С бойни стрелби България, Грузия и САЩ завършиха учението "Balkan Sentinel 21"

31.05.2021 / 20:28 9

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bg

снимка Сухопътни войски, фейсбук

Впечатляващ финал на тактическото учение с бойни стрелби „Balkan Sentinel 21” се проведе днес на учебен полигон „Ново село“. Бяха демонстрирани способности за провеждане на настъпателни бойни действия от 3 механизиран батальон на 61 механизирана бригада усилен с танкова рота от 61 танков батальон, пехотна рота от Република Грузия, механизирана и инженерна рота от въоръжените сили на САЩ пред високопоставени гости и медии в рамките на тактическото учение с бойни стрелби „Balkan Sentinel 21”. Това пишат от Сухопътни войски във фейсбук.

На демонстрацията присъстваха началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, заместник-министърът на отбраната Пламен Йорданов, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, генерал-майор Иван Лалов, той и директор на националната структура за ръководство и контрол на ученията на територията на България, командирът на Сухопътните войски генера-майор Михаил Попов, командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов, командири на формирования от Сухопътните войски. Сред гостите беше заместник-командващият на Националната гвардия на Сухопътните войски на САЩ генерал-майор Джо Джарард, командирът на Командването на Специалните сили на Република Грузия полковник Теймурас Клатеишвили, аташета по отбраната на САЩ и Република Грузия, бивши командири на Сухопътните войски и представители на местната власт.

Генерал-майор Попов отбеляза в своето изказване, че по време на учението „Balkan Sentinel 21” беше постигната основната цел да се повиши оперативната съвместимост и уменията на командирите от всички нива да водят бойни действия рамо до рамо с нашите съюзници и партньори.

Заместник-министърът на отбраната Пламен Йорданов даде висока оценка на учението. „Днес се показа една добра сработеност, участниците в учението демонстрираха ефективно взаимодействие при изпълнението на задачите си. Това показва, че когато има желание и разбиране, както в съюзен, така и в коалиционен мащаб нашите войски могат да изпълняват своите задължения“.

„От почти две години работим активно, провеждахме учения и стрелби, които не са провеждани през последните 20 години и доказахме, че достойно изпълняваме своя дълг“, отбеляза адмирал Ефтимов.

Бригаден генерал Дешков изказа своята благодарност за отличното представяне на командира на 3-ти механизиран батальон подполковник Пейчо Генов и за това, че в рамките на няколко дни е успял да сглоби действията на щатните си формирования с тези, които са му придадени и да изпълнят възложените им задачи, свързани с учението.

След приключване на динамичния показ се проведе статичен показ, на който бяха изложени образци въоръжение и техника, участващи в демонстрацията.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

https://linktr.ee/duvar.kagidi

0
2
robotron2000 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 30500 | Одобрение: 5610
Всички фигурирате, на чело с Крис най отявленият русофил във форума...  :wassat:
4
0
Наблюдател (преди 1 годинa)
Рейтинг: 23900 | Одобрение: 1285
-"... а аз имам тука списаче на руските тролчета!!!" robotron2000   ----- :errm::blink:Въх, ...... Шокиран. Сигурно е секретно, но все пак ще те попитам тихо и смирено, .... аз фигурирам ли в това списъче?:wassat: ........ Отказвам се да коментирам по Темата, че виж неволно съм "сгазил лука."  -" Страх лозе пази."  :wassat:
0
10
robotron2000 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 30500 | Одобрение: 5610
ще видим кой е прекалил, в Америка вече няколко изгоряха, за тролене в полза на русия!! а аз имам тука списаче на руските тролчета!!!
10
2
Комитата (преди 1 годинa)
Рейтинг: 8002 | Одобрение: 1022
:dizzy: Попрекалил си с филмите и компютърните игри. Майка ти трябва да ти наложи лимит и вечерен час. 
БЪЛГАРИНО! Гледай Украйна, мисли за България! Когато си избереш начело на държавата да поставиш клоуни, чалгари, продуктово позиционирани харвардски меринджеи и всякакви палячовци обикновено береш много ядове.
0
9
robotron2000 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 30500 | Одобрение: 5610
дечко, твоята вълна по задника, ще я овършеят, като ЦРУ започне да вади руските тролове!! от дупките им, не забравяй че главното им управление е в София, трол, ще те обявят за осама бин ладен, и ще те преследват даже и в миша дупка... още малко време остана!!
8
6
Комитата (преди 1 годинa)
Рейтинг: 8002 | Одобрение: 1022
robotron2000 Усмивка Скучно ли ти е, дечко? Дали предприятие, дали кокошкарник - негово си е, на човека, лична собственост. Ти какво имаш, освен вълната си по задника?  
БЪЛГАРИНО! Гледай Украйна, мисли за България! Когато си избереш начело на държавата да поставиш клоуни, чалгари, продуктово позиционирани харвардски меринджеи и всякакви палячовци обикновено береш много ядове.
6
3
уйчо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 66259 | Одобрение: -3976
Може и две кокошки да гледа човека, някакви американски рамбовци ще му влизат с автомати! Че не са попаднали на братчетата, дето пратиха в ортопедията пишман френските специални части. 
1
4
robotron2000 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 30500 | Одобрение: 5610
ако онзи кокошарник, наричаш предприятие, значи нещата са много зле!!
4
4
уйчо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 66259 | Одобрение: -3976
Впечатляваща цялата работа, колко предприятия бастисахте? Ай министерчето да отговаря!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама