Внимание, пешеходци! Алея в Морската градина стана трасе за велосипедисти, пресичайте внимателно

16.05.2019 / 14:51 7

снимка: „Петел“

Алеята в Морската градина покрай бул. „Княз Борис I” вече е маркирана като велоалея. Това видя репортер на „Петел“. Нововъведението е част от мерките, предвидени в плана за ремонт и обновяване на парка.

Промяната на предназначението на алеята е направено по искане на гражданското сдружение „Варна диша“, съобщиха Община Варна още в края на миналата година. Новата велоалея е от ИУ до Зоопарка. При всички случаи, промяната на предназначението на трасето ще зарадва колоездачите, особено тези, които обичат да въртят по-енергично педалите и да се движат с по-висока скорост.

Дали обаче решението е удачно за пешеходците, тепърва ще се разбере. Големият проблем е, че всички пешеходни подлези към Морската градина излизат точно на това трасе и влизащите през тях в парка трябва да са особено внимателни да не бъдат блъснати от някой засилен колоездач.

Припомняме, че ремонтите в Морската гардина, които продължават, са на стойност около 2, 5 млн. лева, а техен изпълнител е фирма „Хидрострой“. Един от вече изпълнените обекти е новото мостче на желанията в алпинеума. В момента тече усилено обновяване на розариума между Пантеона и Зоопарка.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
15
0
опетков (преди 6 дни)
Рейтинг: 703 | Одобрение: 128
Дълго време велосипедистите се оплакваха, че си нямат велоалея в парка. Моето мнение е, че паркът е за пешеходци. Ако велосипедист иска да кара там, той трябва да съобразява скоростта си с тази на пешеходците, а не обратно. Посочената алея е най-слабо посещавана от пешеходци. Вярно е, че има три подлеза всичко на всичко, които са и конфликтните точки, но няма друга по-подходяща за пресичащите парка веломаниаци. В действителност най-опасни за пешеходци в парка са групи тийнейджъри, които на тумби карат с висока скорост и не се съобразяват с никого, не им дреме за велоалеи. Най-неприятна е алеята от басейна към баните, където велосипедистите карат засилени и звънят и свиркат на "пречещите" им пешеходци.
11
4
Смотан сайт (преди 1 седмица)
Рейтинг: 1739 | Одобрение: 329
"Варна диша" да ми го диша! Турбоидиоти на годината! Това е парк! Движението трябва да е споделено! Само се чудят как да скарат хората! Защо тия кавали не врякаха, когато правиха пишман-велоалеите?! Защо мълчаха, когато правиха велоалеи на пешеходни ътеки, а не на пътя, където им е мястото?!
Истината право в очите
5
12
n eXu s (преди 1 седмица)
Рейтинг: 42271 | Одобрение: -47719
Като не ви харесва - пътят обратен към селото ви е отворен!
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
9
10
Mitko (преди 1 седмица)
Рейтинг: 2186 | Одобрение: 471
Поредна малоумна велоалея, вече и в морска градина. Велоалеите в парка са удобни за чиновниците благодарение на лесното съгласие и минималната съпротива от страна на автомобилистите – не е необходимо да съгласуваш с Държавната автомобилна инспекция отнемането на скъпоценните 4-5 метра от всяка лента. Но в резултат от това, се получава изкуствен конфликт между почиващите и велосипедистите – едните са дошли да прекарат спокойно времето, да пуснат детето да потича, а другите считат метрите асфалт за свои по право и са готови да се сбият с всеки нарушител на периметъра. Може и да преувеличавам малко, но забавната функция на парка трябва да стои по-напред от транспортната – този баланс е нарушен. Хората не бива да се гонят с палки от парка от велосипедистите, но е необходимо да се премахне този мним приоритет – нека хората сами да се организират. Още повече, че велоалеите в този вид, така или иначе, не работят за нито една от страните – те са необходими само за отчетите на чиновниците. За това пък велоалеи са нужни по улиците, където има опасност за живота и здравето. Дори градът да няма намерение да развива придвижването с велосипед из града, то поне трябва да направят велоалеи до парка – хората не могат да се телепортират.
8
8
squeezer (преди 1 седмица)
Рейтинг: 8596 | Одобрение: 3261
тече усвояване на средства,отново полвинчати работи,започнат бордюр 50 метра и хоп дотам,по-нататък няма нужда,асфалтирана алея пак до половината,особено зад Зоопарка,смешници крадливи,нали хората виждат всичко ве....................

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама