Нанков: На превозвачите им се струпа много, с тол системата ние няма да се превърнем в убийците на транспортния бранш

01.04.2019 / 15:56 3

На превозвачите им се струпа много, с тол системата ние няма да се превърнем в убийците на транспортния бранш. Това каза на брифинг зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, съобщи Агенция „Фокус“.


„С тол таксата ще възстановим справедливостта в пътния сектор. Европейският, солидарният модел е точно този – този, който натоварва повече пътя, плаща повече“, заяви Нанков. Той посочи, че днешната среща с преводачите няма да бъде единствена, разговорите ще продължат, като за 16.00 ч. днес е предвидена среща с автобусните превозвачи.
„Разглеждаме вариант, при който 10 700 км от републиканската пътна мрежа да бъде толувана. Ние няма да се превърнем в убийците на транспортния бранш. На превозвачите много им се струпа – пакета „Макрон“ и тн. Затова проявяваме разбиране към тях, но това, което сме започнали като политика, ще успеем да го довършим“, каза още регионалният зам.-министър. Нанков посочи, че като цифра в доклада на Световната банка е заложено 1,160 млрд. лв. да бъдат приходите от тол такси за година.

„Реверансът, който правим с това предложение за цени, е към онези автомобили, които возят на къси разстояния – вътрешните превози. При автобусите и камионите от 3,5 т. и 12 т. цените ще са най-ниски в ЕС точно за да направим реверанс към българския бизнес“, заяви Нанков.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
3
n eXu s (преди 10 месеца)
Рейтинг: 187282 | Одобрение: 33037
4
0
опетков (преди 10 месеца)
Рейтинг: 703 | Одобрение: 128
В крайна сметка всички разходи на нашите "бизнесмени" превозвачи се калкулират в цените и ние крайните потребители ги плащаме. Така че зам министърчето трябва да жали нас. Или както казва един друг министър:"Цените се вдигат защото сме/сте богати".
3
2
Варна (преди 10 месеца)
Рейтинг: 69708 | Одобрение: 35483
много ги жалете тия превозвачи бе или по-скоро собствениците на фирмите. а ако за пенсионерите и обикновените хора проявявахте такова съчувствие можеше и да не умре тая държава, ама докато има такива корумпирковци във властта трудна работа 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама