Андрей Василев: Няма замърсяване в морето на варненския плаж

21.05.2020 / 14:51 6

Снимка Булфото

Няма замърсяване в морето на Централния, Офицерския и Рибарския плаж във Варна, съобщи за Varna24.bg Андрей Василев, търговски директор на фирмата концесионер на плажа.Коментарът му бе по повод на огромният разлив на фекални води във Варненското езеро, вследствие на спукан подводен тръбопровод.

"Туристите и варненци могат да бъдат спокойни, че няма замърсяване във водите на варненския плаж. Започна да се извършва пробонабиране от служители на РЗИ-Варна относно качеството на морската вода и до момента няма данни за отклонения. Във Варна теченията винаги са били североизточни, затова замърсяването отива в езерото като в джоб. Този жълт цвят, който виждаме като замърсяване на публикуваните снимки може да се дължи не само на замърсяването от тръбопровода, но и от удълбочаването на канала", коментира за медията ни Андрей Василев. 

Той допълни, че плажът активно се подготвя за предстоящия сезон. Осигурени са медицинските екипи, подготвят се съблекалните, пясъкът вече е машинно заравнен, поставят се съдове за смет, шезлонги и чадъри, спасителни вишки.

Подготовката тече съобразно инструкциите и препоръките, дадени от Министерство на туризма и здравното министрество, допълни Андрей Василев. 

Репортерска проверка установи, че първите смелчаци вече събират тен на варненския плаж. Макар и с ограничен капацитет, работят и по-голямата част от заведенията по Крайбрежната алея и по плажната ивица."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
ПраБългарин (преди 5 дни)
Рейтинг: 9963 | Одобрение: -672
[url=https://www.chernomore.bg/varna/2020-05-21/izlyazoha-rezultatite-ot-probite-na-vodata-ot-akvatoriya-na-varnenskoto-ezero-i-morska-gara-varna]https://www.chernomore.bg/varna/2020-05-21/izlyazoha-rezultatite-ot-probite-na-vodata-ot-akvatoriya-na-varnenskoto-ezero-i-morska-gara-varna[/url] ....................................................................................................има си държавни органи, които потвърдиха същото, отивай да спориш с тях...
2
0
Пиша на кирилица (преди 5 дни)
Рейтинг: 929 | Одобрение: 199
Готов ли  е да го докаже с пиене на една чаша морска вода. Ако не е да не се обажда.
0
0
... (преди 5 дни)
Рейтинг: 10851 | Одобрение: 4131
"Няма изтичане на радиация" ....
1
0
MrBean (преди 5 дни)
Рейтинг: 30151 | Одобрение: 4716
Концесионера дали ще каже друго...
0
1
ПраБългарин (преди 5 дни)
Рейтинг: 9963 | Одобрение: -672
Цър цър цър, имам сиренце за компетентни, образовани форумни мишки, да не изброявям поименно, те си знаят кои са....

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама