Арабист за операцията в Сирия от последните часове: Не е изключено да се стигне до атентати!

09.10.2019 / 17:36 1

Редактор: Александър Тодоров

e-mail: alexander_todorov_petel.bg@abv.bg

Арабистът Владимир Чуков коментира на живо по телефона в студиото на "Лице в лице" по БТВ операцията на Ердоган в Сирия, за която стана ясно в последните часове .


"Тази операция е заявена от Ердоган от две години насам. 

Тази война е поредна трета срещу сирийските кюрди. Тя няма да е като до сега. Той има план за заселване на сирийски бежанци в териториите, които се контролират от сирийските кюрди. Не е изключено да има атентати от страна на кюрдите, те няма къде да отстъпват." 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
6
Пешо от Виница (преди 1 седмица)
Рейтинг: 31518 | Одобрение: 13573
Операцията ,която е съгласувана между верните съюзници: Ердоган, Путин и САЩ. Отдавна Ердоган иска да се разправи с кюрдите-основния му противник. До вчера кюрдите бяха обучавани, въоръжавани и подкрепяни от САЩ във войната срещу ИДИЛ, но сега ще бъдат изоставени и предадени. По време на действията в Сирия, Русия също си правеше някакви сметки за ролята и значението на кюрдите действащи близо до границите с Турция. Но...нали няма вечни съюзници, а само вечни интереси?! Сега ,кюрдите са сами .....няма накъде да отстъпят, а втората по численост и въоръженост армия в света -Турция ще се опита да постигне няколкото цели поставени от Ердоган:1. Ердоган ,показа среден пръст на САЩ и показва кой командва парада в тази част на света/ това идва след бутафорната закана на Тръп ,че щял да изтрие от лицето на земята турската икономика.2. След телефонния си разговор с Путин, Ердоган  е осигурил своя тил със мълчаливото му съгласие.3. Постигайки международни цели, то решава вътрешни проблеми, а те са няколко-а/ създавайки такъв мащабен коридор на сигурност, то Турция спокойно може да върне огромна част от 3 милиона сирийски бежанци ,които в момента са на турска територия. На образованата част от тези бежанци отдавна са дадени турски паспорти и това  е изгодно за турската икономика. Б/ потушават се надигналите се антисирийски настроения в самата Турция. В/ Сплотяват се партийните сили около партията на Ердо след вътрешния местен крах в битките за Анкара и Истанбул. 4. Има голяма вероятност  турските сили ,които сега влязат да бъдат решаващия фактор за отцепването на огромна част от Сирийската територия/ спомена за Кипър е жив/. Турция влиза ,но дали ще излезе от Сирия и кога....? Когато изпълнят средносрочните , а впоследствие и стратегическите задачи и цели на Турция!!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама