Варна вече няма Крайбрежна алея, а Крайбрежен път! Така пише на новата карта, а пък какви неща са нарисувани на нея... (снимки)

04.04.2019 / 11:13 12

В центъра на Варна, до ФКЦ и входа на Морската градина, се появи указателна табела, от която градът отдавна има нужда. Това е карта, която показва къде можеш да стигнеш, ако се разхождаш пеша, при това с означение на маршрутите в минути.

Подобни указателни табели за улеснение на туристите има във всички европейски градове. И затова трябва да поздравим авторите на идеята да се постави такава и във Варна. Но... Както се казва, „дяволът е в детайлите“.

Като се загледаш отблизо в табелата, виждаш много интересни подробности. Авторът на картата например е прекръстил Крайбрежната алея (насеща официално името „Кап. Георги Георгиев“) в Крайбрежен път.

Това всъщност е справедливо, защото и без друго там от години по-скоро автомобилите са с предимство, отколкото пешеходците. Самите коли също са изобразени доста реалистично на картата. Те са паркирани малко хаотично – което отразява доста правдиво ситуацията през лятото, като някои от тях са нарисувани и на самия плаж (това също е точно).

На самата алея пък има странно човече, което не е ясно дали се забавлява или просто ругае колите...

Авторът на картата не е спестил и разочарованието си от състоянието на изоставената и рушаща се Младежка площадка, бившата дискотека „Спайдър“. На тази зона в Морската градина е поставено тъжно емотиконче.

Интересно е да се отбележи, че започналия ремонт за над 2 млн. лева в парка, който уж е много сериозен изглежда не предвижда никаква намеса на това изоставено място, което има крещяща нужда от ремонт и облагородяване. Явно възложителите от община Варна предпочитат да се направят, че не виждат проблема. Затова и тъжното личице няма скоро да стане весело.

Кой точно е автор на картата пред ФКЦ не е става ясно от самата табела. При всички случаи обаче тя вече предизвиква реакцията на варненци, които са доста ядосани и изненадани. Едновременно с това, не е много ясно какво точно впечатление за ще получат града гостите му, които не са запознати с „особеностите“ на варненския център.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
MrBean (преди 4 години)
Рейтинг: 118500 | Одобрение: -1395
за плажните заведения да благодарим на областния назначен от Гроб......Стоянчо гепача.
6
2
опетков (преди 4 години)
Рейтинг: 703 | Одобрение: 128
Смешници, на крайбрежната "алея" и върху пясъка се паркира без проблеми. Дори на полицайчетата правихме забележки за паркирали на пясъка коли, а те само вдигаха рамене. Спокойно, никой няма да бъде глобен. Само едно куче беше сгазено, но то пък не можело да чете, че това не е алея (спокойно, не беше бездомно). В интерес на истината материалчето е малко закъсняло и неточно. Има една отсечка от "алеята", където достъпа на коли е забранен, целувайте ръка на благодетелите на Варна за новия паркинг там.
13
1
Варна (преди 4 години)
Рейтинг: 92130 | Одобрение: 38205
върху пясъкът се строят заведения в момента. явно скоро не сте минавали. варненският плаж където е останал се застроява ама медиите се правят на ударени
"Защо ние убиваме децата?" - зададе въпроса през 1992 година един сръбски войник и сам отговори на него: "Понеже те някога ще порастат и ще дойдат да ни убият вече възрастни".
11
0
Wing (преди 4 години)
Рейтинг: 2282 | Одобрение: 817
Не е лъжа, това никога не е било пешеходна зона, макар да се ползва за такава. Факт е също така че вмесот да направят тротоар, общинарите направиха паркоместа пред заведенията ...
8
0
vampiro (преди 4 години)
Рейтинг: 606 | Одобрение: 141
До Варна: Всъщност само в една част е посочено път, на останалата част си пише алея. Провокация е, защото приканя да се паркира върху пясъка и го изобразява като нещо нормално. 
Ако си прекалено уверен в себе си, значи си глупав!
17
6
Варна (преди 4 години)
Рейтинг: 92130 | Одобрение: 38205
Варна няма Крайбрежна алея. Картата показва истината. не е провокация. Варна няма Крайбрежна алея. Алеята е място за разходки. Това, което е долу няма аналог никъде по света. КАТ трябва да забранят да минават пешеходци, защото е опасно за живота им. 5 километра без тротоар дори и да го наречеш алея трябва да си луд. Но варненци както знаем са най-заспалите хора в България
"Защо ние убиваме децата?" - зададе въпроса през 1992 година един сръбски войник и сам отговори на него: "Понеже те някога ще порастат и ще дойдат да ни убият вече възрастни".
11
3
Milenkova (преди 4 години)
Рейтинг: 1745 | Одобрение: 635
Тъпо направена карта, сега гостите на града ще си помислят че могат да паркират по буните и в пясъка а там се глобява. Абе тази карта да не са я правили от общ. полиция - глоби да събират това лято? Усмивка
10
0
4udovi6teto (преди 4 години)
Рейтинг: 36500 | Одобрение: 9445
Идиоти!Гняв
Валери Станков
16
2
vampiro (преди 4 години)
Рейтинг: 606 | Одобрение: 141
Тази карта е провокация. Интересно кой е авторът?
Ако си прекалено уверен в себе си, значи си глупав!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама