Антон Кутев: Партиите се опитват да прехвърлят отговорността за кризите върху служебното правителство

16.10.2022 / 16:33 4

Снимка: Булфото

"Партиите се опитват да прехвърлят отговорността за кризите върху служебното правителство". Това заяви говорителят на калинета на Гълъб Донев Антон Кутев.

"Партиите не са излизали от режим "избори", но ако допреди 10 дни това беше нормално, защото те бяха в избори, сега вече не е. Сега целта на всички българи вече е друга. Най-важното е да има парламент, който да излъчи стабилно правителство, защото служебното правителство има един недостатък и той е, че няма парламент. Т.е. не могат да се правят ключови реформи и промени", заяви той Кутев в предаването "Политически НЕкоректно" по БНР.

,,Партиите се опитват да прехвърлят отговорността за кризите върху служебното правителство. Атаките срещу института на служебното правителство идват от същите тези политици, които не могат да съставят правителство. Парламентарните републики в Европа често сменят правителства, но не толкова често сменят парламенти, т.е. успяват по някакъв начин да намерят различни варианти за управление в рамките на един парламент, които варианти в крайна сметка са продиктувани от избирателя, който е определил партиите в конкретния парламент и съотношението между тях'', коментира Кутев.

Дневният ред на хората не е дали да бъде поканена г-жа Елеонора Митрофанова на откриването на Народното събрание, но дневният ред е дали запазваме евроатлантическата ориентация на България, това е важното. Има много ходове, с които това може да се покаже, а трябва да бъде свършено. Въпросът за евроатлантическата ориентация е един от ключовите въпроси на нашето общество и аз съм убеден, че болшинството от гражданите нямат съмнение в тази ориентация, каза говорителят на служебното правителство.

По думите му "и президентът Румен Радев, и служебният кабинет с действията си недвусмислено доказахме, че ориентация, която да е извън евроатлантическата, не само не е провеждана, а не е и замисляна!".

Кутев подчерта, че геополитическата ориентация на страната е важна, но трябва да се решат проблемите с цените, доходите, инфлацията и социалните кризи.

Само с преразпределение на приходите не е възможно да се реши проблемът с обедняването, а възможностите на едно служебното правителство са само такива, посочи той.

Кутев изказа подозрение, че бюджетът може да се окаже небалансиран, ако бъде внесен от служебното правителство, а партиите в парламента го променят заради предизборна ситуация.

,,Това е голямата драма. Ние ще направим всичко възможно, ако се наложи да внасяме бюджет, да е в комуникация с партиите. Убеден съм, че и президентът ще зададе тези въпроси към партиите по време на консултациите. Това, което зависи от служебното правителство да влезе бюджетът в максимална степен съгласуван, е факт'', обясни той.

Антон Кутев заяви, че е абсолютно невярно твърдението, че служебното правителство е удължило концесията за пристанище "Росенец".

Информацията е, че имаше хакерска атака, която не е нещо изключително, не е сериозен проблем за институциите, защото цели само сриване на сайтовете. Т.е. тя има предимно рекламна цел на хакерите. Затова ние вчера се стараехме да не се вдига много шум в отразяването на това нещо, защото това е тяхната цел. Положихме усилия за преодоляването на атаката, преодоляхме я!, каза той във връзка с хакерската атака срещу сайтовете на държавни институции, срез които и на президентството.

Според него няма как "през цялото време да се кълнем в нашата евроатлантическа ориентация и когато върви война, която руснаците възприемат за себе си като война със Запада, ние да не сме обект на някакви атаки".За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
5
ПраБългарин (преди 5 месеца)
Рейтинг: 56573 | Одобрение: -27442
Бойко не е на власт повече от година и половина, ти да не живееш под земята и да не знаеш? Къде сте, на кой площад сте, къде са ви малките камъни смешници, инфлацията мина 30 40 % за 1 година, ток, горива, храни, всичко скочи в пъти, освен заплати, доходи, пенсии... Къде сте ве талибани, ще ви пратя един камион чакъл да имате малки камъни да хвърляте, ама ви няма никъде, скрили сте се като мишки по време на тежка зима ;)
1
0
милен (преди 5 месеца)
Рейтинг: 27788 | Одобрение: 3728
 Пак се правиш на "бизнесмен" и икономист и заедно с герп серете дебели лайна, докато Гешев е на власт, но като му свърши власта подлагайте гърбините с бойко и всичките му привърженици на площадите за да ви целим с дребни камъни докато съзнанието ви се избистри, че не само 2% гяури трябва да живуркат царски за сметка на пенсионерите и трудолюбивите и образовани работници с червени потници, съзнанието ви е обременено че всичко ви е позволено, в Държавата ни за да оставяте трудолюбивите и образовани хора с ниски заплати и големи кредити с високи лихви и да карате бричките си бясно по мърлявите "магистрали" на Тиквата от които окраде доста народни парици, но да знаеш че както може да срещне мен робовладелскко изчадие със скъпата си бричка да кара бясно, за която и стотинка не е заработило, така може да срещне теб или дъщерите ти.
0
5
ПраБългарин (преди 5 месеца)
Рейтинг: 56573 | Одобрение: -27442
И щом е превзел всички печеливши отрасли, що не си гледа кефа и да си харчи парите, ами се пъни пак да става премиер? Да си управлява отраслите, които е взел Ухилен:blink::errm:Шокиран:woot:
1
0
милен (преди 5 месеца)
Рейтинг: 27788 | Одобрение: 3728
 Партиите е общо понятие, но ако кажем че Тиквата полукнижна наложи тези кризи с инфлацията и цените, няма грешка, малоумникът от Банкя с течение на 10-сетина години превзе всички икономически печеливши отрасли в Родината ни и дори ни остави без ВВС след като прибра комисионни за нарисуваните "изтребители" и си плати индулгенцията с народни пари, а за газопроводът колко милярда наля и как разкарваше с тойотата Мустафата и и обясняваше за диверсификация и ехидно се подсмихваше, очаквайки дните когато ще може да краде от инфлацията. 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама