Алибегов: Ние сме за легализирането на бакшиша

26.01.2023 / 09:09 6

Редактор: Виолета Николаева

Ако човекът, който ви е обслужил, а вие сте доволен, може да му оставите нещо и това не смятам, че трябва да бъде облагано с данъци, каза по БТВ шефът на ресторантьорите Ричард Алибегов. 

"Не сме стигнали до там в нашите разговори с приходната агенция. Тръгнахме от там, че приходната агенция трябва да приеме някакъв бакшиш и да се абстрахират от него, за да няма глоби. Защото в момента оборотът е в левия джоб, бакшишът - десния джоб. Това е смешно, нищо европейско няма това. Дори ще се съгласят да плащат данък сервитьорите, ако се направи както в чужбина. Там имате 10% директно. Всеки клиент, който тези хора обслужват, ще остави 10%. В момента не е така. Не всеки оставя бакшиш. 

Не може защото той или тя са си свършили работата, държавата да дойде и да ги обложи тези пари, това е невъзможно. Но когато държавата ти даде законова възможност всеки да оставя 10%, тогава ще се променят нещата." - смята Алибегов.  

"За работодателя не е добре да не бъде облаган този данък, защото на тях им правят проблеми дори за 2 лв, ако има разминаване в самите каси. За сервитьорете не е добре. С легализирането ще ги получаваме със закъснение. А сега ги вземаме веднага тези пари", допълва сервитьорка в дискотека.  


 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
1
Пешо от Виница (преди 1 годинa)
Рейтинг: 95148 | Одобрение: 30673
Алибеков-оригинално българско име. Серсем ! Не съм съгласен предварително да ми е в ключен бакшиша в сметката. Доволен -оставям. Не съм доволен-викам управителя ,за да го питам от  коя махла е изровил и докарал този планинец. 
5
1
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 340558 | Одобрение: 54738
Сервитьорите в САЩ се стараят да работят безупречно, за да си заслужат бакшиша, който е между 10 и 20% от сметката......После делят с отсервиращите, бармана и работещите в кухнята, като накрая на годината се облага от държавата приблизителна сума, която винаги е по-ниска от реалната.....Преди години понечих да оставя тип в Хепи, а сервитьорката ми каза, че е включена във сметката.....Е как така бе, ами ако не съм доволен Ко прайм.....!?
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
2
0
Радостин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 129343 | Одобрение: 4803
Как ще легализирате окраденото от клиентите?
Всеки да си получи заслуженото !
3
1
Уйо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 43449 | Одобрение: 7914
Тоя не го интересуват сервитьорите. Тоя иска официално да им прибира бакшишите, без да им рови в десните джобове. Сигурен съм, че в неговите ресторанти, както и в много други, сервитьорите си отчитат бакшишите пред началника. А и аз и предполагам останалите хич не искат да дават бакшиш на дебилен сервитьор темерут, който те гледа като, че ли му бъркаш в джоба и взимаш храната от устата, обслужва те с нежелание и досада, бърка поръчката и после го чакаш 40 минути за да си платиш сметката.
4
0
Дедо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 18529 | Одобрение: 6164
Този неумитият пак изплува отнякъде... Ало, Алибегов, бакшиш се дава за добре свършена работа, а не по задължение... Аре, бегай !!!
6
0
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 340558 | Одобрение: 54738
А ние сме да ти отрежем опашката и да те обръснем, че да заприличаш на човек.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама