Александър Томов се изправя срещу Румен Радев на президентските избори

10.09.2021 / 13:58 4

Снимка: Булфото

Александър Томов се изправя срещу Румен Радев на президентските избори. Той обяви официално кандидатурата си, а като вицепрезидент в екипа му е проф. Лъчезар Аврамов. Те ще представят партията "Българска социалдемокрация - Евролевица", съобщи в Националния пресклуб на БТА главният секретар на партията Димитър Митев.

Кандидатпрезидентската двойка беше представена от партията "Българска социалдемокрация - Евролевица" и от движението "Заедно за промяна".

От партията представиха и политическо решение във връзка с предстоящите избори за 47-мо Народно събрание и за президент на България. В него се казва, че "България изпитва ударите на тежка политическа криза".

"За първи път през последните десетилетия два поредни парламента не могат да излъчат правителство и управление на страната. Въпреки конституционните си права, президентската институция също не можа да спре кризата. Това е главната причина, поради която партията "Българска социалдемокрация - Евролевица" реши категорично да участва самостоятелно на предстоящите парламентарни и президентски избори", се посочва в политическото решение на партията, представено на пресконференцията.

Националният съвет на "БСД - Евролевица" и движението "Заедно за промяна" издигат кандидатпрезидентската двойка на Александър Томов и на Лъчезар Аврамов, защото те са в състояние да обединят и да преодолеят политическите разделения, обясни Димитър Митев. Той добави, че двамата кандидати за президентските избори са основни автори на програми за ускорено икономическо развитие и за реформа в здравеопазването.

"Александър Томов е един от бащите на сегашната българска конституция. Автор и съавтор е на над 30 действащи закона, главно в областта на икономиката и финансовите регулации. Томов е професор в Софийския университет "Св. Климент Охридски", в който има над 30-годишна преподавателска дейност. Носител е на ордени и почетни отличия на български и чужди организации", обясниха от партията.

"Лъчезар Аврамов е доктор на физическите науки и е професор в Българската академия на науките. Той е единственият български учен, номиниран за наградата на Европейския съюз за върхови научни постижения "Декарт" - за изследвания в областта на фотониката на онкологичните заболявания. Създател е на лабораторията "Биофотоника" в Института по електроника на БАН и на Националния център по биомедицинска фотоника", съобщиха от партията.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
6
ПХК (преди 9 месеца)
Рейтинг: 16964 | Одобрение: -5256
Интересно, на какво разчита добрия вълк ЛУПИ. Може би иска да захлеби малко парички които ще му отпуснат като кандидат президент.
ЗА ВСЕКИ ВЛАК СИ ИМА ПЪТНИЦИ.
0
3
Радостин (преди 9 месеца)
Рейтинг: 49967 | Одобрение: 142
Да си гледа науката, където е силата му. За президент не става.
Всеки да си получи заслуженото !
1
3
ССС (преди 9 месеца)
Рейтинг: 1284 | Одобрение: 39
0,35%.
Който лъже, на въже.
4
1
Ко? Не! (преди 9 месеца)
Рейтинг: 5872 | Одобрение: -523
Любопитен съм как би отговорил Лупи след изборите на въпроса, защо има по-малък проецент от кандидат президента Луна УхиленУхиленУхилен

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама