с директен 9-10м телескоп или когато ловиш с "ластик".Усмивка На спининг (хвърляне!!!) се използва предимно (в 99%) чепаре с 10 куки, по-лесно се работи с него.Усмивка На Вълнолома първият който се подвизаваше и "внедри" дългия директен телескоп 9м (донесен от чужбина) бе Докторът в средата на 60-те години, на XXв. Иначе се ловеше само на спининг( де стъкловлакно, де цял или лепен цепен бамбук) с 10 куки, купени предимно от бай Иван -железаря.:unsure: Есенно време на Вълнолома се ловеше и Заргана, но на спининг с тапа и с ем гюмюш, но излизаха  "Каиши" до 50-65см,Усмивка а не като сега с бомбарда и хващаш - писалки (живо бракониерство).:dizzy: До 62-63г. някъде се ловеше чат-пат и черноморска скумрия и след това изчезна. След толкова години "суша", преди 2 години на Морска гара колега хвана една (14-15см)  покрай сафрида и туй беше.Намусен

Илиана Раева към Нешка Робева: Срамота! Опитай се да си простиш! Изпращам ти безусловната си любов

20:12:46 / 02.12.2020
3
2
Имаше една приказка : - " Който няма много акъл в главата, е задължително да има "голяма уста".Ухилен Ти си жив пример за истиността на тази приказка г-жо Раева!;)Гняв 

Риболовът вече с билет и на определени места, обмисля правителството

19:47:40 / 02.12.2020
4
2
-" С този билет се цели да се "приложи унифициран подход към всички любители риболовци" и това трябва да доведе "до повишаване на събираемостта на данни за този вид риболов." ------- :errm::wassat:Бля-бля!!!!!;)  Чудят се как и от къде вече да вземат още пари, за бездънните им джобове.:dizzy: Че то във Варна и край Варна риба няма от доста години, говоря за риболов от брега.Намусен Ако хванеш 1-2кг сафрид/хамсия/хариб/кая и чат-пат заргана, и то епизодично си е направо жив късмет.:unsure: Хората ходят за разтуха и защото им е хоби, а не за килограми като количество.:unsure: Те ( контролните органи) "спят" за бракониерството на някои,  които са опасали залива с герими и мрежи, тръгнали от пенсионерите да вземат пари (за книжката) за 300-500г риба, хваната за 2-4 дена риболов.Гняв:dizzy:  -"...Т.е. вече може и да не е позволено всеки летуващ на морето да излезе където пожелае на брега и да замята въдица отам.:errm: Че то останали незастроено и от реституция свободно място, за достъп до морето бре маскари?:wassat::dizzy:

Стрелба в Пловдив. Има двама убити

18:57:27 / 02.12.2020
3
2
Навремето като младеж/ученик четох в някое от прозведенията на класиците на българското село Йовков ли беше,  Елин Пелин ли беше не се сещам (старост-нерадост)8-)Ухилен, как брат-брата убива за парче от синора между две ниви.Шокиран Така и не разбрах това народопсихология ли е или изключение.:wassat: След тази трагична случка с тези двама братя, пак не намирам отговор, дори пооостарял вече ?????????:wassat:

Австрия разхлабва мерките срещу ковид

18:26:14 / 02.12.2020
2
2
-"Тоя герб на снимката на знамето кой го измисли??" уйчо    ------ :errm::wassat:Понеже и аз не знаех, викам си, чакай да попрочета.:unsure: И ..... : - На гърдите на орела е изобразен старият герб на Херцогство Австрия, който има същия дизайн като този на знамето на Австрия. Орелът държи в ноктите си златни сърп и чук, които не са символ на комунизма, а на единството на трите класи – работници, селяни и буржоазия. Орелът е увенчан със златна корона. Счупената верига на краката на орела символизира самостоятелността на Австрия след периода на обединение с Германската империя (1938 – 1945 г.) и е добавена след края на Втората световна война. ................... Винаги е хубаво  Човек да научи нещо ново.Усмивка  

Д-р Анко Иванов: Отричането, че в България е имало фашизъм, говори за ново зараждане на фашизма под булото на краен национализъм

14:15:18 / 02.12.2020
2
1
-" ДА  СЕ  ПОМНИ.." SANDOKAN1963 ----- :errm: Ние по-възрастните го помним, но младите не четат такава литература, защото са заети с "телефоните си".;)Гняв Нека се направи анкета сред 17-20 годишни младежи и да им се зададе само един въпрос : - Кой е Владимир Вазов и с какво е известен?  ..... 99% ще кажат някоя глупост ;) или, че не знаят и ще гледат с празен поглед.НамусенГняв   - "О времена, о нрави." Намусен..... 

Сръбски историк: България е заплаха за Сърбия

12:17:57 / 02.12.2020
4
2
 -"Сръбският историк Деян Ристич: България е заплаха за Сърбия." ------:errm::wassat:     А нима ние българите трябва да забравим "курвенските Ви номера и териториални въжделения" по отношение на България от време оно8-):dizzy:Гняв : - Планът е иницииран от сръбското правителство през 1848г. Още тогава цяла Славянска Македония - (включително и "Пиринска" и гръцката част) и части от Западна България да  фигурира като част от Сърбия! / Войната от 1885г (битката при Сливница)!/ .... Окупирането на Вардарска Македония по време на Балканската война! / Ньойският договор 1919г!!!  ....... Каква наглост!!!Гняв:dizzy:Гняв -" Contra impudentem stulta est nimia ingenuitas ( Прекаленото благородство по отношение на наглия човек е нецелесъобразно!)Гняв Затова бой по-канчето (когато може) на такива сръбски историци и политици.:dizzy:Гняв            

Марков похвали Борисов във Фейсбук с песента "Ако си дал"

11:19:28 / 02.12.2020
3
2
"Обикновено най-големите некадърници се поздравяват помежду си със : "Ооо, Гениални!ШокиранГняв Мълчанието винаги е по-голяма добродетел от дългата и празнословна хвалебствена реч.;) Такива ми ти работи гУсин Марков.:'( 

Резултати и класиране в елита

22:05:40 / 01.12.2020
2
2
4 декември (петък): Черно море – Етър .:unsure:  Да не изтървем питомното (победа у дома), че после дивото (гостуванията) трудно се гони.8-) Само Ч.Море! Усмивка

Украинката Виолета: Ако Бойко Борисов беше начело на страната ми, нямаше да издържи три мандата, щяха да му устроят майдан накрая

20:32:18 / 01.12.2020
4
2
 Виж какво г-жо Виолета, "Майдан" се прави от Хамериканците/Сорос, но тук в България те нямат интерес от такива уйдурми.;) ББ напълно ги задоволява като Премиер на "васално сателитна" на САЩ страна.:unsure: Е, малко се поизхаби  и затова ще го пренасочат в друга сфера на политиката, където да не бие толкова в очите на хората. :'(                     

Фирма "Пайнер" ще бъде подкрепена от държавата по време на кризата със сумата от 286 442,25 лева

18:34:25 / 01.12.2020
3
2
Чалгата трябва всячески да се подкрепя, все пак тя е един от стълбовете на днешната демократична кОлтура.;)Усмивка 

Антон Тодоров, ГЕРБ: В България фашизъм не е имало

18:09:22 / 01.12.2020
2
2
-" В България фашизъм не е имало. Фашизмът е специфично, локално ограничено политическо движение и практика, основно в рамките на Италия...." Антон Тодоров  ----:errm: Темата е много сериозна и след като учените глави не са на едно мнение, какво остава за нас обикновените хора.8-) Просто ще изкажа мнение, без да претендирам за компетентност. :unsure:...... Защо ли и аз не му вярвам на гУсин Политолога?????Гняв Може би защото се е доказал, че се нагажда според конюнктурата на деня и се поддаде на конформизма в ГЕРБ.;) Или виеш заедно с глудницата, или те убиват/изгонват, нали така г-н Тодоров.:unsure: Казваш, че фашизмът е местно " италианско явление", а какъв бе режимът на Франко в Испания, Адмирал Хорти в Унгария, на Антонио Салазар в Португалия, в България след 9 юнския военен преврат 1923г - Александър Цанков.Гняв Естествено че тези режими не са еднозначни копия и са специфично проявени за всяка една страна. Защо бе приет "Законът за защита на държавата (ЗЗД)" който е бил в сила от януари 1924 до 1944 г. в България?:wassat: Държавните органи получават извънредни пълномощия да репресират произволно всеки гражданин на царство България, за когото има доноси или сведения, че е опонент или противник на „новия световен ред“.:'(   

Хасан Адемов: Преизчисляването на пенсиите ще струва на държавата около 3,5 млрд. лева

09:11:54 / 01.12.2020
4
1
-"Преизчисляването на пенсиите ще струва на държавата около 3,5 млрд. лева....." д-р Хасан Адемов   ---- Това е ясно, че доста пари са нужни за това похвално начинание, за повечето пенсионери (по-възрастните).:unsure: Но имаме ли ги тези средства и може ли бюджета да си го позволи?:wassat: Стагнацията в бизнеса е очеваден или ще чакаме с пари от ЕС, или с нови заеми да закърпваме положението.:wassat: Лесни пари, ... лесно се харчат ;), но след това какво правим???:wassat: Най-мразим три неща в живота : да ми правят операции, да мия посуда и политик-демагог да ме лъже!!! Гняв Вече се нагледах на крадливи самовлюбени политици на принципа - "след мен и ... потоп!,:dizzy: защото Народът е винаги "от родата на булката!"Намусен

Цветан Цветанов определи хората с водещи функции в партията си

08:05:33 / 01.12.2020
2
1
-"... но извън шегата.Пазете се всички от форума. Комшийката почина за една седмица от вируса..." Пешо от Виница   ----- :errm::wassat:Прав е Пешо.Намусен Знам за разнопосочните мнения на съфоромниците и в обществото, за това има ли или не COVID-19 и дали се преекспонира в медиите.:unsure: Преди седмица лежах по спешност в  частна клиника за неотложна хирургична операцийка.Намусен Видях какво е отвътре (болница), а гледам какво е и отвънка (съпругата ми е фармацевт), нещата не са "розови".Намусен Някои мои познати също ги тресна вируса и кой по-леко, кой по-тежко го  карат/изкараха.:unsure: Варна стана едно голямо "село", пълно с безхаберници и дебили без грам елементарно възпитание.:dizzy: Плюят, кихат, кашлят и други без всякакви задръжки на обществени места.Гняв:dizzy: Знам, че носенето на маски не е достатъчно сигурно средство за предпазване, но + личната хигиена (сапунЯ)  все пак е нещо.:unsure: Има една приказка : - " Пази се сам, за да те пази и Бог.":unsure: И аз апелирам, пазете се бре хора, колкото и трудно да е това начинание. Живи и здрави бъдете.Усмивка

"Политико": Полша и Унгария може да напуснат ЕС

21:33:48 / 30.11.2020
2
1
Според мен това няма да стане скоро, защото ползите за тях като членове на ЕС са повече от минусите.:unsure: Но поне показват, че не са "безгласни букви" и защитават интересите на държавите си. Усмивка  А че в ЕС, по-специално  ЕНП се смятат за "богове" и всички Източно европейски страни трябва да им лижем краката е неоспорим факт.Гняв Ако се продължава така "доминиращи/ръководещи и подчинени", няма да се учудя скоро още и някоя друга страна да се присъедини към тях. :unsure:

И Сърбия скочи за Северна Македония: Българската окупация беше в коалиция с Хитлер. България извърши тежки фашистки престъпления

21:11:32 / 30.11.2020
1
1
-"...Зверства има във всяка война,особено на Балканите...." MrBean  ----- Напълно съм съгласен с теб колега.:unsure: България винаги е била "трън в петата" за сърбите, за доминираща тереториална и политическа водеща роля на Балканите.Гняв Тази им идея добива по-ясна насоченост за реализация със създаването на  "Югославянска федерация". Югославяните се разделят на 3 племена: сръбско, хърватско и българско.:wassat: Планът е иницииран от сръбското правителство през 1848г. Още тогава цяла Славянска Македония - (включително и "Пиринска" и гръцката част)  фигурира като част от Сърбия.:dizzy: През 1913г (Балканската война) това вече е реалност.НамусенГняв След Втората Световна Война  Сталин, Тито и Западните държави -победители сложиха окончателна точка, и географската област Македония стана ФР Македония - част от  Федеративна народна република Югославия през 1945 г.   А гърците "усул сикиши" са си присвоявали българска територия- включително "Южню Македония" и Беломорска Тракия чрез дипломатични игри със силните на деня.Гняв  Това е моето мнение най-общо казано, защото тереториалните граници на Балканите от много години са променлива величина. ;)  

Ким Чен-ун се имунизирал срещу Covid-19 с китайска ваксина

18:26:54 / 30.11.2020
1
0
-" Лидерът на КНДР Ким Чен-ун се имунизирал срещу Covid-19 с китайска ваксина. " ------ :errm: Еххххх, отдъхнах си най-после, че едно ми беше шугаво от известно време.Усмивка Сега остава да чакаме и да видим дали ще има странични ефекти.:wassat: Ако ти поникнат косми в ушите и носа, простатата започне да "алармира" начесто и диоптрите се повишат, не се плаши, не е от ваксината, а от ЕГН-то.Ухилен От личен опит го знам, вЕрвай ми. Ухилен

Есенно класиране в Североизточна група

18:10:54 / 30.11.2020
2
1
Браво варненски "Соколи",Усмивка в същото темпо през пролетта и честито Ви Втора лигаУсмивка Варна заслужава да си върне традицията на футболен град с по-сериозни претенции.Усмивка 

Кметът на Пловдив ще разваля проклятие с курбан, на мястото, където паднал, митрополит Николай ще прави водосвет

13:32:37 / 30.11.2020
1
0
       -" По пътя се обадих на митрополит Николай. Ще дойде да освети у нас мястото, на което паднах."   кметът на Пловдив Здравко Димитров  -------- :errm:Шокиран:wassat: Скоропошно оздравяване кмете, но малко "пресоляваш" случката с думичката "кълнат"- обикновенна битова злополука.;) Да се смееш ли, да плачиш на "бисерите" на властимащите.8-) Според мен повече дикиш щеше да има, ако беше повикал Патриарх Неофит, все пак рангът е от значение.Усмивка 

Медицинска сестра на първа линия получи 193 лева заплата

10:38:18 / 30.11.2020
1
1
-"Ти уж си наблюдателен, пък не виждаш, че става въпрос за една седмица работа - по-точно за 5 дена..." LM  ----- :errm:Колега LM, има малко резон в написаното от теб за медицинските работници (Лекари, фелшери, фармацевти и медицински сестри).:unsure: Единствените които полагат Хипократова клетва са Лекарите когато са хабилитирани при дипломиране. За всички останали си е просто вид работа/професия по специалността със сключен трудов договор, но без клетва.:unsure: Съпругата ми е Фармацевт и не е полагала Хипократова клетва.:unsure: Сравнението/асоциацията ти с войнишката клетва не е много удачна. Защото когато си на война в защита на Родината, дали си се клел или не, ти имаш вътрешната нагласа, че трябва да дадеш дори и живота си в нейна защита.:unsure: Те и народните представители в Народното събрание и министрите се кълнат в името на Народа, .... но накрая какво излиза????????Гняв:dizzy:  Винаги съм твърдял, че Учител и Лекар се става по призвание с Душа (свалям им шапка на такива)Усмивка, а не лица с диплома.Гняв  Във всички професии когато дадено лице изпълнява много съвестно, че и отгоре служебните си задължения би трябвало да бъде премиран. Вид стимул при "чрезвичайни обстоятелства".:unsure: При войниците дават медали и ордени, при случая с медицинските лица би трябвало да е във " финансово изражение". :unsure:

Дончева: Борисов има нужда от гаранция, че никой няма да го убие. Убийствата от 2001 до 2005 г. са на негова сметка

10:26:27 / 30.11.2020
2
1
-"....би трябвало да имате по три висши образования и да сте били пълни отличници..." LM ------ Е чак пък три, аз и с едно се задоволих и никога не съм бил максималист - отличник.Усмивка За мен е по-важно да си добър практически в професията си :unsure:, отколкото Отличник-зубрач.Гняв ------ -"... би трябвало да заемате висш ръководен пост...." Винаги съм бил обикновен служител/работник а не Висш ръководител в ДП, но финансирането ни идваше от Международна Организация (богата) и без грам леФ от държавния бюджет.8-) ------ Вече в няколко мои Posт-ове Ви загатнах за моя средностатистичен живот и бит, но изглежда не си направихте труда да "четете между редовете" и поразмишлявате.;) Преди 4 г. се пенсионирах и пенсията ми е малко над 2000лв. По тогавашният стандарт това си беше сериозна сума.:unsure: ----- " Това, че вие сте нереализирани всезнайковци, със скъсани джобове и закърпени с тел джапанки,..."  Как мислиш колега LM, реализирал ли съм се ...... или не????:unsure:   А сега бихте ли познали каква ми е професията и къде съм работил, защото пак няма да Ви споделя.8-) Но аз не живея изолиран на този свят и това което "наблюдавам" в България и моите виждания за обективност ме карат да споделям с Вас какво ме вълнува, какво ме възмущава и какво ме радва.:unsure:  Живота не черно и бяло - ези или тура (монети). Има цветова палитра, а и монети с квадратна геометрия!!!! :unsure:       

Медицинска сестра на първа линия получи 193 лева заплата

22:03:27 / 29.11.2020
3
0
-" ...Ако някъде има административно забавяне, ние се извиняваме на всеки един специалист, лекар, медицинска сестра." -  каза зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева   ----- :unsure:Бля-бля!Гняв:dizzy: И Вашите ли заплати г-жо Зам.Министър идват със закъснение и сигурно не са повече от 200лв?:errm: Лицемерието е съществена част от всички разновидности на властта у нас.:dizzy:Гняв Но никое лицемерие не е твърде голямо, когато икономическите и финансовите елити са задължени да защитават своя интерес.Гняв Така, че има още много  да виждаме такива примери, с главни изпълнители некомпетентни "калинки" на високи постове във властта. :dizzy:Гняв 

Дончева: Борисов има нужда от гаранция, че никой няма да го убие. Убийствата от 2001 до 2005 г. са на негова сметка

19:28:29 / 29.11.2020
2
2
-" ... нещата отиват отново Бойко, да бъде преизбран, поради липса на алтернатива, ..." ПраБългарин  ------ Алтернатива винаги има колега, но по-важното е КОЙ ще я наложи  : - Външни политически субекти, вътрешни политико-икономически субекти (зависими от външните) Гняв ...... или неопорочен избор от гласоподавателите.:unsure:..... В едно от последните си интервютю генерал Л.Гоцев (Капо ди тути капи) беше казал, а по принцип той е мълчалив : -" Борисов излезе на политическата сцена в подходящия момент,  но ако не беше, ние щяхме да го създадем.":wassat:  Ами както се казва кратко, точно и ясно си го е казал генерала.:unsure: Всяка лично наша интерпретация на думите му ще е неудачна.8-)

Италианският посланик в Скопие: Бъдещето на Северна Македония е в Европа

14:29:11 / 29.11.2020
2
1
-"... ние оставаме твърдо убедени, че европейският път на страните кандидатки трябва да бъде оставен настрана от подобни въпроси, вкоренени в историята.ние оставаме твърдо убедени, че европейският път на страните кандидатки трябва да бъде оставен настрана от подобни въпроси, вкоренени в историята...." посланик Андреа Силвестри  ------- :errm::'(Алооооу, жабарчето.Гняв Каква "смелост и предвидливост" сте проявили и към кого?????:unsure: Че Вие съществувате като държава едва от около 160г., изключвам Римската империя.;) Да не би някоя съседна страна да Ви е посегнала на историята и езика, че да давате акъл на другите!Гняв:dizzy:Гняв ---  ( Днешната държава Италия е създадена едва на 17 март 1861 г., когато съществуващите дотогава държави на апенинския полуостров и Двете Сицилии са обединени от крал Виктор Емануил II от Савойската династия.)  :unsure:

Дончева: Борисов има нужда от гаранция, че никой няма да го убие. Убийствата от 2001 до 2005 г. са на негова сметка

13:56:53 / 29.11.2020
2
0
-"... Всички видяхме, че от протестиращите нищо не става, имахте големи амбиции, но сте с малки пишки и нищо не можахте да направите....." ПраБългарин    -------- :errm::'( Колега ПраБългарин, имам един въпрос към Теб.:errm: Имало ли е изобщо смисъл от организирането и избухването на Априлското въстание от 1876 год. взимайки в предвид тогавашните (политически, военни и битови ) реалности в България?:errm:

Борисов: Вчера излезе Радев и веднага го зашлевиха. Всеки път като се излее на Радев злобата, излиза световна агенция и го зашлевява

19:42:59 / 28.11.2020
1
1
- "Ex cupiditatibus odia, discidia, discordia, seditiones, bella nascuntur." ( От алчността се раждат омраза, раздор, разногласие, вражда, войни.) 8-)Гняв Човек трябва да си знае мярката във всичко, .... ама не би.:'(

Мая Манолова призова президента да насрочи конкретна дата за парламентарните избори

19:14:08 / 28.11.2020
0
1
-" Манолова потвърди, че се водят преговори за широко обединение между Гражданската платформа „Изправи се.БГ“, партията на Слави Трифонов, десни субекти, Отровното трио и Демократична България срещу Борисов.    --------  Работата малко ми прилича на баснята : - " Орел и рак и щука.":unsure: Освен антагонизма към Б.Борисов/ГЕРБ не виждам какво друго Ви обединява.8-) Но в политиката освен лична/персонална омраза са необходими и ред други професионални качества, и то в полза на държавата и нейните граждани, а не за лична изгода.:unsure:  Познавайки манталитета на Ив.Костов и неговите приближени се сетих за абревиатурата СДС (стани да седна), но изглежда и другите изповядват тази "религия". - "На вкус и на цвет товарищей нет.", всеки си има мнение и сам си решава за кого да гласува.8-)

Корнелия Нинова: 1 година без Ламбо. Липсваш ми!

22:07:31 / 27.11.2020
2
0
-" Човек и добре да живее, умира и друг се ражда. ....:unsure: Важното е с какво ще те запомнят и колко дълго ще те помнят.:errm: А моето поколение ще те помни, докато свършат и нашите земни дни. Мир на душата ти во веке Ламбо. Намусен 

Манолов от КТ "Подкрепа": Ако не са парите от ЕС ще умрем като кучета. Данъците са ниски

20:53:08 / 27.11.2020
2
1
С повечето от доводите на г-н Манолов съм съгласен. То се видя, че тези 10% корпоративен данък не свършиха очаквания от Правителството благоприятен ефект, да не казвам хич.;) Къде е върволицата от международни инвеститори, къде е ръстът на родната икономика както ни уверяваха управляващите????:unsure::wassat: Въздух под налягане. - " Ако не са европейските пари, ние ще умрем като кучета“ Манолов --- Е те това е истината, но докога не знам.Намусен

Валентин Вълканов: Режим на водата във Варна няма да има, но цената може да се вдигне

20:28:50 / 27.11.2020
4
0
Този политически плужек още от времето Кирчо Йорданов се присламчи към копанката на властта.8-) След това се оплете яко като свински черва с герберите на принципа : - На кого Кум, на кого сват, на кого, на булката брат. Типична герберска уйдурма и пръв приятел на Кметччето, лика - прилика са си! ;)Гняв

24plovdiv: Съкратиха Жан Виденов от работа. Журналистите не могат да го открият

19:04:15 / 27.11.2020
8
1
За мен Ж.Виденов си остава единствения некурумпиран съвременен български политик.:errm: Влезе в политиката "Гол като пушка" и излезе от нея като такъв.:unsure: Навремето му викаха "Наивника" в публичното пространство.8-) Смяташе, че ще се пребори с олигархия в БСП дърпаща лостовете на енергетиката, финансите и банковото дело чрез реформи и "орязване на крилцата им".:unsure: Искаше да бъде новия Стефан Стамболов, но!!!!Намусен  Реши да започне начисто като Премиер и затова започна борбата първо в собствената си Партия.  Е да, да, .... ама не! ;)Кокал и то голям кокал не се дава лесно. Провалиха го именно тази олигархия + ДС, но вече в комбина и с небезизвестният филантроп Сорос и Западните финансови кръгове.:dizzy:Гняв:dizzy: Натрапваната с години мантра "Жан Виденова зима". "Виденовата Хиперинфлация" са само част от дескредитирането му като политик на прехода.Гняв -----  Може би !!! България щеше да тръгне по друг път на преход ако беше изкарал 1-2 мандата, но за това се искаше солиден международен "гръб".:unsure: Но -" ... от никъде взорът надежда не види.", ни от Изток, ни от Запад.Намусен Тези негови намерения  не устройваха "западните демокрации" които искаха нови икономически зависими държави в тяхна угода. И воала, кеф ти Иван Костов, Царя, С.Станишев и бат Ви Гойко. Гняв 

„Файненшъл Таймс“ посече Меркел и ЕС: Отворете си очите за мащабната корупция в България преди да е станало късно

13:17:32 / 27.11.2020
5
1
-"„Файненшъл Таймс“ посече Меркел и ЕС: Отворете си очите за мащабната корупция в България преди да е станало късно." ------:wassat:Шокиран Късно, късно, колко късно господа ингилизи?:unsure: Мама Меркел и тати М.Вебер казаха да си траем до м.Март, след това ...... ще видим. Нещо от рода : - " Спокойно моряци, корабът потъва бавно.;)

ДПС: Оставка на цялото правителство

12:46:39 / 27.11.2020
2
0
Щом и ДПС вече "скочи" на Кабинета, значи работата става сериозна.:unsure::wassat: Падишахът е умен и хитър политик, и има поглед/информация не само какво става у нас, а и в геостратегическата политика по света.8-) Не изключвам след Нова година да има по-силни протести, че дори бунтове с  тяхна "малката" подкрепа. :wassat:

Капаците на шахтите във Варна масово изчезват, хората ги "обезопасяват" с какво ли не

12:33:07 / 27.11.2020
5
1
Аз пък ще подхвърля моята идеята на вниманието на Полицията, Общината и Прокуратурата, а дали няма някаква връзка по линията : Мангал - пунктове за изкупуване на вторични суровини - и големи изкупуващи фирми с политически "чадър" ????:unsure: - " Куче влачи, диря няма."Гняв е казал Народът за такива случаи!Гняв:dizzy:

Българските прокурори: Удроу Уилсън спасява българския народ от подялба между съседите ни след Първата световна война

12:11:12 / 27.11.2020
1
1
Попрочетох нещичко за този непознат за мен Президент на САЩ.:unsure: И излезе, че е единственият от американските Президенти, който е симпатизирал на изтрадалия български народ и му е помогнал в труден момент, за да я има България.:errm: В негова чест, даже Патриархът на българската литература Ив. Вазов написва ода от благодарност.:unsure: И между тях -Хамериканците е имало Човек,  а аз не знаех.:unsure:  Вместо да има бул. Европа, бул. Брюксел, бул. Копенхаген в София и други коленопоклонни сервилени имена, нека да има бул. Томас Удроу Уилсън. ..... Защо пък не да заменим името бул. Княгиня Мария Луиза с името бул.Томас Удроу Уилсън във Варна?????:errm: Какво е направила княгинята за България, освен че е спала с Фердинанд? ;)   Подкрепям с две ръце идеята

Дариткова: Сега не му е времето да сочим с пръст

20:08:39 / 26.11.2020
4
1
-" Сега не му е времето да търсим виновници."  Това заяви в ефира на БНТ Даниела Дариткова.   ----- :errm::wassat:А кога бре джанъм?:'(  Да фалирате държавата или да измрат още много хора,  заради некомпетентността и простотиите Ви.Намусен:dizzy:      " На калпавия моряк/плувец, водораслите му пречат да плува."8-)  

Приеха 3-месечно бебенце с фрактура на главата в реанимация, арестуваха майка му

19:55:04 / 26.11.2020
1
0
 Ужас!!!!Шокиран:dizzy: Със съпругата ми сме отгледали двама сина с много любов и просто не мога да го възприема това насилие над малки деца, не мога.:'( Е и аз съм пошляпвал по-малкия с ръка по дупето или опъвал ушите (много буйничко беше) като поотрасна,8-) но никога не съм го бил, а камо ли да го наранявам.:unsure: Голяма част от младите са продукт на провинциален нискоинтелигентен битовизъм, независимо дали живеят на село или града.Гняв  Тя простотията ходи по хората, .... а не по горите. Гняв
Класация Научи повече Всеки ваш коментар ви носи 5 точки. Когато получите 1 „харесване” на ваш коментар получавате още една точка. Общият брой точки от вашите коментари и „харесванията” определя вашия рейтинг. Рейтингът ви определя мястото ви в постоянната класация. Понякога ще стартираме игри с награди с период за състезание от 7 дни. При стартиране на игра с награди 5 % от точките ви рейтинг от постоянната класация ще се прехвърлят като бонус към играта с награди. Успех!
 
 
 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X