Арабист за операцията в Сирия от последните часове: Не е изключено да се стигне до атентати!

09.10.2019 / 17:36 1

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

 

Арабистът Владимир Чуков коментира на живо по телефона в студиото на "Лице в лице" по БТВ операцията на Ердоган в Сирия, за която стана ясно в последните часове .


"Тази операция е заявена от Ердоган от две години насам. 

Тази война е поредна трета срещу сирийските кюрди. Тя няма да е като до сега. Той има план за заселване на сирийски бежанци в териториите, които се контролират от сирийските кюрди. Не е изключено да има атентати от страна на кюрдите, те няма къде да отстъпват." "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
6
Пешо от Виница (преди 7 месеца)
Рейтинг: 47893 | Одобрение: 18673
Операцията ,която е съгласувана между верните съюзници: Ердоган, Путин и САЩ. Отдавна Ердоган иска да се разправи с кюрдите-основния му противник. До вчера кюрдите бяха обучавани, въоръжавани и подкрепяни от САЩ във войната срещу ИДИЛ, но сега ще бъдат изоставени и предадени. По време на действията в Сирия, Русия също си правеше някакви сметки за ролята и значението на кюрдите действащи близо до границите с Турция. Но...нали няма вечни съюзници, а само вечни интереси?! Сега ,кюрдите са сами .....няма накъде да отстъпят, а втората по численост и въоръженост армия в света -Турция ще се опита да постигне няколкото цели поставени от Ердоган:1. Ердоган ,показа среден пръст на САЩ и показва кой командва парада в тази част на света/ това идва след бутафорната закана на Тръп ,че щял да изтрие от лицето на земята турската икономика.2. След телефонния си разговор с Путин, Ердоган  е осигурил своя тил със мълчаливото му съгласие.3. Постигайки международни цели, то решава вътрешни проблеми, а те са няколко-а/ създавайки такъв мащабен коридор на сигурност, то Турция спокойно може да върне огромна част от 3 милиона сирийски бежанци ,които в момента са на турска територия. На образованата част от тези бежанци отдавна са дадени турски паспорти и това  е изгодно за турската икономика. Б/ потушават се надигналите се антисирийски настроения в самата Турция. В/ Сплотяват се партийните сили около партията на Ердо след вътрешния местен крах в битките за Анкара и Истанбул. 4. Има голяма вероятност  турските сили ,които сега влязат да бъдат решаващия фактор за отцепването на огромна част от Сирийската територия/ спомена за Кипър е жив/. Турция влиза ,но дали ще излезе от Сирия и кога....? Когато изпълнят средносрочните , а впоследствие и стратегическите задачи и цели на Турция!!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама