Най-после добра новина от Портних за живущите в центъра! Синята зона във Варна да работи до 20.00 часа и в почивните дни

16.04.2019 / 12:10 19

Снимка Булфото

Синята зона във Варна да работи и в почивните и празнични дни, предлага кметът на Варна Иван Портних, научи Moreto.net. В наредбата, изпратена за разглеждане до Общинския съвет, е посочена и друга промяна - удължаване на работното й време до 20.00 часа.

Промяната би била в интерес за живущите в центъра.Към момента зоната за платено кратковременно паркиране работи само в делнични дни от 9.00 до 19.00 часа. Според документа, над 25 на сто от местата за паркиране там са свободни. Когато синята зона не работи, свободните места са до 10 на сто, а на места и до 5 %. Наблюденията са за периода от септември до февруари. 

В Община Варна има постъпили сигнали от граждани и фирми за липса на свободни паркоместа в обхвата на синята зона извън работното й време, се посочва в проектонаредбата . 

Очаква се промяната в работното време да донесе близо 900 хил. лева допълнителни приходи за година. От тях 680 000 лева ще са от кратковременното паркиране, а 210 000 лева – от поставяне на „скоби”.

За осигуряване на промяната в работното време на Синята зона се налага и увеличаване на щата на „Паркинги и синя зона” с 40 щатни бройки. Назначаването на още служители е наложително и заради рибарското пристанище, което ще бъде въведено в експлоатация и обслужвано от общинското предприятие. Така числеността на „Паркинги и синя зона” ще набъбне до 263-ма служители. 

Предложението на кмета за промяна в Наредбата за организация на движението на територията на Община Варна ще бъде обсъдено на две комисии към местния парламент - “Правна” и “Структури и общинска администрация”. За да влезе в сила трябва да бъде гласувано и на заседание на Общинския съвет.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
19
5
tonivp (преди 1 годинa)
Рейтинг: 2243 | Одобрение: 893
Бахти добрата новина,малоумници,не се наядохте бе:devil:
24
6
владо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 13895 | Одобрение: 7000
Как Синя, нали се разбрахме вече, че зоната е Златна? Само дето никой управник не иска да обясни:1. За какво похарчиха 20 милиона -боя, знаци, асфалт, коли, за какво? 2.Кога ще представят документи за изхарчените пари за зоната? 3.Кога ще пристигнат (въобще ще пристигнат ли) и ще бъдат инсталирани така широко рекламираните зарядни станции за ел. автомобили или положението с тях е като с неработещите автоматите за билети в градски транспорт? 4.Защо бяха усвоени пари за изграждане на места за спиране в зоната ( ул. Колони и ул.Цар Симеон), а след това същите тези места бяха премахнати за да се усвоят пари за пешеходни зони и велоалеи, които идват от никъде и водят за никъде? 5.Някой ще покаже ли проект на зоната, от който да се вижда КОЛКО са РЕАЛНИТЕ МЕСТА или по-дбре да не се знае, че сметката за 1място може да стане 30 000лв.? 6.Къде са тези близо 200 служителя ( щото на улиците ги няма) и защо не се осъществява ефективен контрол в зоната- под ефективен имам предвид на всеки ъгъл да има по един служител, който в рамките на 5 минути от спиране на кола, да проверява дали е платено? 7. Кога ще премахнете привилегиите на общинските съветници да не плащат за синя зона?
5
3
Голям праз (преди 1 годинa)
Рейтинг: 10519 | Одобрение: 2969
Някой май са оперирани от хумор!!!!
15
12
Варна (преди 1 годинa)
Рейтинг: 78432 | Одобрение: 37327
Петел, сега за ГЕРБ ли сте? Човек не може да ви разбере ориентацията. Каква е тая свободия. Каквото ви скимне пишете
МУТРИТЕ ВЪН! ОПГ ГЕРБ в ЗАТВОРА! ПОРТНИХ в РУСИЯ
13
8
опетков (преди 1 годинa)
Рейтинг: 703 | Одобрение: 128
Една прост сметка какво показва? Тези 263 служители по 1000 лв по 12 месеца плюс осигуровки излизат над 3 мил лв на година или почти половината от приходите. Излиза, че по-голямата част от парата отива за свирката. Ползата е, че поне няма коли по тротоарите. Айде почвайте разширението, че ни омръзна да ходим по платното в нашите "несини" зони.
4
14
Уйо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 37438 | Одобрение: 7983
Първо трябва да я разширят и тогава да я допълнят с такава (зелена зона) в най-инфарктните и участъци. Така както е в момента не мисля, че ще успеят да я направят. 
8
15
Mitko (преди 1 годинa)
Рейтинг: 2794 | Одобрение: 579
За!
16
7
Голям праз (преди 1 годинa)
Рейтинг: 10519 | Одобрение: 2969
Аз предлагам цяла Варна, включително вилните райони, да станат синя зона, а годишната винетка да бъде 1500 лв.(минимум)!!!
31
22
ПраБългарин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 18806 | Одобрение: -5394
С нетърпение очаквам втората част на синята зона, тъкмо да се разчистят малко улиците, колкото по малко навлеци по добре. Сега, когато имам работа из центъра бързо и лесно паркирам, дори не винаги пускам смс, защото не се бавя много. Пред къщата ми постоянно паркират хора от кооперациите наоколо, дори си позволяват пред гаража ми да спират, уж за малко било... , но сега, като стане синя зона, всичко нахално и нагло ще изчезне.
31
8
Груди (преди 1 годинa)
Рейтинг: 757 | Одобрение: 312
Смятай каква е лошата....
Я!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама