Ангелкова: Надявам се през юли и август да има повече туристи по Черноморието и във вътрешността на страната

30.06.2020 / 20:43 10

Снимка: Булфото

Надявам се през юли и август да започнат да се възстановят пътуванията и да има повече туристи не само по Черноморието, но и във вътрешността на страната, заяви във Велинград министърът на туризма Николина Ангелкова, пише dnes.bg.

"Очакваме решението на Европейската комисия за пътуванията на туристите от трети страни, защото за нас са важни пазари като Русия, Турция, Украйна, Молдова, Беларус, Израел. Направили сме предложения в тази посока", посочи още Ангелкова на среща с представители на туристическия сектор и местната власт.

Министърът акцентира върху кампанията за промотиране на България като балнео- и СПА дестинация. В резултат на партньорството през септември 2019 г. страната ни бе включена в списъка от страни, в които осигурени граждани на Германия могат да ползват по линия на касите продукти от медикъл туризма.

 

Преди две седмици бе проведен разговор с ръководители на германските здравни каси в тази посока. Имаме огромни шансове да запълним тази ниша и да насочим интереса към България през месеците септември и октомври. Ще разчитаме на активната ви позиция, за да рекламираме балнеопотенциала си, особено в условия на криза с коронавируса. Тази, а и следващите години грижата и сигурността за здравето ще са сред основните мотиви на хората да изберат дестинацията си за почивка. Затова точно сега балнео-, СПА и здравният туризмът ще са двигател за насърчаване интереса и доверието на туристите към пътуванията. Предлагаме качествен продукт,  атрактивни цени и безопасни условия за пребиваване, каза още министърът.

Вече стартираха рекламните кампании на България към основни целеви пазари – балканските страни, Израел, Скандинавския регион, Германия, Вишеградската четворка. Средствата са силно ограничени, особено в сравнение с бюджетите на други страни. Предприели сме таргетиран подход, за да имаме по-сериозно предимство, посочи Ангелкова и допълни, че България се рекламира и по водещи световни канали като BBC, CNN, Euronews, National Geographic. Кампанията за вътрешния пазар също е в ход.

Много е важно да се спазват указанията на Министерството на здравеопазването и РЗИ за завишените здравни и санитарни норми, за да предлагаме качествен и безопасен продукт, акцентира още тя. От спазването на тези мерки и дисциплината на всеки зависи как по-бързо да се ограничи до минимум разпространението на вируса. Важно е всеки да бъде отговорен пред себе си. Имаме подкрепата на правителството и Националния оперативен щаб, увери министърът на туризма.

Министърът припомни последователната политика на институцията за намаляване на административната тежест и за облекчаване работата на бранша през кризата.

От програмата и фонда за безработица се насочват 50 млн. лв. само за сектор туризъм и те ще са съвместими с мярката 80:20. Тя започва да действа от 1 юли до края на септември с тенденция да бъде удължена до края на годината. Освен това са предвидени грантови схеми от ОПИК за насърчаване на средни предприятия в туризма с от 30 хил. до 100 хил. лв. и по тях се кандидатства само с една декларация. Там, където има трудности, сме коментирали с Асоциацията на банките и ББР да се търсят облекчения на изискванията за  ликвидност. Финализират се и условията по отчетността за отпускане на ваучери за почивка за хората от първа линия като специфична мярка, подчерта министър Ангелкова.

Успяхме да се преборим да има средства за туризъм и транспорт в следващия програмен период, каза още министърът. Разработваме стратегията, по която 13-те млрд. евро, предвидени за България, да се оползотворят рационално и предприятията да бъдат включени като директни бенефициенти. До момента това нямаше как да се случи. До октомври трябва да представим нашите искания в тази посока, анонсира министърът и изрази увереност, че с европейската солидарност ще се възстанови по-бързо секторът.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
уйчо (преди 1 седмица)
Рейтинг: 17073 | Одобрение: 908
Има душове, тоалетни, съблекални, дървени пътеки, медицински пункт и крачен дезинфектант - с педал.
0
0
Мракобес (преди 1 седмица)
Рейтинг: 5099 | Одобрение: 1034
Надежди-говежди имаше една приказка : )))) Много хора са без работа - от къде пари за почивка? Не са скътали по няколко милиона като тебе и другите крадливи гербаджии или банкянската мутра с чекмеджетата. Ходете си вие по почивки. Ти някой Кан няма ли да удариш? Или на Оскари да отидеш? Или чакате да стане Алепу? Голям смах пада - на Захариева мъжа забъркан, всичко е точно бе! Държавата на свинските черва.
0
0
MrBean (преди 1 седмица)
Рейтинг: 33259 | Одобрение: 4994
Не,има ли душове и т.н.?
0
0
уйчо (преди 1 седмица)
Рейтинг: 17073 | Одобрение: 908
Не че министерката не е патка, ама колко плажа си инспектирал? На Иракли ходил ли си?
0
0
MrBean (преди 1 седмица)
Рейтинг: 33259 | Одобрение: 4994
Тези клишета ги слушаме вече няколко години,Простата../нямам думи да я нарека/ чака  ЕК да и разреши патката му с патка. А гърците що не чакат...И да я питам ,ако е време за висока хигиена ,то къде са душовете,тоалетните и дезифектантите по кой да е плаж в РБ/без Албена/?
2
0
wiwaldi1963 (преди 1 седмица)
Рейтинг: 279 | Одобрение: 19
м дааа    гледам  джипки  по  плажа...и  така  да  остане..хааххаха  мутрогени   и  боклуци ..Ангелче
4
2
kris (преди 1 седмица)
Рейтинг: 135348 | Одобрение: 458
Надеждата крепи човека, а мързелът го грози.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
2
0
nimfa1925 (преди 1 седмица)
Рейтинг: 5037 | Одобрение: 1492
В кои чекмеджета скрихте парите за ваучерите за почивка?То бяха обещания,то бяха хвалби,сега един ...!
4444444
3
0
Голям праз (преди 1 седмица)
Рейтинг: 9382 | Одобрение: 2927
А бе тя е баба Яга, обаче тук не е територията на приказките!
3
0
4udovi6teto (преди 1 седмица)
Рейтинг: 29863 | Одобрение: 8313
С трици маймуни не се ловят, Ангелкова.Ухилен
Валери Станков

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама