Американски дрон разузнавал 5 часа над Донбас, минал и през България

08.11.2019 / 16:45 5

Илюстрация Уикипедия

Стратегическото безпилотен летателен апарат на Американските военновъздушни сили RQ-4B Global Hawk е извършил петчасов разузнавателен полет близо до линията на съприкосновение в Донбас, по време на който на няколко пъти се е приближил до руските граници, предава руската агенция Интерфакс, цитирана от Фокус.

Маршрутът на полета на американския дрон до Донбас е минал през Гърция, България и Румъния. Той премина границата на Украйна на север от Молдова. Това е първият полет на американския дрон RQ-4 Global Hawk над Донбас през ноември. Миналия месец е имало три подобни полета по линията на съприкосновение в Донбас и в близост до руските граници, включително на 8, 19 и 24 октомври. Апаратът RQ-4 Global Hawk е проектиран да извършва стратегическо въздушно разузнаване дълбоко в противниковата територия за дълго време. Когато лети на голяма надморска височина, той е в състояние да изследва големи площи, да извършва разузнаване на точкови цели с висока разделителна способност и да предава разузнавателна в реално време.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
26
108
kris (преди 2 години)
Рейтинг: 227828 | Одобрение: 21518
Доко....трябваше да му пуснат един "Хелфайър" да му почистят осрания гъз.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
4
2
555 (преди 2 години)
Рейтинг: 1504 | Одобрение: 249
Колекшънъра да си каже какво го правиха снощи в Максуда Мимиш и аверите му.Хахаххаха,голямо хюмненце се извъди тоз пловдивско-албански мангал.
4
3
doko (преди 2 години)
Рейтинг: 2092 | Одобрение: 667
Строго секретна информация. Дронът прелитайки над  България снимал как колектора в селската тоалетна на двора си бърше задните части  с торба от цимент.Операторите на дрона толкова много се захласнали  по снимката че забравили за какво са го изпратили .Дрона забравен от операторите летял 5 часа безцелно.
doko
9
1
Пешо от Виница (преди 2 години)
Рейтинг: 87490 | Одобрение: 28685
Пък аз чак сега разбрах защо цял ден не ми беше комфортно. Влизам-излизам от офиса и все нещо ме тревожеше. Не мога да разбера причината? Нещо....секретарката да е бременна начи....или пък аз да съм сгафил при някоя друга сгодна женица? Не знам! Но че ме тревожеше-истина бе. А то що било. Големия брат минавайки над България ме е наблюдавал, начи.....Големия брат от братска Америка. Чак сега загрях. Е, вече мога спокойно да се прибера и да му ударя по едно....няколко пъти! Амчи тъй ,де....я каква голема чест е проявил Брата от Америка.....:errm:

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама