Румен Радев: Прозрачната процедура за избор на главен прокурор ще е най-добрият старт на неговия мандат

17.05.2019 / 17:07 2

Снимка Булфото

Спазването на законовите критерии и прозрачността на цялата процедура по избора ще бъде най-доброто начало за мандата на следващия главен прокурор. Това заяви президентът Румен Радев на среща с представляващия Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев, която се състоя на „Дондуков“ 2, съобщи новини.бг.

Държавният глава изтъкна, че междуинституционалният диалог на ангажираните страни в процедурата показва отговорно отношение към избора на следващия главен прокурор.

„Консултациите, които инициирах, са в интерес на обществото, което е с изострена чувствителност към справедливостта в правораздаването. Не бива да има и сянка за задкулисие в процедурата по избора, защото това ще рефлектира върху доверието към прокуратурата в следващите седем години“, заяви Румен Радев.

Сред темите на срещата днес бяха ходът на съдебната реформа, преструктурирането на съдебната карта, инстанционният контрол върху съдебните актове. Румен Радев и Боян Магдалинчев обсъдиха и изпълнението на част от препоръките на Европейската комисия и на Венецианската комисия.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
4
опетков (преди 4 години)
Рейтинг: 703 | Одобрение: 128
Радев, чети конституцията и не се напъвай да надскочиш зелените си чорапки. Твоята роля в избора на прокурор е описана подробно там. Нямаш никаква функция на координатор и съветник. На всички е ясно какво искаш да направиш, не е ясно само защо тези прависти ти се вързват и ти идват на крака. В сравнение с теб, те имат много по-голяма реална власт в държавата. Ако искаш да се срещнеш с някой от тях, отиваш им на гости или на неутрален терен. Пак наливаш вода в мелницата на БСП.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама