Потребителски профил

опетков

Регистриран: 07.03.2019
ОдобрениеВсеки ваш коментар ви носи 5 точки. Когато получите 1 „харесване” на ваш коментар получавате още една точка. Общият брой точки от вашите коментари и „харесванията” определя вашия рейтинг. Рейтингът ви определя мястото ви в постоянната класация. Понякога ще стартираме игри с награди с период за състезание от 7 дни. При стартиране на игра с награди 5 % от точките ви рейтинг от постоянната класация ще се прехвърлят като бонус към играта с награди. Успех!
648
128
520

Рейтинг: 703

Място в класацията: 264

Коментари на опетков

Нинова: Ако се приеме минимална европейска заплата, то тя в България ще е 660 лева

09:18:01 / 21.05.2019
7
7
За да се увеличат пенсиите, трябва да се вдигне процентът осигуровки, плащани от работодателя. В момента НОИ събира едва 60% от парите за пенсии. Останалото се "дава" от бюджета, т.е. от данъците на всички работещи и то не на държавна заплата. Грубо пресметнато от НОИ 5.5 мллрд, от държавата 4.5 млрд. Това е тъжната сметка. И все по-лошо ще става. Вярно е, че не е справедливо, но ми е много интересно как другарката "г-жа Лъжа" ще изпълни обещанието си ако дойде на власт. Много мразя и когато някой ми каже, че "40г. е работил за държавата си". Всеки един работи за себе си, за личното си обогатяване и по-добър живот. Държавата е форма на обединение на живеещите на една територия с цел запазването и развитието  и. Специално др. Нинова само е крала досега от тази държава и няма никакво морално право да се изживява като съдник и стожер на справедливостта. Няма по-нагли амеби от червената вещица и нейната пророчица Милийончева.

Съветник на президента: В ГЕРБ едните се бият докрай, а другите се подготвят за измъкване

22:19:20 / 20.05.2019
9
11
Съветниците на президента не трябва ли да спазват някакъв политически неутралитет? Поне от кумова срама, да не излагат началника си. Този "професор" е толкова тъп или си мисли, че сме забравили гнусното му червено минало. Всички червени некадърници се маскираха като професори и академици, но не могат да скрият вонята на цървул, която се носи от тях.

В понеделник честваме красивото име на първата християнка в Европа

23:28:34 / 19.05.2019
1
2
Не че нещо, ама св. Павел е съвременник на Христос и горе долу на негова възраст (33години след Рождество). Трябва да е живял доста над 120 години за да покръсти въпросната Лидия По времето на Адриан. Загинал мъченически на 29 юни 67 година - според преданието в един и същи ден със св. ап. Петър, който пък бил разпнат на кръст с главата надолу. 

Внимание, пешеходци! Алея в Морската градина стана трасе за велосипедисти, пресичайте внимателно

09:33:52 / 19.05.2019
15
0
Дълго време велосипедистите се оплакваха, че си нямат велоалея в парка. Моето мнение е, че паркът е за пешеходци. Ако велосипедист иска да кара там, той трябва да съобразява скоростта си с тази на пешеходците, а не обратно. Посочената алея е най-слабо посещавана от пешеходци. Вярно е, че има три подлеза всичко на всичко, които са и конфликтните точки, но няма друга по-подходяща за пресичащите парка веломаниаци. В действителност най-опасни за пешеходци в парка са групи тийнейджъри, които на тумби карат с висока скорост и не се съобразяват с никого, не им дреме за велоалеи. Най-неприятна е алеята от басейна към баните, където велосипедистите карат засилени и звънят и свиркат на "пречещите" им пешеходци.

Румен Радев: Прозрачната процедура за избор на главен прокурор ще е най-добрият старт на неговия мандат

23:21:42 / 17.05.2019
5
4
Радев, чети конституцията и не се напъвай да надскочиш зелените си чорапки. Твоята роля в избора на прокурор е описана подробно там. Нямаш никаква функция на координатор и съветник. На всички е ясно какво искаш да направиш, не е ясно само защо тези прависти ти се вързват и ти идват на крака. В сравнение с теб, те имат много по-голяма реална власт в държавата. Ако искаш да се срещнеш с някой от тях, отиваш им на гости или на неутрален терен. Пак наливаш вода в мелницата на БСП.

Експерт: Смъртността у нас е като в региони с военни конфликти

14:44:09 / 16.05.2019
5
1
Пълни глупости. Вярно България е на последно място, но истината е, че тя винаги е била там, а продължителността на живота в БГ се е повишила с 10г в сравнение с възхвалявания соц. Ако погледнем световната статистика, ще видим, че България е на 87 място от близо 200 страни. А и как да бъдем по-добре, когато пушенето започва от детска възраст, пиене и свинско на корем, никой не спортува за здраве. И когато дойдат болестите, олеле майко, нямаме здравеопазване.

Българите умират най-млади в ЕС. Не заради гени, а заради условия и начин на живот

14:35:46 / 15.05.2019
10
7
Вагинин пак се е изцепил неподготвен. Когато той управляваше със приятелката си, средната продължителност на живота на българите беше с 5 години по-ниска. И не е виновна храната или бедността, а обратното: много свинско, вино и цигари и чалга, малко спорт и движение. Грижата за здравето не изисква много средства и е достъпна за всеки.

Отново на дъното! България с най-ниска продължителност на живота в ЕС

10:03:28 / 14.05.2019
5
2
Не може нация, която е първа по пушене, пиене, ядене на сланина, мързел и безразличие към собственото здраве, да не е на последно място по продължителност на живота. А и журналягите от "кокошка", какво се правите на ударени с мокър парцал, тези данни са известни отдавна. Добрата новина е, че като погледнем световната статистика, сме някъде над средата, което показва пак, че са ни взели по милост в "клуба на богатите" и дългоживеещите. Другата добра новина(не за всички) е, че въпреки фалшивия плач на червените оплаквачки, продължителността на живота в БГ расте, т.е. животът на населението се подобрява.

Инж. Каратерзиян: Очевидно управата на Варна не се интересува от здравето и живота на варненци!

22:02:50 / 13.05.2019
29
32
Този е дежурният плювач. Не, че не е прав в случая. Но никъде не е казано в закон, че разделителната ивица на булеварда трябва да бъде градинка. Погледнете "градинките" по Цар Освободител и другите "главни " булеварди на града: утъпкани, тревата липсва, вместо цветя фасове, храстите са унищожени. По-добре асфалт отколкото прахоляк и мръсотия.

Биков от ГЕРБ скочи остро на президента и го посъветва да озапти жена си. Не можело да говори срещу големи компании като "Луфтханза"

16:47:14 / 13.05.2019
11
46
пРезидентът му натиснаха копчето в Москва и се чуди как да си изплати дълговете към цар Путин. Не очаквай някакъв мозък под фатмашка фуражка.

Йончева: Борисов се превръща в брокер на Ердоган, а България е превърната във вилает

13:29:41 / 11.05.2019
16
15
Няма по-гадно, смърдящо, нагло животно от войнстващия комуняга. Разчитат на слабата памет на населението, което е забравило кой го вкара в тази мизерия и фалира държавата през 1990г. и 1997г. Милийончева и Нинова, еманация на комунистическа наглост и лъжи.

Елена Йончева: Няма да позволим Летище "София" да бъде дадено на концесия в ущърб на националния интерес

17:20:40 / 10.05.2019
12
21
Това за печалбата е абсолютна лъжа. Летище София и в момента прилича на клоака. Това е най-грозното, неугледно и зле поддържано летище в Европа. Дори трудно може да се нарече "европейско". Печалбата на летището непрекъснато намалява, независимо от удвоения пътникопоток. За 2017 мисля беше обявена едва 5 млн, докато преди 5 години е била 30 млн. А от концесията ще се взимат минимум 32 млн ЕВРО, каквато е офертата на едната фирма. Интересни са примерите на Йончева за турското кранче, след като газта и там е руска, а новото летище на Истанбул е едно от най-големите в света. А Турция е най-близката приятелка на кукловода на БСП- император Путин. Освен това ДПС е единственият потенциален кандидат за аркадаш на БСП в управлението.

Мариана Попова изригна в мрежата заради Слави Трифонов

15:04:24 / 09.05.2019
30
37
Няма нито една причина да съжаляваме, че малоумният чалгар закрива долнопробното си циркче с претенции за "шоу". Отървахме се от пошли сценки, просташки вицове и един  самовлюбен, прост комплексар, изпълнител на политически поръчки.

Варненският окръжен съд потвърди, че проф. Росен Василев е ректор на ТУ-Варна

08:31:21 / 04.05.2019
8
1
Междувременно ТУ избра нов временен ректор на мястото на Розалина. Хаосът е пълен. А защо решението на съда не спазва от ТУ? Може би ректорът трябва да се въдвори с полиция? Интересно е какво ще се случи ако и третата инстанция потвърди това решение. А наближава и времето за избор на постоянен ректор за следващите 4 години. Съдът може би не знае, че според правилника на ТУ ректор може да бъде само хабилитирано лице, т.е. ако го лишат от званието "професор", той автоматично не може да бъде ректор (освен ако запази званието "доцент";)

Пример, който българските управляващи никога няма да последват. Гърция намалява данъците с 1 милиард заради бюджетен излишък

09:41:50 / 03.05.2019
5
4
Малко е странно, но твърдите, че данъците се намаляват, а половината от сумата т.е. от това, което го няма ще бъде дадено на пенсионерите.

Човек от бранша: Хората, които искаха да развиват къщи за гости, нямаха достъп до европари

10:32:02 / 01.05.2019
9
12
Горанчо, защо бе, другите не крадоха ли? И сега пак са се наточили, че много огладняха.

Портних за критиците на булевард „Левски”: Опитват се да го окепазят! Днес бях там и нямаше никакво задръстване

15:42:39 / 30.04.2019
10
14
Варна, какъв пешеходен трафик ти се е привидял по тези места? Или велосипедисти. Виж не знам как е около автогарата. Там как минават пешеходците. А да се говори, че Левски решава трафика на Варна си е пълна глупост. Както и да го погледнеш Левски си е в средата на града и не може да служи за околовръстен път. И от север и от Юг колите трябва да минават през центъра.

Кметът на Варна за новото кръгово: Харесва ми, това е революционен проект (видео)

12:08:58 / 30.04.2019
12
20
Кому пречи "наклоненото " кръгово? Какво значение има дали е хоризонтално или под наклон, все е път. Ако бяха го направили хоризонтално, а бяха оставили входа към него под по-голям наклон, тогава всички щяхте да ревете ама защо е така? На калпавия шофьор, наклона му пречи.

Проф. Николай Слатински: ”Хемус”, 10-20% БВП или приказки едно към гьотере

09:53:54 / 26.04.2019
3
8
Слатински, уж си математик, пък си се вързал и пишеш глупости. Естествено, че ще се вдигне БВП с 10-20% за следващите има няма 10 години. ББ не е дал срокове. На умника, нарекъл се "морски" ще му кажа, че магистралата ще се строи от държавна фирма и никакви "бизнесмени" не ще могат да си напълнят джобовете. Ще видим кои държавни чиновници ще си купят нови апартаменти и по-лесно ли се краде от държавното. Не мога да разбера и какво "фиаско" е била Тракия, да не би да се е изпарила? Така както се очертава, магистралата вероятно ще се завършва от червените лапачи, огладнели като въшки и тогава ще видите "фиаско" и голямото крадене.

Общинска съветничка от ГЕРБ за елипсовидното наклонено кръгово: Удобно е, харесва ми!

14:44:03 / 23.04.2019
14
23
На мен ми харесва, че изобщо го има. Не коментирам качество и проект.

Ад за шофьорите във Варна. Градът е непроходим

22:02:14 / 20.04.2019
25
18
А бе откъде дойдоха толкова чужденци с коли във Варна? Нали ние българите сме уж бедни, гладни, боси и голи, пък всеки се качил на някаква бракма и то сам, за да се вози като "бял" човек. А път този лай*нян сайт "Кокошка" пак лъже та се къса, но не уточнява колко точно години вече се ремонтира този златен булевард.

Снимки на читател: Дълбоки дупки зейнаха край Делфинариума. Внимавайте, защото няма предупредителна табела

21:55:28 / 20.04.2019
7
4
По-притеснителното е за какво са били тези сондажи. Най-вероятно собственичката на Делфинариума ще се опитва да го разшири на въпросната поляна. Дано общината да не се поддаде и да не даде разрешения за строеж зад гърба на варненци.

Нинова: Коя е Деси Радева, че да я коментирам

12:39:55 / 20.04.2019
23
26
Това е известната "г-жа Лъжа".

Варненци скочиха срещу кръгово кръстовище като "влакче на ужасите"

14:19:22 / 19.04.2019
3
9
Алоо, оплаквачките, вие не сте шофьори, а каруцари. Слезте от колите и си се качете пак в каруците. Да не забравяте все пак, че в града ограничението е 50 км/ч., а не 100.

Най-после добра новина от Портних за живущите в центъра! Синята зона във Варна да работи до 20.00 часа и в почивните дни

15:09:25 / 16.04.2019
13
8
Една прост сметка какво показва? Тези 263 служители по 1000 лв по 12 месеца плюс осигуровки излизат над 3 мил лв на година или почти половината от приходите. Излиза, че по-голямата част от парата отива за свирката. Ползата е, че поне няма коли по тротоарите. Айде почвайте разширението, че ни омръзна да ходим по платното в нашите "несини" зони.

Нинова: Не е целта една партия да смени друга, а да сменим модела от последните 30 години. Искаме минимална европейска заплата и пенсия, чист въздух, вода и храна

15:34:04 / 09.04.2019
22
17
Отврат от всякъде. Г-жа Лъжа с претенции. "Искаме, искаме, искаме..." Никога няма да чуем от "комунист": "даваме, даваме..". 

Партия предлага да избираме областни управители, съдии и прокурори

17:19:35 / 06.04.2019
6
1
Бих подкрепил едни такива идеи. Изборност и контрол, там е заровено кучето. Лошото е, че няма читави хора, които да могат да издържат на изкушенията на властта.

Страхотно! Варненци се обединиха във войната с боклуците на плажа и се включиха във "ФАС ОФФ" (снимки)

12:59:57 / 06.04.2019
13
1
Да, всички бяха струпани на южния плаж, като останалите плажове си останаха затрупани с боклуци и най-вече фасове. Инициативата е прекрасна и не е зле да се продължи и по улиците на града, които са богато "украсени" с фасове на всяка крачка по десетина.

Д-р Николай Михайлов: Борисов прави нелеп опит да чисти оборите си

22:07:45 / 05.04.2019
3
6
Пълни глупости, "докторе". Такива са всички българи, домогнали се до властта. Такива бяха предните, такива ще са и следващите. Айде да не се правим на много морални, а първо да погледнем гредата в своите очи.

Варна вече няма Крайбрежна алея, а Крайбрежен път! Така пише на новата карта, а пък какви неща са нарисувани на нея... (снимки)

16:18:44 / 04.04.2019
6
2
Смешници, на крайбрежната "алея" и върху пясъка се паркира без проблеми. Дори на полицайчетата правихме забележки за паркирали на пясъка коли, а те само вдигаха рамене. Спокойно, никой няма да бъде глобен. Само едно куче беше сгазено, но то пък не можело да чете, че това не е алея (спокойно, не беше бездомно). В интерес на истината материалчето е малко закъсняло и неточно. Има една отсечка от "алеята", където достъпа на коли е забранен, целувайте ръка на благодетелите на Варна за новия паркинг там.

От Морската градина във Варна: Японските вишни сакура вече цъфтят, ремонтът набира скорост (снимки)

09:04:31 / 04.04.2019
5
1
Добре щеше да бъде да има поне едно информационно табло, което да показва на варненци какво са решили вандалите, самопроизвели се за "строители". Засега това което виждаме е мръсотия, боклук и разхвърлени тук-там камъни и пръст. Сега като завали, тази пръст ще се стече като кал и така до следващия "ремонт". За "качество на "ремонта" въобще не ми се говори, достатъчно е само да се погледне фалшивия "бетон" с който се кърпи и строи.

Мрачна средносрочна прогноза за април: Сухият период приключва! (карта)

08:39:58 / 03.04.2019
4
0
Дъждът не означава непременно "лошо време". Хубаво е от време на време да вали и да измива мръсните ни улици и прания ни въздух.

Григор Димитров извън топ 60 в ранглистата за 2019-а

20:51:14 / 01.04.2019
3
5
Това за "моженето" категорично не е вярно. Момчето може много повече и е странно неговото поведение в последните две години.

Нанков: На превозвачите им се струпа много, с тол системата ние няма да се превърнем в убийците на транспортния бранш

16:28:16 / 01.04.2019
4
0
В крайна сметка всички разходи на нашите "бизнесмени" превозвачи се калкулират в цените и ние крайните потребители ги плащаме. Така че зам министърчето трябва да жали нас. Или както казва един друг министър:"Цените се вдигат защото сме/сте богати".

България има ново архитектурно чудо! Целият град коментира: В Пиза си имат наклонена кула, във Варна – наклонено кръгово!

16:23:42 / 01.04.2019
20
43
Айде стига простотии. Пътят следва естествения наклон на терена. Не се правете на по-големи католици от папата. А преди кръговото как беше? Равно като тепсия?

Нов абсурд от Варна доказва, че хората, които отговарят за организацията на движението, не мислят много трезво. Виктор показва снимки от...

10:11:08 / 29.03.2019
14
3
Направих си труда и влязох в Гугл карти и на това кръстовище няма такъв знак, освен това изглежда по съвсем друг начин. Посоченият на снимката знак е поставен съвсем неправилно в корените на дървото, освен това си личи, че втория знак е поставен от някой веселяк, за да смущава неживеещите в квартала. А общата картинка за лудницата със знаците във Варна е такава.

Читател: Новите тротоари под кръговото на Автогара Варна вече са разбити и потрошени (снимки)

15:38:38 / 26.03.2019
13
0
Вижда се ясно, че повечето бордюри са разбити от строителни машини, най-вероятно валяк и багер. Възможно е да е заспал водачът или да е чатил, докато кара. Вижда се и друго. Бордюрите вече са започнали да ги правят от захар на бучки или от най-долнокачествен цимент. Ронят се от най-малкия натиск. Така е и с всички новопостроени и новоремонтирани улици. Погледнете само ивицата, която бележи крепостната стена на "Княз Борис". Циментът е издълбан и стърчат камъните. И за това най-долно качество се трошат грешни милиони от нашия джоб.

Току що в ефира: Обявиха колко ще струва изграждането на втори Аспарухов мост във Варна. Той ще...

09:42:12 / 26.03.2019
19
1
И преди писах на тези юнаци, че да се мисли за мост през Максуда е просто дивотия. Такъв мост не решава, а напротив задълбочава транспортните проблеми на Варна. Този мост ще излезе на "големия" блврд Левски и от там накъде? В центъра на Варна. Единственият приемлив вариант е през Казашко, новата детелина до Игнатиево и връзка с магистралата, пробив на Север някъде по платото. Същата дивотия е и измисления терминал пак на Максуда. Добре, изнудихте ББ, даде ви 10 млн за проекта и си го заврете някъде на тъмно(проекта). И без това в града идва по един контейнер седмично и пристанище Варна - Запад стои празно целогодишно, защото не можел да се удълбочи канала.  Значи, можем да "дадем" едни 500-600 млн чужди пари, а не можем за 20-30 млн да удълбочим един съществуващ вече канал с едни 2 м? Отидете в Панама и вижте как се прави.

Проф. Венцислав Вълчев е новият ректор на ТУ-Варна

14:02:49 / 23.03.2019
3
1
Да, срокът е 2 месеца след което ще има избор за мандат 2019-2023г. Натискат се сега, за да могат да си оплетат кошницата за следващия по-дълъг мандат. А какво стана с Розалина?

Читателка до "Петел": Защо във Варна плащаме най-скъпия данък? Ето какво показват изчисленията

16:06:41 / 20.03.2019
15
12
Който не му харесва, да ходи да живее в София. Има и други градчета, където данъкът е още по-нисък. Като цяло е смешно да се говори за този нищожен данък. Ако не можеш и него да плащаш по-добре не си купувай кола. Данъкът за кола трябва да се завиши поне петкратно. Градът е обезобразен от шофьорите, които смятат, че те са му господарите, паркират където пожелаят, по градинки, по тротоари, насред платно, на пешеходни пътеки, смърдят, тротоарите са потрошени. Синя зона за целия град!

От прокуратурата с разкрития за зверското убийство на жена в Харманли. Ще иска доживотен затвор за двамата извършители

12:20:55 / 20.03.2019
12
1
Да се връща смъртното. Такива не заслужават да живеят и да ги храним отгоре на всичко. Отворете пак урановите мини.

Проф. Николай Слатински: Всичко си има цена и всичко се плаща - що за народ сме, че не го разбираме!?

15:27:37 / 19.03.2019
3
9
Е, Слатински, вие и подобните, на които вярвахме "че няма да ни предадат" с вашата "компетентност" до там я докарахте, че точно тези (4) да ни управляват. И няма алтернатива. Но не се коси чак толкова и не преигравай с черните краски. Много сме далеч от периодите и народите, които разглеждаш.

Варненка е сред членовете на новия Стратегически съвет към президента

15:23:04 / 19.03.2019
3
5
Ако това е "мозъчният тръст" на президентина, то колко ли му е на самия него и останалите от екипа му. И от тези "професионалисти" ще чакаме идеи за стратегическо развитие. Бог да ни е на помощ.

Morgan Stanley: „Електромобилите ще оставят милиони хора без работа“

09:14:44 / 19.03.2019
2
0
Същото се е говорило и когато автомобилите са заместили каруците и файтоните. Интегралните схеми заместиха транзисторите, милиони инженери по електроника и монтажистки бяха съкратени, някой заплака ли за тях? 

Михаил Миков: БСП се болшевизира, Нинова иска да отстрани Станишев

10:04:32 / 18.03.2019
13
2
Станишев, отявлен привърженик на Ист. конвенция и известна мека китка не може да бъде изпратен в Европарламента от "твърдата" мъжкарана Нинова. Това е конфликт на интереси. Освен това някои очевидно не са забравили как Станишко позорно избяга от България, когато го грозеше неизбежна оставка и излъга, че няма да ходи в Европарламента. Колкото повече се хапят червените бесни кучета и кучки, толкова по-добре за раята.

Насиниха обирджия при грабеж в Добрич

12:49:38 / 14.03.2019
9
0
Да, и сега крадецът ще съди и вероятно ще осъди окрадения "за нанасяне на средна телесна повреда". А за кражбата крадецът ще бъде пуснат след 24 часа поради малката сума на откраднатото.

Тежка криза в училищата: Само след 8 години ще има жесток глад за учители

12:47:11 / 14.03.2019
6
3
Образованието ни, наред с полицията и армията са сред най-закостенелите ни институции. Не можеш да преподаваш и още по-малко да бъдеш  учител дори по някоя техническа специалност ако нямаш "педагогическо образование" , което можеш да придобиеш за 2 години след "вишуто" си.  А другарката Такева да спре да хленчи, защото има няколко решения по въпроса и те са: закриване и окрупняване на училища и паралелки. А и броят на учениците ни катастрофално намалява, така че ще са нужни много по-малко учители.

Велислава Дърева: Откога етническият мир се крепи на дълговете на мюфтийството?

10:59:32 / 12.03.2019
7
11
Голяма врява се вдигна в нашата държава за някакви си 8 милиона, подарени на едни хрантутници, а населението нехае за милиардите, които ще изтекат с измислените проекти "Български поток" и "Белене". Намират се и идио*ти, които изпадат в малоумен захлас пред възможността многоумният ни народ да подари  тези милиарди на вековните ни врази, които уж се дърпат и не искат да си оближат лапите с меда, който им идва на тепсия.

Баба на две внучета разтърси Стани богат

10:53:40 / 12.03.2019
17
0
Да, жената остави добро впечатление на фона на вопиющата липса на обща култура, знания и интелект у по-младите кандидати за "богатството". Мисля че БНТ се излага с мизерните суми, които предлага за това място за излагация, също и с въпросите, които мисля са подбрани на принципа на руската рулетка. БНТ, правете малко по-критчен входящ контрол на кандидатите.

Ужас в нощта: Загина 22-годишно момче в челен удар с Ауди между Пловдив и Оризаре

08:38:34 / 10.03.2019
14
0
Двадесет и две годишен отдавна не е момче. Стига ги  "момчесвахте"! Напълно зрял и отговорен за действията си.

Българка в Австралия: Тук уж вземат добри заплати, но животът е ужасно скъп

09:43:28 / 09.03.2019
9
0
И ние имаме приятели в Австралия. Написаното е смехотворно. В Австралия комунизъмът е построен отдавна. Според статистиката там средната заплата е около 80 000 австралийски долара годишно. Преди доста години на имигрантите още със стъпване на австралийска земя им даваха 800 долара месечно плюс безплатни курсове по английски. Сега това е премахнато заради наплива на имигранти от Азия. В Австралия можеш да получаваш добра пенсия, достатъчна за всички основни нужди,  без да си работил и една секунда.

Безценна находка! Стената на древния Одесос отново се показа от изкоп във Варна, ремонтът Шишковата градинка ще се забави (снимки)

10:31:28 / 08.03.2019
3
3
Заравяй и асфалтирай! За няколко камъка повече да не си разваляме рахата.

Русия и Турция проведоха съвместно учение в Черно море

10:27:25 / 08.03.2019
2
3
Време е Турция да бъде изгонена от НАТО. С такъв "съюзник" не ти трябва неприятел.

Впечатляващ проект: Ето как може да изглежда вторият Аспарухов мост във Варна! Парите се чакат от ЕС (видео)

12:19:13 / 07.03.2019
39
3
Безумие е този вариант на мост, който ще излиза почти в средата на града и не решава нито един от проблемите с трафика. Смешно е твърдението на господина, че мостът през Казашко (който е много по-добър вариант) бил обвързан с магистрала Черно море. Ако само толкова могат да измислят от измисления             "Черноморски клъстър" по-добре да се хвърлят от стария Аспарухов, че е по-нисък. Изграждането на контейнерен терминал на Максуда е от същия ранг на безумие. Поредната глупост на Гуцанов. Само защото не можел да се удълбочи канала към Варна-Запад с един-два метра. Варна е пълна с псевдобизнесмени, за които някакви си 690 млн евро са дребни пари особено ако  са парите на другите. Град Варна има нужда от истински околовръстен път, който трябва да започва някъде от бъдещата "детелина" при Игнатиево, евентуално мост близо до Казашко и свързване с магистралата Черно море. В обратна посока този път трябва да се качва на платото и да се свързва с пътя към Румъния, но не и през Златните и Кранево.

CNN съобщи за свръхсекретния съветски обект „Чернобил-2“

09:07:17 / 07.03.2019
5
1
Така както се вижда това е една огромна късовълнова антенна решетка, направена от т.н. "диполи на Надененко". Обикновено такива решетки се правят за СВЧ (гигахерци) обхвати, където размерите са доста по-малки, но при "брат руснак" всичко е голямо. Дивотия е да се мисли, че е направена за ранно предупреждение от балистични ракети при наличие на спътниково наблюдение през 1976г., но може би руснаците са се уплашили от "космическите войни" на Рейгън и са построили това чудо като резерва. И в България беше построен по-малък вариант на това "чудо", близо до каварненското село Българево, но целта му беше да заглушава "вражески" радиостанции или за пропаганда към Турция. Спряха го поради заплаха за импотенция на местните мъже.
Класация Научи повече Всеки ваш коментар ви носи 5 точки. Когато получите 1 „харесване” на ваш коментар получавате още една точка. Общият брой точки от вашите коментари и „харесванията” определя вашия рейтинг. Рейтингът ви определя мястото ви в постоянната класация. Понякога ще стартираме игри с награди с период за състезание от 7 дни. При стартиране на игра с награди 5 % от точките ви рейтинг от постоянната класация ще се прехвърлят като бонус към играта с награди. Успех!
 
 
 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X